Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, August 26, 2014

Kepandaian baru khalil zarif 9 bulan

yeahhh excited nak tunggu mr postlaju hari ni. semalam hari gaji kan, teros la cuci mata beli barang online.pasni kene jimat cermat. ceh jimat cermat sangat la. hari ni sambung cerite sebulan yang lepas masa zarif 9 bulan. masa ni zarif pun memang dah semakin aktif dan banyak la kepandaian baru dia.

Zarif berdiri lepas kan tangan lagi lama.
Sebelum ni zarif berdiri lepas tangan kejap kejap je. Masa 9 bulan zarif dah start berdiri lama tanpe berpegang. Mule2 bergoyang2 jugak la. Pastu lame2 dah berdiri semakin lama. Masa ni memang excited la. Dia tolak walker dia pun laju je. Masa ni dia dah berjalan memapah mapah. Kadang bukan berjalan macam dah nak berlari dia tau bile orang pegang la. Over sangat kan.

zarif suke penimbang. timbang diri sendiri. 

Zarif panjat tangga
Rumah kami ade tangga pun nak ke loteng. Tapi kat bilik tengah, bilik zarif kononnye. Tapi dia tak tido pun kat situ. Tak nak bagi dia nampak tangga tu. Sebab tangga tu macam bahaya kan. jadinye sampai sekarang zarif tak tau kewejudan tangga di rumah kami. pas ni kene tutup pintu bilik tu. dia tu dah la berani walaupun bilik gelap nak jugak masuk sorang2. tapi tu bile ramai orang la, rajin dia nak merayap satu rumah sendiri. bile tinggal berdua je dengan mama mula la nak berkepit je dengan mama. tak boleh mama dia hilang. siap nak duduk beriba je.memang ade alasan la kenapa mama zarif tak masak *ceh, padahal malas masak kan*. Balik rumah mama tok dia ade tangga kan. Mule mule dia tak heran pun dengan tangga tu. Dia pernah cube nak naik tangga tu tapi kaki macam tak sampai lagi. Tak sedar bile ntah dia start panjat tetibe dah naik 2 3 anak tangga. Sekarang memang dah sampai atas la. Lepastu kalau dia tengah nak naik jangan la angkat bawak turun mesti dia mengamok. Kene sanpai atas dulu. Bawak turun. Baru dia puas hati. lepastu suke orang kejar dia naik tangga. lagi laju la dia naik.


Zarif dah melangkah 2 tapak.
9bulan zarif dah boleh menapak 2 langkah tanpa berpegang. Masa ni mama dia memang dah tak sabar la nak tengok dia berjalan. Masa try baju raya dia tetibe je dia excited pakai baju tu sambil berjalan. Tapi maksimum masa 9bulan ni dapat 2 langkah jela.

tengah try baju masa ni la nak melangkah tunjuk skill baru



Pss zarif dah 9 bulan ni gigi tak tumbuh lagi. Tapi makan macam orang besar semue dia nak makan. Bubur blend tu je yang dia tak nak. Tak best agaknye. Tak mencabar nak mengunyah kan walaupun tak de gigi. Rambut pun tak berapa nak ada. Tumbuh jarang2 je

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

7 comments:

  1. Assalamualaikum awak. bestnya tengok zarif dah mula melangkah. teringat dulu adik bongsu sheila. suka main kat tangga. pantang betul mata kita beralih, tahu2 dah nak sampai atas. ahhaha risau betul.

    ReplyDelete
  2. Wa..bestnya! Zharif dh boleh jln. Kejap je kn dh 9 buln. Awal dia dpt bjln. Smga trus mmbesar dgn sihat & bijak. Zharif sma mcm fayyadh rmbut xde sgt. Halus2 je..hihi

    ReplyDelete
  3. hahaha. Dja! sya br bace. klaka la zarif. boleh bayang kan zarif jalan laju2 mintak kene kejar tu. hehhe

    ReplyDelete
  4. alololo dah besar dah zarif tau... nomeyyy dia

    ReplyDelete
  5. Ya allah kejappp jeee..memang fast learner betul zarif niiii!!!!

    Bertambah kurus mama nanti main kejar zarif ye!;)

    ReplyDelete
  6. Dah jln dah ek..comelnyer...ala2 suka timbang diri sendiri...comel sngtlah.,.

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate