Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, November 9, 2011

~~percutian yang terindah bersame keluarga ke indonesia~~

Assalammualaikum
wah, lame giler kan tak update blog, sampai kawan aku merangkap perunding blog aku kak bel tegor aku asal dia bukak blog aku je entry berbuke puase tak habis habis *ni kalo dia bukak blog aku, mule la mencari ade typo ke tak kan, jadinya aku menaip dengan penuh berhati hati ni..haha*
aku pun tak tahu mane ntah perginya semangat mengupdate blog macam mase cuti aritu, kadang kadang satu ari nak update sampai dua tiga entry, sekarang ni nak update seminggu sekali pun punyalah liatkan, duduk shah alam kononnya macam belajar 24 jam tanpa henti la kan, padahal kadang kadang pergi kelas kadang kadang ponteng jugak kelas duk layan movie tak pun tido je, tiap hujung minggu memang tak ade la kat shah alam, balik johor kalau boleh dari hari rabu lagi, jadinye berape kali je la yang aku pergi kelas kan *wah wah*
ceh, aku bukan nye nak share ngan korang macam mane care carenye nak ponteng kelas dab ape aktiviti bile aku ponteng kan, tu saje je nak melalut lebih sebab dah lame tak menulis, dah nak seminggu aku cuti baru hari ni ade perasaan nak menulis tau tu pun sebab saje nak share percutiaan ke indonesia mase cuti deepavali tu *cuti la sangat, cuti sehari je selebihnya aku cuti sendiri la*
kalau orang tanye ape aktiviti paling best ye mase pergi Indonesia? 
semestinya shopping la kan, lagi best kat sane boleh pegang duit ribu ribu juta juta lagi tapi setakat rupiah je la kan
tempat yang biasa orang shopping kat jakarta dan sangat murah dekat jakarta, tanah abang, mangga dua, thamrin city, ade lagi kot aku pun dah tak ingat, tanah abang tu je sampai lantai 12 kot, sane tak panggil tigkat tingkat, diaorang panggil lantai, aku rase dari pagi kat tanah abang tu kitaorang duduk kat lantai yang same je pun, lagipun kat sane tutup awal dalam kul 5 lagi dah tutup, orang sane cakap tiga hari pun tak habis pusing semua lantai kat tanah abang tu, memang la tak habis, seminggu pun tak habis, duit je yang abiskan, barang kalau murah pun beli banyak banyak duit pun habis, tapi shopping kat sane memang asik bangat la, sampai satu picture pun tak sempat nak snap kat tempat tempat shopping tu, harap maklum la, camera ngan shopping menang shopping lagi la, wa dah tak heran pun nak amik amik gambar kat sane kan
lagi satu aku nak bagi tips *ceh, tips la sangat* korang kalau bercuti kat sane tak payah la nak bawak baju dari Malaysia, buat berat beg je kan, kat sane confirm la korang akan shopping sampai penoh satu beg, tak ade maknenye nak pakai baju yang korang bawak tu, beli kat sane kalau boleh hari tu jugak nak pakai *eksited terlebih*
sabtu ahad memang kitaorang shopping je la kat jakarta, hari ketiga kitaorang pergi ke bandung, balik hari je, mama, along dengan angah aku sebok pergi shopping lagi, aku dengan adik dah tak ade perasaan nak shopping pun *ceh padahal duit dah abis* jadinye kitaorang ditinggalkan di trans studio bersame bodyguard merangkap cameraman kitaorang
sebelum pergi trans studio kitaorang ade buat research sikit pasal tempat tu *ceh research la sangat* dalam tu dia ade cakap lagi besar dari universal studio singapore, tapi aku rase cam jauh lagi kecik dari universal studio, tempat tu memang baru lagi, dan banyak yang tak bukak lagi, pastu roller coaster dia pun terlaju siap mengundur ke belakang lagi, jadinye aku tak nak la naik bende bende yang boleh menggugurkan jantung aku ni, aku nak yang relax relax je,, *penakut sebenarnya*
rumah hantu pun ade, ingat tak nak masuk tau, tapi kebetulan ade satu group budak budak universiti tu nak masuk, kitaorang pun mengekor je la kat belakang, agak seram jugak la, sampai terjerit jugak la dalm tu


kat belakang tu siap ade shotting lagi tau

kat sane ade character jugak macam kat USS, tapi disebabkan nak jimat cost la kan diaorang amik superman Indonesia je la

ni binatang pe ye? sape tau?




