Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, September 30, 2012

Teaser:Pre Wedding Photoshoot

yuhuuu
selamat pagi semua, pagi la sangat anak dara pukul berape baru bangun, bangun bangun teros hadap laptop, semangat nak bukak blog tau, tengok kat wedding counter another 2 month, 2 month? perasaan mestilah makin excited plus nervous mak aiii
ditambah pulak dengan blog yang dah begitu comel *pada aku la kan* makanye aku rase sampai tak sanggup nak tinggalkan blog ni sepi je, rase ari2 nak menaip tak nak dia kesunyian seumpama kalo korang ade encik suami yang hensem or cik isteri cantik mestila tak sanggup nak ditinggalkan, nak kepit 24 jam la tak mo lepas kan *untunglah korang*
jom kita start cite pasal wedding preparation, zaman sekarang semue mesti teruja nak buat pre wedding kan before kahwin, aku la salah satu makhluk tuhan yang paling seksi agak teruja jugak la yang kononnya mengikot peredaran zaman,  ni kira preparation jugak la kan sebab picture2 ni nak gune untuk pelbagai bagai bende untuk wedding nanti walaupun nak amik gambar tu sampai bibir menggigil2 la kene sakat ngan encik tunang la bile dah gigil2 tu, sape kate nak jadi model atau pelakon tu senang? wa sampai gigil ok! itu kita cite next entry pulak la kan, nanti la bila rerajin aku cite penoh pasal hari kejadian dan encik photographer yang bertanggungjawab menjadikan kitaorang model pada hari tersebut
encik tunang aritu kata gambar tu jangan upload pulak, tak surprise la konon kan, disebabkan aku ni kedegilan dan kegatalan tangan nak juga upload saje saje
persembahkan
pre wedding photoshoot 














tadaa~~~


comel kan, kan? picture semue belum dapat lagi dari encik photographer *aku pun tak sabar nak tengok pose2 control ayu ari tu* ni picture dari handphone adik aka jurusolek pada hari kejadian, tengok sikit ni pun korang dah boleh agak theme yang diguna pakai pada ari kejadian kan?
ada tips untuk korang: tips untuk kelihatan kurus di dalam gambar pakai la baju berwarna hitam
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Saturday, September 29, 2012

blog berwajah baru

yuhuuuu
semangat membara tak tengok blog aku berwajah baru ni? cantik kan, kan? *eleleh perasan sendiri*
 tak pe la kan kalo dimata orang lain tak cantik, yang penting di mata wa, cantik gak wa edit kan *aktiviti seperti biase, tekan lift naik sendiri* disebakan tahap kerajinan aku hari ni ditahap maksima di luar jangkaan, hari ni banyak gak la blogwalking, suke tengok blog b2b la, memandangkan aku pun b2b gak maka semangat lagi membara bile dah membaca blog diaorang, thanks for sharing banyak bende lagi lagi bab DIY tu, korang memang best la
dulu mase belajar business b2b tu business to business okey, nasib aku punye otak ni boleh tangkap cepat ye, ke memang semue orang dah tau, aku je lambat tau yek? tak pe tak pe mesti ade yang tak tau nak google b2b tu ape kan, malu malu pulak nak ngaku senyum sorang2 kat laptop sebab tak tau, meh aku share b2b tu stand for bride to be ya.. aku pun sekarang dah start counting day and make a wedding checklist sebab tak mampu ooii nak ade wedding planner bagai, makenye aku melantik diri sendiri la jadi wedding planner for my big day, lantik diri sendiri lagi puas hati ape *ayat orang tak ade duit kan
 insyaAllah lagi dua bulan hari bersejarah tu akan berlaku, kita rancang untuk yang terbaik, tapi kene ingat doa tu pun penting gak, doa supaya semuenye berjalan lancar sepanjang preparation, wedding and after wedding nanti, amin
makanya untuk merajinkan diri aku mengupdate blog ni maka aku dah buat pembahruan, sikit je pun tukar banner and background je pun nak kecoh kan, banner tu pun mestila edit sendiri pasai tu la tak berape nak comel, background tu korang search je kat encik google kuarla nanti background comel-comel

banner sebelum


selepas
tadaaaa


mane lagi comel? dua-dua comel kan? haha banner satu tu menunjukkan nampak sangat aku kuat makan ade tertera food lover gitu, hari tu pun aku ade gak buat moist choclate cake ganache first trial okey, nanti kemudian la aku share ye
untuk banner yang kedua tu mase pertunangan kami 9.6.2012, disebabkan lepas ni nak cerite lebih pasal persiapan perkahwinan kami, makanye banner ke dua lebih sesuai kan 
"dari mata turun ke hati" auwww

eh lupe nak cite, kali ni saje je nak guna theme pink+blue untuk blog berwajah baru ni, tunang hari tu pun pink+turqoise blue, cantik sangat dua kombinasi warna ni kan, i'm loving it, eh terpinjam trademark mcd pulak
okla nanti sambung lagi ye
daaaa~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-