Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, August 28, 2011

~~berbuke puasa di Equatorial Hotel Bangi dan Empire hotel~~

Assalammualaikum
wah, tinggal esok je puasa kan, selasa dah raye kan, terase cepat mase berlalu, semakin ketara kemalasan aku nak berblog, ni menunjukkan bile aku balik shah alam lagi lame la blog comel ku menyepi, mesti lagi ramai merindui penulisan ku *euwww ade ke?
sebenarnye entry ni dah lapok dah, tapi aku busy menyiapkan tempahan handbeg kain felt dengan sepit rambut, tu yang lagi malas nak hupdate tu, memandangkan ade urusan di Kuala Lumpur, makenye daripada hari khamis kami sekeluarga sudah berada di sini, di rumah along aku, lagipun nak hantar sekali anak sedara kesayanganku, dia dah balik kampung bersama mama dengan papanya sejak dari semalam lagi, bile dia tak ade terase sunyi sangat tau, dah rindu baby riena yang comel macam aunty dia*wekk, mesti ade yang nak termuntah kan, jangan muntah secare sengaje nanti batal puasa pulak.

hari khamis malam dan jumaat malam aku dan adik diundang  oleh along dan abang ipar aku agar bersame mereka berbuke puasa di Equatorial Hotel bangi dan Empire Hotel *ceh diundang konon, padahal aku yang nak ikut sangat mestila teruje berlebihan kan nak pergi makan kat hotel kan tanpe bayaran pulak tu, client abang ipar aku yang belanje kan, jadinye kitaorang dapat la free sekali, tapi sayang mase kat Equatorial Hotel tak dapat nak amik gambar la, segan pulak dengan client abang ipar aku tu, dah la duduk semeje kan, kalau duduk meje lain lain memang tiap saat la amik gambar kan, tapi makanan kat Equatorial Hotel memang berbaloi baloi la, buffet kan memang macam macam ade la, ditambah pula makanan kat situ semuenye sedap sedap belaka, memang rase nak melantak mase berbuke la tengok makanan makanan kat situ, mane boleh makan sikit sikit rugi la kan
mule mule aku tunggu carbonara yang dimasak disitu jugak *makan mase panas lagi memang meleleh la air liur kan


macam ni la rupenye, aku tak amik gambar kan, jadinye amik je la dari encik google kan, tapi aku bukan makan spaghetti carbonara, aku amik yang bentuk mecam pusing pusing tu, tak taula aku ape ke namenye bende tu
aku amik carbonara pakej sekali dengan pizza dan lasagna *pakej aku je ni

habis satu pinggan *aku amik sikit sikit je tau!! nak cover la tu kan lepastu aku makan mee goreng pulak, kebetulan pulak mee goreng tu baru di masak dan memang sedap, layan je la kan, memang licin la kan sampai menjilat pinggan, rupenye tu jela aku makan kan, tak la banyak sangat, rase macam dah banyak sangat, dessert kat situ pun memang sedap sedap, tapi aku kureng sikit makan dessert mase berbuke, mase balik tu sempat jugak la posing syok sendiri kan

gambar sebelum pergi berbuke dengan adik

nampak gemuk giler kan

gambar kat dalam ni gelap la

baby riena yang comel bersame along aku

yang bestnye balik tu client abang ipar aku bagi hamper satu sorang, tak bukak lagi tau, best best makanan dalam hamper tu

makan kat Equatorial Hotel rasenye harge dia RM80+++, dah tak sempat nak cube tahun ni korang try la buke kat sane next year je la ye

hari jumaat malam pulak berbuke kat Empire Hotel, makanan kat sini kurang la sikit dari Equatorial dan tak sebest makanan kat Equatorial, tak banyak pilihan sangat la, tapi roti john dengan kebab sedap la, otak otak dia kurang masak la, macam lembik je *jadi pengkritik makanan kan kat Empire makanan dia lebih kepada masakan ala ala melayu, western kureng la, tu aku sebok duk cari western kan, memang tak ade la

 kueh mueh, yang sedap caramel dia tu yang cepat habis tu


 dah licin pinggan baru ingat nak amik gambar
baby riena tak boleh makan tengok je la

sempat lagi posing kat luar tu sebelum balik

sebelum balik rumah pergi la berjalan jalan cuci mata kat empire *first time la aku pergi empire tau, jakun sebelum ni tak berkesempatan la *ceh balik balik pergi sunway je kan

daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Wednesday, August 24, 2011

~~kad raye dari encik kekasih~~

Assalammualaikum
wah, cepat je mase berlalu kan, tinggal lima hari puasa kan pastu dah raya, maknenye selepas raye dah kene balik shah alam, kuliah bermule, kesedapan dah lebih empat bulan duduk rumah, terase begitu malas nak balik shah alam, lepas ni dah tak ade la nak hadap blog lagi kan sebab begitu sebok nak hadap buku dan assignment yang pasti melambak lambak tu, bile fikir assignment mule la semakin malas nak balik sane, nasib la hal rumah sewe dah settle, memandangkan sem ni merupakan last sem aku berazam *siap berazam tu dah tak nak bawak barang banyak banyak dah malas nak angkut barang aku yang semestinye banyak penuh satu kerete tu setiap kali naik semester kan, rumah yang baru ni pun fully furnished jadinye ringan la sikit tugas aku, tak payah dah nak bawak tilam ke, tv ke, peti ais ke, mesin basuh ke, bab paling malas basuh baju sendiri, aku lebih sanggup menghabiskan duit hantar baju ke dobi, sejak dari diploma lagi aku memang malas nak basuh baju sendiri melainkan dah terdesakkan *relax ar, kahwin nanti mestilah encik suami belikan mesin basuh. hahaha nanti la lepas raye cerite pasal balik shah alam, sekarang ni mood excited nak raye

akhirnye mimpiku menjadi kenyataan, setelah mendapat kad raye dari encik kekasih semalam *ceh siap mimpi mimpi tau nak dapat kad raye encik kekasih menjadikan kerje ku begitu mudah tanpa perlu menunggu encik postmen dengan penuh tidak kesabaran, disebabkan semalam aku nak menghantar kueh raye yang dipesan oleh encik kekasih *aku paksa dia order, sekaligus bercadang berbuke puasa bersama sama, makanya dengan tiba tiba encik kekasih menyerahkan kad raye kepadaku, mestilah teruje habis kan, akhirnye tahun ni aku dapat jugak kad raye yang ditunggu tunggu tu kan yang sampai termimpi mimpi tu kan

kad raye masih disimpan dalam handbeg, nanti senang sambil pergi kedai boleh bace *gedik gile

encik kekasih eksited sangat ke nak bagi sampai kat depan pun tak sempat ditulis

comel kan kad raye ni, pandai jugak encik kekasih pilih

ni yang kat tengah tengah

nak tau ape yang encik kekasih tulis kat dalam tu?

shhh... BIARLAH RAHSIA *mane boleh bagi orang lain bace

semalam dapat merasmikan naik kerete baru encik kekasih, siap semangat nak bukakkan plastik, tapi aku bukak kat tempat yang aku duduk je la

haruslah amik gambar syok sendiri sementara tunggu encik kekasih kan

kenape muke encik kekasih macam tu *comel jugak kan* hahaha ketawe keji

nak amik gambar dengan marshmallow hello kitty yang comel, balik je terus makan tau, tak ade nak simpan simpan dah masok je terus dalam perutku yang comel

aku nak keluar ni, nak beli barang barang untuk menjahit *ceh aku dah dapat tempahan dah ni, sepupu aku mintak buatkan purse untuk diaorang kutip duit raye nanti, nanti dah siap aku tunjuk hasilnye ya, dah tiga hari tertinggal 30 hari mencari cinta tu, kesebokan dengan aktiviti sendiri sampai tak ade mase tau nak menaip, nanti kalau rajin petang karang la sambung ye
daaaa~~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Saturday, August 20, 2011

~~Day 7 : Favourite movies~~

Assalammualaikum
aku dah siap siap nak pergi KL dah nak ni, tapi mata tetap hadap laptop, jari jemari ku yang begitu terus menari di papan kekunci laptopku, otak berfungsi dengan sebaiknye untuk mengeluarkan idea idea *padahal bukan main susah aku nak memerah idea ni ulang alik dari johor ke KL pun idea tak sampai sampai ni kesian encik kekasih, tak dapat la teman dia shopping baju raye ari ni *janji hanya tinggal janji nanti kite buke sesame ye, makan sedap sedap ye, tapi awak la belanje ye *buat buat muke comel *hahaha

 aku pergi KL ni sesaje ikot babah aku dia ade meeting, jadinye sambil menyanyi menari sekali la *suke suki ubah peribahasa asal iaitu sambil menyelam minum air aku pun nak menumpang sekaki nak pergi shopping, tak beli lagi shawl untuk raye, makenye nak menyebok dan menyesakan serte meramaikan umat manusia di jalan Tengku Abdul Rahman *skema habis jalan TAR sudehhhh

tanpa membuang mase *macam nak berucap pulakkan aku meneruskan misi aku pada hari ketujuh menceritakan filem kegemaranku, amat mudah bagiku kerana aku dan movie tidak dapat dipisahkan ibarat irama dan lagu *gile aku ni memang suke layan movie, drama dan sewaktu dengannya la, filem dengan drama kat TV tu memang semue aku nak layan la *kalau best la kan suke pergi tengok wayang, tapi di bulan bulan puase ni terase amatla tak elok pergi tengok wayang tu kan *macam la bulan tak puase elok sangat kan gi tengok wayang? pernah mase cuti sem dalam mase sebulan je kan aku tengok wayang sampai 10 movie, nampak sangat semue cerite aku layan je kan, pecinta filem dan drama tempatan *kawan aku cakap ok ape aku menyokong industri perfileman kita kan, tapi aku dah penat penat sokong, cerite tu biar la gempak kan, jangan la buat filem ala kadar je, asal tayang je kan

semue jenis filem memang aku layan, cerite hantu ke, thriller ke, komedi, cinta semue la aku layan asalkan cerite tu best la tak kire la film tempatan ke, omputih ke, hindustan, china, thailand semue la aku bedal, layan je kan, cerite yang menjadi pilihan hati banyakla, tapi tak payah la nak cerite semue kan, 20 page pun tak cukup, sampai muntah semue orang nak bacekan, cerite yang menjadi pilihan dan rasenye ramai yang suke adalah *macam nak bagi anugerah kan
tadaaaa~~~


tengok cerite ni sampai ulang beberape kali la tau, siap hafal la dialog dialog yang penuh bermakna kan *nak hafal yang berunsurkan akademik bukan main susah lagi kan mase keluar cerite ni memang popular la dialog dialog dalam cerite ni kat facebook la, kat blog la kan, cerite cerite Mohd Khalid sebelum ni tak la menjadi idaman hati sangat, setakat tengok je la, kawan kawan aku pulan memang peminat cerite Mohd Khalid, diaorang memang suke ulang dialog cerite Man laksa tau, tapi sepatah haram pun aku tak tau, cerite Zombi kampung pisang pulak aku tak pernah tengok habis, macam tengok cerite bersiri kat TV tu, tengok sambung sambung, tapi cerite Hantu kak Limah ni memang layan la kan, boleh join diaorang la hafal hafal dialog kan, budak budak di bawah umur pun ramai jugak meminati cerite ni kan, izzah yang tahun ni baru umur empat tahun tu pun, sebok duk ulang nak tengok cerite ni dengan hafal dialog dialog sekali tau sampai sekarang sikit sikit hantu kak limah, siap cakap usop wilca tu comel lagi, hmmm memang la comel kan isteri dia la kan *hahaha ketawe keji nama ucop wilca naik pun sebab cerite ni kan


filem sekali lagi pun aku suke jugak, sebab aku rase cerite ni comel la sebab ade Mia kan kan

senang ceritelakan semue filem yang aku rase best dan membuatkan aku terhibur *ceh, cerite hantu boleh terhibur ke? merupakan cerite yang aku sukai *ada faham?
lepas raye ni filem ape yang best yang patut dan wajib ditonton ye?
daaaa~~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Friday, August 19, 2011

~~Day 6 : A picture of something that makes you happy~~

Assalammualaikum
wah, dah dua hari aku tak makan nasi tau *ceh, ayat nak tunjuk macam diet la tu konon kan padahal aku tak makan nasi semalam makan bubur + ayam goreng KFC hari ni makan lasagna kat secret resepi
disebabkan kekenyangan tahap melampau, mata terase begitu berat, ikotkan hati memang nak tidur je, tapi tetap gagahkan diri menaip muneruskan misi completekan untuk hari ke enam, hari ke enam ni kene tunjukkan picture yang buatkan aku gembira, banyak sebenarnye picture buat kan aku gembira, picture bercuti sakan besame keluarga, bersame encik kekasih, kawan baik mase sekolah, diploma, kat uitm shah alam, semuenye membuatkan aku tersangatla gembira

keluarga tersayang, ni gambar raye tahun lepas, tema hijau, tahun ni raya tema ungu pulak