siap wall climbing lagi, tak sampai atas pun, tapi rasenye kalau sampai kat atas atas tu ade king kong kot

gembira sebab terjatuh sampai terduduk

selepas penat bermain main, dan diaorang pun dah puas shopping, kitaorang pun pergilah naik gunung tang kubang parahu *tak taulah betol tak aku eja ni*
naik puncak mestila sejuk kan ala ala naik cameron highland la kan, kat atas tu orang sebok jual strawberi ngan blueberi *aku jakun tak pernah makan blueberi, sedap gak, korang pun mesti tak pernah makan kan kan?




wah, siap naik kuda tau nak amik gambar, amik gambar cuma 5000 rupiah tau, dalam 2ringgit je kot, mane nak dapat kat Malaysia kan? memang tak la

thanks untuk keluarga ibu syarifah dan pak hadi yang tumpangkan kitaorang, bawak jalan jalan, next time pergi sane boleh la tumpang tidur rumah diaorang lagi


menag tak rugi la shopping kat sane~~
jom la layan mr bean kat tv3 ni *haaa
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Thursday, October 20, 2011

~rindu nak menulis~

assalammualaikum semue
Achumm, amboi dah bersawang sawang dah blog ni, dah lame gile dah hmpir dua bulan tak jenguk blog sendiri, blog sendiri pun sekadar dipinggiran je, sedihnye blog yang comel ni dah dipinggirkan kan..
Sbenarnye sebelum brangkat ke shah alam ingatnye nak update entry psal raye sakan mkan tak ingat dunia tu, tapi akibat kemalasan aku yang thap mksima tu, aku hanye tulis separuh jlan, akhirnye aku hanye biarkan entry rye sakan aku tersadai di draf sehingga kini
Dah lame tak mngarang entry panjang berjela mbuatkan aku begitu kekok nk buat pnyusunan ayat yng mantap~mantap la sangat sebelum ni, layankan jela
Dah hampir dua bulan aku mulakan semester 5 semule, knape semule? sebab aku terpakse, *hanye trpakse bukan saje nk ulang ulang sbab nak cuci mate atau nak jumpe lcturer lcturer yng dirindui* aku trpakse ulang disebabkan aku tak amik final exam *suke suke je tak nak amik kn* aku tak amik disebabkan masalah ksihatan, malas nak cerite panjang panjang
Mule mule dulu tak amik exam memang kcewe gile la, tnggal nak praktikal je pstu abis degree, tak semu yang kite rancang berjaye seperti yang dikehendaki,Allah yang menentukan segalanye dan stiap yang brlaku ade hikmah, walaupun aku terpakse ulang semester tpi aku msih brpeluang berjumpe dengan kawan kawan satu klas yang lbih baik, tapi dalam pde tu aku tetap merindui kwan kawan kelas ku semester lpas, doakan diaorang semue brjaye dalam praktikal semester ni, dan semoge kali ni aku tk mengulangi ksilapan yang pernah ku lakukan sebelum ni, kelas pun tk pack sangat la, ade yng lecturer lepas ajar, semue lcturer sem ni ok ok sangat, sangat relax sem ni, ade yng aku tak payah buat assignmnt and presentation pun, amik mrkah sem lepas je, cume buat test je, smpai kawan aku, ayu, jles dengan aku sebab relax sangat kan, sekarang aku de ayu untuk luahkan perasaan *gedik gile* ayu bce ni perasan abis
Tapi kan yang tak bestnye aku banyak kelas lopong lopong *suke suke je gune ayat sendiri* klas lpong lopong tu contohnye mcam ari slase de kelas pukul 8.30 pstu klas kul 4 pulak, suke suke je nak suruh aku buang mase kat uitm kan, memang tak la, gap je aku akan balik rumah, nak makan lagi, tidur lagi, tu yang penting tu kan,haha
Panjang panjang tulis bukan nk ltak gambarkan, msti orang bosan gile nak bce *ade ke orang nk bace, perasan pulak kan* nanti bile rajin au update lgi, sekarang ni update pakai hndphone je, kat rmah shah lam line lmbap gile tu malas nak update
Okla,mate pun dah ngantok,esok malam aku dan family nak brcuti ke jkarta, mentang mntang ulang sem aku ponteng je kelas, rabu bru balik sini, mane mne tmpat yang ade wifi nanti aku update la psal crite kat sane ye, kat bndung pn ade tempat mcam universal studio singapore tau, nama dia trans bndung studio *betul ke* tmpat ni terbesar di dunia, tk sabaunye nak gi~

Daaaaa

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Sunday, August 28, 2011

~~berbuke puasa di Equatorial Hotel Bangi dan Empire hotel~~

Assalammualaikum
wah, tinggal esok je puasa kan, selasa dah raye kan, terase cepat mase berlalu, semakin ketara kemalasan aku nak berblog, ni menunjukkan bile aku balik shah alam lagi lame la blog comel ku menyepi, mesti lagi ramai merindui penulisan ku *euwww ade ke?
sebenarnye entry ni dah lapok dah, tapi aku busy menyiapkan tempahan handbeg kain felt dengan sepit rambut, tu yang lagi malas nak hupdate tu, memandangkan ade urusan di Kuala Lumpur, makenye daripada hari khamis kami sekeluarga sudah berada di sini, di rumah along aku, lagipun nak hantar sekali anak sedara kesayanganku, dia dah balik kampung bersama mama dengan papanya sejak dari semalam lagi, bile dia tak ade terase sunyi sangat tau, dah rindu baby riena yang comel macam aunty dia*wekk, mesti ade yang nak termuntah kan, jangan muntah secare sengaje nanti batal puasa pulak.

hari khamis malam dan jumaat malam aku dan adik diundang  oleh along dan abang ipar aku agar bersame mereka berbuke puasa di Equatorial Hotel bangi dan Empire Hotel *ceh diundang konon, padahal aku yang nak ikut sangat mestila teruje berlebihan kan nak pergi makan kat hotel kan tanpe bayaran pulak tu, client abang ipar aku yang belanje kan, jadinye kitaorang dapat la free sekali, tapi sayang mase kat Equatorial Hotel tak dapat nak amik gambar la, segan pulak dengan client abang ipar aku tu, dah la duduk semeje kan, kalau duduk meje lain lain memang tiap saat la amik gambar kan, tapi makanan kat Equatorial Hotel memang berbaloi baloi la, buffet kan memang macam macam ade la, ditambah pula makanan kat situ semuenye sedap sedap belaka, memang rase nak melantak mase berbuke la tengok makanan makanan kat situ, mane boleh makan sikit sikit rugi la kan
mule mule aku tunggu carbonara yang dimasak disitu jugak *makan mase panas lagi memang meleleh la air liur kan


macam ni la rupenye, aku tak amik gambar kan, jadinye amik je la dari encik google kan, tapi aku bukan makan spaghetti carbonara, aku amik yang bentuk mecam pusing pusing tu, tak taula aku ape ke namenye bende tu
aku amik carbonara pakej sekali dengan pizza dan lasagna *pakej aku je ni

habis satu pinggan *aku amik sikit sikit je tau!! nak cover la tu kan lepastu aku makan mee goreng pulak, kebetulan pulak mee goreng tu baru di masak dan memang sedap, layan je la kan, memang licin la kan sampai menjilat pinggan, rupenye tu jela aku makan kan, tak la banyak sangat, rase macam dah banyak sangat, dessert kat situ pun memang sedap sedap, tapi aku kureng sikit makan dessert mase berbuke, mase balik tu sempat jugak la posing syok sendiri kan

gambar sebelum pergi berbuke dengan adik

nampak gemuk giler kan

gambar kat dalam ni gelap la

baby riena yang comel bersame along aku

yang bestnye balik tu client abang ipar aku bagi hamper satu sorang, tak bukak lagi tau, best best makanan dalam hamper tu

makan kat Equatorial Hotel rasenye harge dia RM80+++, dah tak sempat nak cube tahun ni korang try la buke kat sane next year je la ye

hari jumaat malam pulak berbuke kat Empire Hotel, makanan kat sini kurang la sikit dari Equatorial dan tak sebest makanan kat Equatorial, tak banyak pilihan sangat la, tapi roti john dengan kebab sedap la, otak otak dia kurang masak la, macam lembik je *jadi pengkritik makanan kan kat Empire makanan dia lebih kepada masakan ala ala melayu, western kureng la, tu aku sebok duk cari western kan, memang tak ade la

 kueh mueh, yang sedap caramel dia tu yang cepat habis tu


 dah licin pinggan baru ingat nak amik gambar
baby riena tak boleh makan tengok je la

sempat lagi posing kat luar tu sebelum balik

sebelum balik rumah pergi la berjalan jalan cuci mata kat empire *first time la aku pergi empire tau, jakun sebelum ni tak berkesempatan la *ceh balik balik pergi sunway je kan

daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Wednesday, August 24, 2011

