Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, February 27, 2011

~~aNgaH wEdDing~~

alhamdulillah, semuenye dah selesai.. doakan angah n abg yus bahagia hingga ke syurga.. amin~~
moga cepat-cepat dapat baby, tak sabau nak dapat anak buah ni~~
akad nikah 
tarikh: 26.2.2011~~
masa: selepas asar,5.00pm
tempat: surau desa skudai
tema: pengantin: pink
family: gold (kota orang kan suke nak over-over..hehe)
jurusolek: hajar hishamuddin (adik aku, memang jimat cost..hehe)
gambar-gambar ni diambil dari facebook iman hayat
credit to kak iman..
photographer: iman hayat
cantikkan pic2 ni..:)
berdebar-debar tu~~


sepatutnya babah nak nikahkan sendiri, babah dah siap menghafal dah ayat-ayat tu takot babah yang nerves..hehe tapi tok kadi (wak sairoji) dia cakap kalau babah nak nikahkan kene pergi memohon kat pejabat agama.. confius aku, sepatutnya babah la tak payah memohon, kalau wali hakim yang kene memohon kan.. tak ape2 babah boleh nikahkan dua lagi anak yang belom kahwin ni, 
masih nlom terlambat..hehe

alhamdulullah, dengan sekali lafaz akad nikah, maka sah la encik fairus dan cik fatimah yang dah bertukar title menjadi puan fatimah sebagai suami isteri yang sah~~ syukur..:)

ni upacara membatalkan air semayang~~ tapi wak terlupa nak suruh pengantin laki wat solat sunat ngan sujud syukur~~ kira halal la..hehe

cincin dah disarungkan ke jari manis~~

sempat lagi aku ngan adik pose~~ ish tak nampak aku ngan adik cam tembam sangat ke, muke dua-dua dah la bulat~~hehe

ni masa babah baca kan penyerahan tanggungjawab anaknya dah diturunkan kepada menantunya~~
(masa ni mama dah start touching dah, dah meleleh-leleh air mata, aku pun tak leh control, dengar suara babah cam dah len, aku punye air mata pun laju je turun~~ touching abis~~

mama pun dah tak boleh nak control ni.. bertambah sedih la bile dengar mama baca ni~~

pengantin bersama adik2nya, ujung skali tu pun kira adik gak, adik lain mama babah..hehe

gambar satu family~~ tapi mana pengantin lelaki ni~~ dia amik gambar ngan family dia, so tak sempat amik gambar satu keluarga..:)

next majlis perkahwinan fatimah dan fairus
tarikh:26-2-2011
masa: 11am-4pm
tempat: Dewan alumni UTM
tema: pengantin: GOLD
family: MAROON
jurusolek: Hajar Hishamuddin dan dibantu oleh saya..hehe nak jugak publisiti murahan..hehe

penat memang penat la kan wat majlis ni, ni second majlis terbesar yang diuruskan oleh family saya, sebelum ni kawin along dan yang ni yang kedua kawin angah.. so, next sape plak ye???hehe
lu pikir la sendiri..:)
alhamdulillah urusan majlis berjalan dengan lancar.. upah yang aku dapat ni kan leh ar aku beli cokelat 800 beg kat langkawi nanti.. gilekan? larat ke nak bawakkan? jojo tak nak bawakkna tau..haha
(nak gak selit cite pasal langkawi.. khamis ni aku ada trip gi langkawi..hehe)
back to basic.. ayat favourite last two weeks..hehe
aku nak ucapkan terima kasih gak pada semua yang dapat datang terutamanya pada my sayang (duduk dengan sabar berjam2 kan), my bestfriend masrija,sanggup datang dari batu pahat, tunngu aku 1 jam, seronok dapat jumpe mas~~
rindu gela kat mas~~ cepat2 la kawin, tak sabar nak tengok kau kawin~~
aku nak jadi pengapit tau..hehe 
serupa ke muka kitaorang? dulu orang selalu cakap kita orang kembar muka sama~~
kalo muke aku same ngan mas kan, orang cakap gak muke my sayang ada iras2 muka aku, maknenye muka my sayang pun cam muka mas gak la ye..hehe 