encik kekasih

si comel baby riena, anak buah ku

kawan kawan baikku di segamat, mase ni jalan jalan kat melaka

ni semua wingmate mase kat segamat jugak

ni outing bersame kesayanganku zata, tiqah dan shiera

ni gambar last day diploma, sayang korang semua

ni gambar dinner last sem, snow white gitu

ni gambar semalam bersama exschoolmate yang disayangi, enjoy jumpe diaorang

hari ini kemalasan tahap maksima nak update blog, korang tengok je la gambar gambar yang comel tu *euwww hari ni dalam sejarah update seciput je kan
esok aku nak pergi KL ni, dua hari kot tak update blog, dah termiss dua hari ni, tak dapat complete dalam 30harila macam ni
daaaa~~



TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Thursday, August 18, 2011

~~bercanda ria bersama teman teman~~

Assalammualaikum
setelah beberape tahun tak jumpe kawan kawan aku ni *mira beberape bulan ataupun hari je, ni untuk orang lain ye setelah beberape kali merancang beriye iyelakan la, nak jumpe la konon, akhirnye baru hari ni dapat direalisasikan, dapat la berbuke puasa bersama Cik Mira Edora, cik Nabihah, Cik Atik dan encik Sepul dan semestinye kembar aku aka adik aku, janji pukul lima, tapi biasalah kan janji melayu dekat pukul 6 jugak sampai jusco, alah setakat jusco tu jalan kaki dari rumah aku pun sampai, tapi biaselah nak makeup makeup bagai *makeup la sangat ditambah dengan jalan yang sesak, orang baru balik sekolah, makenye terpakse la cik Mira dan Cik Bihah menanti aku tiba mengambil mereka dengan penuh kesabaran, pemandu berhemah ni bawak pun dengan penuh kesabaran dan sangat berhati hati la kan

Tapi betol la bukannye semue yang kita rancang akan menjadi kenyataan, kita hanya la mampu merancang, ku sangkakan ayam mcD menjadi hidangan ketika berbuka buat santapan perutku yang comel, rupe rupenye ayam KFC akhirnye bersemadi di dalam perutku ini, mule mule memang rase sungguh keciwa, ayam mcD dah habis tau tak boleh terime langsung alasan pekerje McD tersebut, terpaksa la beralih arah ke KFC, satu yang meyebabkan aku tak suke nak pergi KFC ni sebab aku rase KFC ni terlalu lem la, bratur dah memang panjang, lepastu memang kalau tak lame bukan KFC la kan *peminat tegar KFC dah bengang kan sampai dah abis azan baru dapat makanan aku, nasib ar dapat air free kan, walaupun aku makan KFC nak jugak rase suasana MCD tu, peminat kipas susah mati McD katekan, layan jugak la berbuke dengan bubur Mcd, ayam KFC tu bawak balik, sambung makan kat rumah tengah tengah malam *gaye hidup sihat

kesian sepul menjadi mangsa kitaorang, kene pakse amikkan gambar kitaorang kan, layan kan je la kawan kawan kau yang memang pantang jumpe camera ni

McD vs KFC

atik penat sangat ke kerja sampai amik gambar pun nak tertidur tidur

saya sangat tembam kan

sepul amik gambar tak payahla nak control sangat

yeaaa.. dah habis makan

ingat lepas semayang nak balik terus la kan, idea giler nabihah konon kononnya nak terawih beramai ramai tak menjadi pun, diaorang la nak kidnap aku pulak nak bawak pergi nusajaya, mesti la memule berbelah bagi sebab dah janji kan dengan mama lepas makan nak balik terus, akhirnya menyimpang juga, aku mesej je la mama cakap pergi nusajaya, ape ke jadah ntah si sepul, aku ingat pergi nusajaya nak ajak amik gambar gambar tu syok la jugak kan, rupe rupenye nak ajak pergi Mydin, layan je la si sepul, aku pun bukan pernah pergi sana pun, dia pun dah tak tahan dengar aku dengan bihah membebel ajak balik cepat kan, terima kasih la encik sepul bawak kitaorang jalan jalan dan menunjukkan Mydin yang cukup indah tu *hahah ketawe keji jangan lupe raye nanti nak serbu rumah kau, sediakan duit raye okeyyy, tak ade wang besau makan besau pun jadi la, len kali kau bawak la kitaorang pergi tempat best best lagi, buat penat je bihah takot takot kene marah dengan ayah dia tadi kan, nasib je la dia tak menangis kan

walaupun hanya pergi mydin, kami tetap merakamkan kenangan kenangan indah disana *huahuahua*

sebabkan nak nampak tulisan Mydin tu muke kitaorang tak nampak kan

nak amik gambar tengah tengah jalan, buat kene marah je dengan orang yang lalu lalang

diaorang semue kurus okeyyy



seronok jumpe korang yang mulut pun tak reti diam kan, lepas ni boleh la merambu ramba lagi, tunggu cuti sem nanti la kan
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