thanks pada kawan2 kesayanganku  Yod, fyza, amy and erlita sudi datang~~ happy jumpe korang, sayang korang lebih~~ banyak tau gambar kitaorang amik, kesian my sayang kene paksa amikkan gambar..hehe tapi gambar-gambar tu belum diupload oleh cik yod~~ dah upload nanti aku letak k..:)

terima kasih gak kat suhada and family sebab sanggup datang, walaupun keje pukul tiga petang tu~~ tak dapat nak amik gambar, sebab betri kamera dia abis plak time tu..hehe

ni la pelaminnya.. cantikkan~~

pengatin dan mak andam terlampau~`hehe

pengantin tiba ke dewan.. kereta ditaja oleh abang long..hehe masa kawin along abang long gak bawak pengantin pakai kete lain, ni kawin angah abang long dah tukar kete lain, so, kalau nak kawin kene tunggu abang long tukar kete baru la kan abang long??hehe

pengantin berarak~~

majlis persandingan:

ayahanda

Bonda

keluargaku

izzah nak jugak bergambar..hehe

banyak lagi gambar yang dah diupload di facebook.. penat tau aku nak menjawab setiap soalan daripada orang yang datang, pas ni turn awak la plak kan? awak bila lagi ye? nak kawin tahun depan ke? nak kawin 2011 ke 2012?
arggghh.. penatnya nak jawab, takot tersalah jawab je nanti kan~~
insyaAllah dah sampai jodoh saya kawin jugak nanati, doakan je la ye.. cepat ke lambat tak berani nak cakap, jodoh dah sampai saya kawin jugak, insyaAllah semua akan dijemput~~



TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Thursday, February 24, 2011

~~sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua~~

memang semalam tersangat la bengang ngan manusia-manusia yang ada akal tapi tak guna kan..
eh lupa plak dia orang kan cakap guna otak bukan guna mulut..
ada ke orang cakap guna otak kan??
sebab diaorang ni guna otak la, tak guna akal yang dianugerahkan oleh tuhan, yang tak ada pada binatang cuma ada pada manusia kan jadinya peristiwa semalam..
sebabkan kitaorang guna akal la kitaorang boleh tahu yang korang semua ni penipu!!
nak makan duit orang, agak-agak la sikit bro, korang takpikir ke duit yang korang nak makan sangat tu kan datang daripada mama babah kitaorang, korang ni tak tau malu ke?
tak kesian ke, kalo orang tu bukan datangnya daripada keluarga yang senang macam korang tu..
lupa plak, korang ada otak kan, korang kan berfikir guna otak kan..
baru belajar pun korang dah pecah amanah, kalau keje aku tak tau la kan..
kalo tulis dalam facebook korang bukan main la siap hadis keluar kan, aku tau la korang baik-baik..
korang kuarla kan hadis pasal hukum pecah amanah kat facebook, nak jugak aku baca..
aku tak rasa korang tu semua anak orang susah sampai nak makan duit orang kan..
paling aku tak boleh terima kau nak ungkit-ungkit pasal kau ketua projek nak pergi trip free kan, sangat kelakar ok, biasanya ketua projek sangat bertanggungjawab, lagipun sorry to say la sapa plak lantik ko jadi ketua projek, kau yang volunteer kan dan proposal kau pun kau sendiri mengaku ko copy orang kan..
so, aku tak nampak plak usaha ko tu hebat sangat ke sampai ko nak pergi trip free..
kalau semue ketua projek dapat free memang semua la nak jadi ketua projekkan..
kitaorang pun print proposal, pergi cari sponsar tak mintak duit ko pun, and call speaker2 untuk forum ada aku mintak duit topup dari kau??
tak ada kan??
nak markah lebih, usaha sendiri, buat dengan penuh tanggungjawab and ikhlas...
TUHAN pasti tolong korang kan..
aku pun tak la baik mana, tapi tak adalah sampai hati nak makan duit orang, korang ni dah kira kategori peras ugut mama babah aku ni..
aku pun malas nak tulis panjang-panjang
aku type ni guna tangan bukan guna OTAK ok, tapi sambil aku tulis aku berfikir guna AKAL..
korang fikir la, dah jadi macam ni korang tak malu ke??
tahniah, sebab korang sendiri yang kantoi kan diri sendiri..
tak happy pun nak pergi sabah~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Monday, February 21, 2011

~~maLaNg TiDaK bErBau~~

hari ni macam-macam perkara dah berlaku tau, malang memang tidak berbau kan, haruslah tak berbau kan, kalau berbau tak la semua ni berlaku kan, kan??
disebabkan lampu bilik air aku ni duk berkelip-kelip tak terang2 pun, adinya aku pergila toilet bilik air zura kan, sebenarnya takut kan..haha
dah la masuk bilik air tu just tutup je, aku tak ketip pun tau, masa aku masuk bilik air tu dalam kul 12 lebih pagi, dah siap-siap aktiviti aku dalam toilet, masa ni la cite ni bermula, pintu tak boleh nak bukak la plak, apalagi mestila aku menjerit-jeritla kan dalam toilet, time ni la plak aku nak terkurung dalam toilet..
wat pengetahuan kalian semua ni kali ke dua tau aku terkurung dalam toilet.. ape la malang nasib aku kan..
ayu ngan zura pun terus la pergi menyelamatkan aku, konon2 nak jadi heroin la tu..haha
ayu memang heroin la, dia yang tendang2 pastu tolak pintu tu..
kalo tunggu si zura amik hammer, mau aku tido dalam toilet.. memang tragis la..
fobia, tak mau masok toilet lagi, eh, bukanla tak nak tutup pintu bila masuk toilet..haha
pastu bila balik umah plak, boleh plak aq tengok almari dib dah roboh plak, dah macam gempa bumi la plak..


ni almari yang roboh, almari kedua roboh selepas almari kak bel..huhu
gambar ni je bersepah, sekarang dah kemas ok.. cik ayu yang kemas..:)

pastu pergi plak 7 eleven, sementara tunggu benjo, order benjo dua lagi tau, aku kan gemok, memang sesuai la makan dua..haha korang nak kutuk aku la tu kan..huahuahua
aku nak bukak peti air seven eleven tu.. aku tak pegang ganas-ganas pun, pegang elok2 je tau.. boleh plak pemegang dia patah..uwaaaa malang la pulak..



tengok bende tu patah, aku pegang sikit je wei~~

pastu balik nak sangkot beg, leh pulak penyangkut beg aku tu patah, dah tau memang dah berat, aku gatal gak nak letak kan, padan muka aku, aku dah malas nak amik gambar penyangkot yang dah patah tu~~
sebabkan terlalu frust aku pun tido~~
tapi rasa bersalah pulak, bende ni jadi akibat aku nganjing lecturer aku.. jahat kan..haha
dia yang salah cakap..
ada ke dia cakap kalo tak ade fish ingat farmer..haha
tak ade fish ingat la fisherman..
so, aku ngan kak bel wat kesimpulan sendiri..
jadinya, kalo tak ade beras ingat la fisherman..haha
stak nak gelak lagi..
puan, saya dah insaf..
tak nak buat lagi..uwaaaaa..:(


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Sunday, February 20, 2011

~~happy birthday mr brown~~

happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to brown, happy birthday to you.. ( nyanyi sambil wat gaya ala-ala usop dalam cite hantu kak limah)
semangat ni nak sambut birthday brown.. aku baru blk dari sunway, dah sampai umah, ni sanggup kuar balik tau demi ayu tercinta.. eh, demi ayu ke demi brown?? haha
eleh, sebenarnyekan nape aku yang selalunya malas nak kuar tiba-tiba leh plak terrajin nak ikot si ayu ngan zura beli kek plak kan.. 
sebenarnya kan.....
aku takut la nak duduk umah sorang2 la, dah nak maghrib ni, sebab ari tu la, aku nak salahkan kak bel ni dia ajak aku baca cite hantu kat seksyen 2 tu, cite tu memang seram la..
kalo wat filem tu confirm meletop wei kalah cte KHURAFAT la weiii...
cite tu memang memberi kesan yang mendalam la dalam hidup aku kan..
kenape aku takut sangat ye padahal selalu je aku tengok cite hantu la, diaorang cite pasal hantu la pe la..
aku takut sebab kejadian tu berlaku kat shah alam kan, maknenye dekat je ngan aku kan..
tu yg kesan mendalam tu sampai tak leh tido la pas baca cite tu,..hehe

selekehnya kuar, malas nak pakai elok2 kan..haha muka tak puas ati tadi tertinggal bas..huhu

operasi bermula...
gigih la kitaorang mencari kedai kek kan..
wei.. orang shah alam, shah alam ni tak ade kedai kek ke??
padahal kita orang ni bukannya ade kete..haha
so, cari je la kat area pkns, pas, sacc mall..
penat gak la pusing2 kan..
akhirnya berjaya gak kitaorang beli kek..
tepat kul 12 malam...
tepat ke? tak tepat sangat la..
kitaorang pun pergi la lepak kat restoran dapur tu depan nasi lemak cinta sayang sambil sambut birthday brown.. sedap gak la kek blueberry tu...:)

penat berjln mkn la kek, opss, silap plak, ais skrim la....:)

sampai mlm ktorang berjalan~~

zura nak sangat amik gambar ngan pokok..:)


kene paksa wat2 tiup lilin..haha


eh, ni ke birthday boy??? over plak..haha

sweetnya, potong kek same2~~

suap2 lagi..:)

tak ade org suapkan, suap diri sendiri la..:)

ayu teruja nak makan kek~~

happy birthday brown, semoga panjang umur dimurakan rezeki and bahagia bersama ayu hingga ke akhirat..:)
jangan lupe next month belanja pizza..hehe



TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Saturday, February 19, 2011

~~wendy's~~

hari ini dalam sejarah tau, 1st time aku makan wendy's tau, excited sangat, aku la yang memang teruja sangat nak makan wendy's kat sunway pyramid~~



ade orang kate wendy's memang best.. so, nak jugak try jugak kebestan wendy's tu kan.. best sangat ke? lagi hebat dari McD ke?hehe
aku ni kan pecinta McD..hehe
asik makan mcD je, ni nak beubah angin la plak, cuba la sesuatu yang baru plak kan..
mesti korang kate aq ketinggalan zaman kan.. orang dah makan berzaman dah, aq baru nak makan.. wah2.. ada aq kisah??? haha
tak pe, tak pe.. tak kisah pun, yang penting aq berjaya gak makan wendy`s ari ni ngan my sayang..:)
thanks belanja..<3
tapi excited makan lupe + mengomel tak berenti2 kan boleh plak aq lupe nak amik gambar..hehe
padahal itu hobi aq kan..hehe
aq amik medium set, tapi kat wendy's standard medium dia macam large kat mcD tau~~
kalo large, lagi la besar kan..

ni size2 dia aq copy je gambar kat internet~~

tapi aq waras lagi kan, medium cukup lagi..haha
memang sedap la kan, harga pun ok la, berpatutan, kenyang pun kenyang..
pas ni leh ar makan lagi ye, tunggu orang belanja la ye..:) 



gambar syok sendiri sebelum kuar umah~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Thursday, February 17, 2011