~~Day 5 : A song to match your mood~~

Assalammualaikum
korang semue dah buat perancangan berbuke ape tak petang ni? aku bukan setakat buat perancangan berbuke, sahur esok pun dah rancang nak makan ape *aku ni berfikiran jauh, pasal makanan memang jauh la berfikirkan teringat mase puasa kat shah alam last year, aku dengan kak bel yang memang pecinta makanan ni kan, dah siap buat list sebulan nak berbuke ape, hebat tak hebatkan, tapi tak la ikot pun semue list tu, ade jugak termiss, tapi carta paling hot yang menjadi pilihan hati mase berbuke adalah nasi lemak ayam *sebab tu lemak pun bertambah tambah di bulan puasa ni kan yang kawan aku ni, si syila lagi la menu dia aku rase same je, selang seli tau, kalau tak nasi lemak ayam, laksa, laksa memang tak ade langsung la dalam carta pilihan hati, sebab aku tak makan laksa kan

saje je nak bagi korang menetes air liur tengok nasi lemak, tahun ni tak ade langsung berbuke nasi lemak tau, rindu nak makan nasi lemak

teringat pulak kisah duka semase nak beli nasi lemak favourite kat belakang rumah mase kat shah alam, nasi lemak dia memang sedap giler ar, makcik tu pulak bukan main lagi siap i you lagi tau bile bercakap tu, aku rase makcik tu wanita berkerjaye, petang kot baru dia meniaga nasi lemak *pandai pandai buat kesimpulan sendiri tapi makcik ni bile bab bab mengira pelik sikit la, kalau beli nasi putih dengan ayam lagi mahal dari nasi lemak ayam, sepatutnya bukan nasi lemak lagi mahal ke? pastu kan kalau mintak nasi lemak tu nak nasi lebih *makan dua kali ganda kalau perut kebulur sangat cume tambah 40sen je tau, macam tu lebih baik mintak nasi dua kali ganda kan, tamak haloba pulak, tapi aku ade kenangan sedih ar ngan nasi lemak di gerai makcik *boleh buat tajok filem yang memang confirm tak laku la kan

kisahnye bermule macam ni, setelah begitu lame kitaorang tak makan nasi lemak di gerai makcik, petang tu aku, ayu dan kak bel berkobar kobar la nak pergi beli nasi lemak kan, makcik ni dibantu oleh pembantu rumah dia tau, aku mintak la nasi lemak tiga, lepastu pembantu rumah dia tanya penuh ke separuh, aku pun mase tu macam blur blur je, diam pastu tanye la diaorang kan, pastu boleh pulak pembantu rumah dia tu sound kitaorang lambat sangat dan terus bagi nasi lemak tu kat orang lain, makcik tu pulak sengih2 macam malu ngan kitaorang pulak kan, aku pun memang malu jugak la sebab ramai orang, memang tak tunggu lame terus blah la, dalam hati SELAMAT TINGGAL NASI LEMAK, tak ade budi bahasa punye orang, makcik tu tak bising dia pulak lebih, buat makcik tu hilang customer je kan, sejak tu aku dah tak beli nasi lemak kat situ lagi, mak cik tu pun tegur tegur la pembantu dia yang tak ade adab tu, tak belajar business ke ape *ni la akibat bile budak business dah bersuara "customer is always right" jadinye lu pikir la sendiri kan

panjang lebar dah aku mengarot ni, ni baru mukadimah ni, hari ke lima kene cerite pasal nasi lemak kat mane yang best ke? ke kenangan kau dan nasi lemak yang tak dapat dilupakan? memang tak la, tak ade kene mengene pun sebenarnye, saje nak bagi korang teringat makanan makanan yang sedap di bulan bulan puase ni, tergugat iman kan *stop la cik khadijah ooiii

okey la, sebenarnye aku nak cerite pasal lagu ape yang sesuai dengan mood aku ni, bile cerite pasal lagu ni, teringat *ade je yang aku teringat kan, kawan aku yang berada di perantauan, cik jojo yang praktikal kat bosnia mesej aku, dia suruh aku dengar radio hot fm *sesuai untuk aku yang hot, euwww diaorang ade hantar ucapan siap letak nama aku tau dalam ucapan tu, kalau korang dengar ade ucapan untuk dijah, aku la tu  *bajet nama aku sorang la dijah kan dalam dunia ni kan aku cuti 4 bulan ni berape kali je dengar radio weii ntah ntah dah lepas pun ucapan tu aku tak dengar pun kan, kalau naik kerete dengan babah tak ade maknenye nak pasang hot fm, babah aku layan bbc world je tau, jadinye aku pun mals nak layan omputih tu membebel, tidur je la yang paling menyeronokkan

sekarang mood nak rayeni, moh la layan lagu raye je la kan, kat radio pun dah berkumandang lagu raye



touching pulak dengar lagu ni *tetibe kenape lagu raye mesti nak sedih sedih ni

ok la, jap lagi nak berbuke dengan kawan kawan aku
daaa~~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Wednesday, August 17, 2011

~~Day 4 : Your parents~~

Assalammualaikum
hari ni terase malas sangat nak menaip tau, kepenatan membuat biskut raye, untuk tempahan Alhamdulillah dah disiapkan semuenye, tadi try buat biskut baru, biskut donut, rupenye mestilah macam donut kan, takkan la macam burger pulak kan, kalo tak namenye bukan biskut donut, biskut burger la kan, nak membuat mencabar jugak la, nak tekap tekap la jadi bentuk donut, cume belum celup celup choclate or white choclate, pastu taburkan la macam macam biar berwarna warni macam donut tu kan, nanti dah siap celup celup aku tepek gambar biskut donut kat sini ye, sementare tu layankan je la gambar donut yang aku amik dari google

nak buat biskut donut warne warni macam ni

berbalik kepada tajuk entry, sebelum aku mengarot lebih panjang lagi kan dan semestinye lari dari topic utama, moh la kite bercerite pasal hari keempat iaitu pasal mama babah saya

mempersembahkan gambar perkahwinan mama babah saya, pasangan yang paling romantik di abad ni, mama babah yang paling, saya romantik jugak bawah sikit je la dari mama babah *belum kahwin lagi dah gatai


korang semue jangan terkejut pulak, bukan la mama babah aku baru kahwin 16.6.2009, ni la pengantin lama yang sentiasa perasan pengantin baru, ni saje amik kesempatan bergambar kat pelamin mase along aku kahwin, walaupun dah 26 tahun kahwin, tapi tetap macam baru kahwin, romantik gitu, ke mana babah aku pergi mama aku mane boleh tinggal mesti nak ikot jugak, kesian anak anaknya ditinggalkan tak ape *buat ayat sedih pulak* jiran jiran aku pun tau, yang kalau babah aku pergi mane mane mesti bawak mama aku, makan pun suke nak share share, sweet sweet gitu *kahwin nanti nak macam ni jugak

babah aku tak garang pun, cume kecik kecik dulu kan kitaorang suke bising bising dalam kerete tau, sampai besau ni suke bising, nanti babah dah tak tahan dengar kitaorang memekak, berenti kerete kene cubit, padan muke..haaaa kalau tak lulus exam ke ape, tak pernah kene marah, mama babah aku akan merestui dan menyokong ape yang aku minat, dulu kawan aku dengan aku siap tuisyen fizik dan matematik dengan babah, tapi kitaorang bukan belajor pun, main je lebih tau, babah aku pun jenis ramai kawan jugak, baik dengan orang, jadinye kalau pergi mana mana bestla kan, jimatla, mase pergi jakarta, australia tidur la rumah kawan diaorang, jimat cost

mama aku pulak suri rumah sepenuh mase suke memasak, memang semue jenis masakan la mama nak masak, tu aku pun semangat nak buat biskut raye tu, mama aku tak la garang tapi biasela perempuan kan ade la membebel sikit sikit tu *haaaa

tapi kan aku ni dah 23tahun pun kan, bukan senang nak keluar rumah tau, keluar malam lagi la harapan, setakat pergi u mall dekat rumah tu lepasla, nasib aku ni suke terperap duduk rumah, kat sini memang suke duduk rumah tapi ujung minggu kat shah alam nanti merayap la *jahat giler* tapi esok aku dah dapat keizinan nak berbuke puase dengan kawan kawan sekolah dulu, lame dah tak jumpe nak borak borak tak hingat dunia la kasi gegar itu jusco