~~G.O.K~~

hari ni emo cikit..huhu ade spesis manusia yang poyo bajet bgus nak kutok orang suke-suke je kan, so ni masa pembalasan daripada pihak kitaorang plak kan.. serangan berbalas..haha korang tu memang GOK!! 
GOK tu ape ye? 
GOK = Geng Otak Kosong
geng tak ade otak~~ wat keje tak seberape nak lebih2 kan~~
korang nak nama je kan, ingat korang fames sangat ke..huhu
sekali korang tak suke kitaorang, sejuta kali la kitaorang tak suke korang~~
cian lecturer SM kitaorang yang hensem tu, dalam kelas kitaorang tak dengar plak dia ajar pe, sebab sebok nak emo2 pasal GOK tu..
kitaorang berbalas2 surat.. sangat jahat kan..huhu
sori sir~~ sir memag baik..:)
pastu dah buwat aktivti serangan berbalas tu kan, sempat lagi amik-amik gambar syok sendri..hehe
sir ade kat depan, aq kat belakang selambe je kan..haha

bukak je buku kan, tapi page tak berubah-ubah pun..hehe

zura nak gak menyelit..hehe


zura nampak sangat purapura..haha

bersama surat2 bukti mengumpat G.O.K..haha

biasenye kan tengah ari kita orang bawak bekal, disebabkan GAS sudah abis jadinye kitaorang malas la nak beli, sem ni pun dah nak abis kan, cam rugi je~~ jadinye kitaorang pun pergi la mymydin kat fac tu kan~~
nampk meggie cup, ktorg sambar jela kan..
yang kelakarnye si zura boleh pulak ilang deria rasa agaknye, orang masak meggie ngan air panas, dia ngan air sejuk..hahha
zura, zura...





kt mkn dlu..:)


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Wednesday, February 16, 2011

~~tak tahu pagi tadi ade test~~

sedihnye~~ pagi2 lagi dah digemparkan oleh cik as, dia cakap kan pagi ni ade test SMM~~
uwaaa... bukan salah cik as ye.. dia dah mesej, tapi tak dapat mesej tu.. uwaaaa..
sedihnye.. nape orang lain tak bitau kita..hmm..
KECIWAnya!!
dah la yang tak tau TPM je kan!!
nampaknye ade orang sabotaj kitaorang ni kan, tak nak bagi kita dapat markah penoh la tu, dah kurang 2 markah, target 98 ni.. haha memang tak la kan... kalo lulus pun tadi dah cukup bek kan..:)
test AGRO pulak petang tu lagi la hampeh, tak tau nak jawab pe kan, tapi atas bantuan _____ dapat la saya jawab dengan jayenye..haha
kitaorang ade plan bek punye nak dapatkan wit ni, nak bayar TRIP SABAH yang tersangatla MURAH tu kan~~
moge2 plan kami berjaye la..
nak tau pe plan ktorg????
ha~~ TUNGUUUUU ye...
len kali la cte, bile dah berjaye..hehe
sok ade test RELATION~~
bile la nak insaf cik KHADIJAH oii!!!
pergi la study kan..
daaaa~~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Tuesday, February 15, 2011

~~kisah cinta kami~~

ini cite dah basi dah ni, tapi baru nak update kan..hehe
gambar baru dapat kan.. tapi saje nak share-share..:)
dua minggu lepas punye cite ni~~
angah yang nak kawin, photoshootkan, aq pun nak tmpng sekaki gak, nak amik gambar kawin, eh bukanla, gambar saje-saje, kisah cinta kami la kan, jadinya ikot la jugak, nak amk gmbr cinta kita gak..chewah~~
location : istana garden



\
terimala bunge cinta kita..hehe




yeaaa.. dapat bunge..:)







dua pasangan sehati berdansa..haha

merajuk dan dipujuk.. chewah~~

saya minah bunge..:)

disebalik pokok~~




wah.. tingginya..:)



sweet~~

love you~~







TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-