saya sayang mama babah saya, mase sakit aritu mama babah la bersusah payah jage aku sampai jadi sihat macam sekarang tak lupe jugak angah adik jage tak tidur malam layan aku yang kesakitan

daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Tuesday, August 16, 2011

~~Day 3 : Your first love~~

Assalammualaikum
hari ketiga ni kene menceritakan mengenai cinta pertama saye, ni yang malu ni nak cerite pasal cinta cintun ni *tetibe mngedik tapi tak susah mane la nak cerite kan *ayat berlagak pulak bukan berlagak, pada aku tak susah sebab aku masih bersame dengan dia sampai sekarang, yela kalau tak bersame ni susah sikit la nak cerite pun serba salah, buatnye dah jadi suami orang ke tunang orang ke, boyfriend ke tak pasal pasal ade yang mengamok ugut nak simbah asid ke kan, musnah la hidup ku ini pulak kan

mempersembahkan encik kekasih ku
inilah jejaka bertuah yang dapat mencuri hatiku *geli je ayat*

sebenarnye dia la yang bertuahkan dapat girlfriend yang sopan santun, budi bahasa, lemah lembut *mesti kawan kawan aku yang bace ni rase macam nak mengutuk je kan* insyaAllah ni la lelaki pertama dan terakhir dalam hidupku, dulu zaman sekolah setakat suke suki tu biasalah *amboi, biasalah? maksud aku, pernahla mase sekolah dulu ade tersuke, tapi setakat tersuke jela, tak adelah sampai terjatuh cinta kan

dah lame dah kitaorang kenal, sejak dari tingkatan satu lagi *cinta zaman sekolah* kitaorang satu sekolah, macam mane bibit bibit perkenalan *biarlah rahsia* kitaorang couple mase aku tingkatan empat, dia tingkatan lima tapi dia dah sekolah asrama kat seremban, Alhamdulillah sampai sekarang, tahun ni dah masok tujuh tahun dah kitaorang bersama *ayat bersamamu tu* mule mule couple lagi kitaorang dah jauh, maksudnye cinta jarak jauh la, jadinye jarang la jumpe, sekarang ni kire okey la sikit jumpe seminggu sekali, tapi lepas raye ni aku dah balik shah alam, dia ade kat johor, dah jauh semule *ayat sedih pulak* sebelum ni kat shah alam tiap minggu keluar ataupun dua minggu sekali ke ade la orang nak temankan kan, balik shah alam nanti keluar la dengan kawan kawan pulak kan *mule la nak cari kawan kawan semule

ramai tanye macam mane hubungan kitaorang boleh kekal sampai tujuh tahun *ceh, macam retis dah* yang penting pandailah jage diri walaupun kitaorang selalu jauh dan setia, belajarlah untuk setia, kalau kahwin pun nanti kite kalau boleh biarlah sampai ke akhirnyekan, belajarlah untuk setia dari sekarang, insyaAllah kalau kita setia dia pun akan setia dengan kite kan

teringat pulak mase aku sakit aritu dah macam ceritu nir kasih gitu, hari hari datang melawat kan, kesian dia nangis sedih sedih kan, sekarang dah sihat terlebih gembire badan pun macam dah mengembang semule kan, bahagia sangat konon

semalam baru la dapat berbuke puasa dengan encik kekasih kat Nando's, sedap pulak teringat Nando's semalam,lame lagi nak berbuke ni, menetes air liur jatuh atas laptop, mule ingat nak makan McD, tapi tak jadi pulak, lame dah tak makan Nando's

nak jugak tepek muke syok sendiri

berseri seri lepas buat facial ye

jom order

sementare tunggu order, amik gambar dulu

yeaaa.. makanan dah sampai, nampak macam aku makan sikitkan , realitinye tidak same sekali


haruslah adik aku nak menyebok jugak

doakan jodoh kitorang berpanjangan la ye
daaa~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

~~Giveaway Duet Raya 2011~~

Assalammualaikum
di tengah tengah hari yang damai dan sejuk ni perasaan ku tetibe begitu teruje nak join giveaway ni, dah lame dah tuan rumah iaitu cik penganjur contest ajak join giveaway ni, tapi mase tu kemalasan tahap maksima kan, putus asa sebenarnye tak pernah menang pun, mane la tau kali ni berjaya dapat duit raye berupe topup, boleh la hantar mesej raye kat kawan kawan dan sanak saudara *ade lagi ke orang antar mesej raye kan? orang antar kat facebook sudehhh
memule aku fikir la dapat topup cam mane ni, aku dah la tak pakai prepaid dah *ayat bajet*, cik penganjur cakap tak apelah menang nanti bagi je topup kat boyfriend ke, ayah, adik, jiran *tak ade maknenye nak bagi sesuke hati, kedekot giler, hee ketawe keji
tanpa membuang mase, sesiapa yang berminat nak join giveaway ni dan nak tau syarat syarat penyertaan boleh la klik banner yang comel di bawah ini *peh, ayat bodek*


tak susah pun kan, jom la kita ramai ramai join giveaway ni
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Monday, August 15, 2011

~~Day 2 : Meaning behind your blog name~~

Assalammualaikum semue
hari hari ku begitu indah dan bahagia berbuke puasa bersama encik kekasih *gedik giler
hari ini hari kedua aku nak meneruskan task yang mesti disempurnakan dalam mase 30 hari,  hari kedua ni aku akan menghuraikan panjang berjele maksud disebalik nama blog aku *korang boleh bace, penat sambung esok, pastu bace semule*

mase mule mule nak buat blog puas jugak memikirkan nak letak nama ape la blog ni yang sesuai dengan aku dan menunjukkan karakter aku, ceh lagi susah dari nak jawab soklan final exam tau *tak ade maknenye kat shah alam kitaorang ade team sendiri dan menggelarkan team kitaorang  TPM singkatan kepada team pecinta makanan, tak taula macam mane boleh keluar nama ni, tapi nama ni memang sesuai la dengan kami yang memang tersangatla suke makan dan cintakan makanan sebab tu la badan masing masing comel comel belaka, yang kurus keding macam cik zura dan jojo terkecuali la *sempat jugak mengutuk blog aku yang pertama aku namakan pecinta makanan tapi disebabkan ade masalah teknikal sikit, blog tu ade masalah yang tak dapat dielakkan pulak, jadinye aku buat blog yang baru dan blog lama telah didelete, ade pun satu entry je kot, blog aku ni aku namakan food lovers, same je maksud dia, nak la macam omputih sikit kan, entry yang pertama pada 29 januari 2011 pun aku cerite kan pasal makanan, iaitu sushi *mase ni kak bel begitu gigih menunjukkan cara cara nak buat sushi, rindunye sushi kak bel, bulan 9 ni balik shah alam kite buat sushi same same lagi ye

~t.P.m~
TPM

buat pengetahuan kalian aku pecinta makanan terutamanya fast food yang menjadi pilihan ialah McD, aku memang peminat kipas susah mati McD la, semue kawan kawan aku tau rasenye, dulu kejap je aku boikot McD beriye iye la kan, lepastu muke aku jugak yang terpacak depan McD tu, mase diploma setiap minggu outing kat bandar segamat tempat wajib pergi bukannya sunat adalah McD dan menu yang menjadi pilihan di McD adalah ayam goreng spicy, sedap giler la, mase last sem dekat shah alam lagi la, dapat kupon yang beli melebihi RM5 akan dapat dua set breakfast, ape lagi beli je air harga dalam RM3 kongsi dengan kawan suruh dia beli air jugak, dah RM6, boleh dapat set breakfast dua, memang berbaloi baloi la, kadang datang mase tamak haloba aku dengan kawan kawan ni, mane reti nak share share ni, sorang je gune kupon tu dapat set breakfat sampai dua, boleh makan sampai malam la *rindu pulak mase mase itu tadi pun ingat nak berbuke dengan encik kekasih makan McD, tapi encik kekasih dah bosan tiap minggu dia pun asik makan McD je kan, rasenye kalau kitaorang keluar berdua pun memang selalu makan McD la

McD sesuai la dengan tagline dia i'm lovin' it *McD ni tak nak bayar kat aku ke dah banyak buat promotion untuk McD kan


nila saat saat makan McD tak ingat dunia, hari hari nak breakfast McD

entry aku pun banyak jugak cerite pasal makanan kan *nak menunjukkan diri rajin jugak masak kan*
aku tak sangke aku ni pandai jugak masak tapi yang senang senang je la kan, bertuah bakal suami aku kan *hahaha ketawa keji
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-