~~kad raye dari encik kekasih~~

Assalammualaikum
wah, cepat je mase berlalu kan, tinggal lima hari puasa kan pastu dah raya, maknenye selepas raye dah kene balik shah alam, kuliah bermule, kesedapan dah lebih empat bulan duduk rumah, terase begitu malas nak balik shah alam, lepas ni dah tak ade la nak hadap blog lagi kan sebab begitu sebok nak hadap buku dan assignment yang pasti melambak lambak tu, bile fikir assignment mule la semakin malas nak balik sane, nasib la hal rumah sewe dah settle, memandangkan sem ni merupakan last sem aku berazam *siap berazam tu dah tak nak bawak barang banyak banyak dah malas nak angkut barang aku yang semestinye banyak penuh satu kerete tu setiap kali naik semester kan, rumah yang baru ni pun fully furnished jadinye ringan la sikit tugas aku, tak payah dah nak bawak tilam ke, tv ke, peti ais ke, mesin basuh ke, bab paling malas basuh baju sendiri, aku lebih sanggup menghabiskan duit hantar baju ke dobi, sejak dari diploma lagi aku memang malas nak basuh baju sendiri melainkan dah terdesakkan *relax ar, kahwin nanti mestilah encik suami belikan mesin basuh. hahaha nanti la lepas raye cerite pasal balik shah alam, sekarang ni mood excited nak raye

akhirnye mimpiku menjadi kenyataan, setelah mendapat kad raye dari encik kekasih semalam *ceh siap mimpi mimpi tau nak dapat kad raye encik kekasih menjadikan kerje ku begitu mudah tanpa perlu menunggu encik postmen dengan penuh tidak kesabaran, disebabkan semalam aku nak menghantar kueh raye yang dipesan oleh encik kekasih *aku paksa dia order, sekaligus bercadang berbuke puasa bersama sama, makanya dengan tiba tiba encik kekasih menyerahkan kad raye kepadaku, mestilah teruje habis kan, akhirnye tahun ni aku dapat jugak kad raye yang ditunggu tunggu tu kan yang sampai termimpi mimpi tu kan

kad raye masih disimpan dalam handbeg, nanti senang sambil pergi kedai boleh bace *gedik gile

encik kekasih eksited sangat ke nak bagi sampai kat depan pun tak sempat ditulis

comel kan kad raye ni, pandai jugak encik kekasih pilih

ni yang kat tengah tengah

nak tau ape yang encik kekasih tulis kat dalam tu?

shhh... BIARLAH RAHSIA *mane boleh bagi orang lain bace

semalam dapat merasmikan naik kerete baru encik kekasih, siap semangat nak bukakkan plastik, tapi aku bukak kat tempat yang aku duduk je la

haruslah amik gambar syok sendiri sementara tunggu encik kekasih kan

kenape muke encik kekasih macam tu *comel jugak kan* hahaha ketawe keji

nak amik gambar dengan marshmallow hello kitty yang comel, balik je terus makan tau, tak ade nak simpan simpan dah masok je terus dalam perutku yang comel

aku nak keluar ni, nak beli barang barang untuk menjahit *ceh aku dah dapat tempahan dah ni, sepupu aku mintak buatkan purse untuk diaorang kutip duit raye nanti, nanti dah siap aku tunjuk hasilnye ya, dah tiga hari tertinggal 30 hari mencari cinta tu, kesebokan dengan aktiviti sendiri sampai tak ade mase tau nak menaip, nanti kalau rajin petang karang la sambung ye
daaaa~~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Saturday, August 20, 2011

~~Day 7 : Favourite movies~~

Assalammualaikum
aku dah siap siap nak pergi KL dah nak ni, tapi mata tetap hadap laptop, jari jemari ku yang begitu terus menari di papan kekunci laptopku, otak berfungsi dengan sebaiknye untuk mengeluarkan idea idea *padahal bukan main susah aku nak memerah idea ni ulang alik dari johor ke KL pun idea tak sampai sampai ni kesian encik kekasih, tak dapat la teman dia shopping baju raye ari ni *janji hanya tinggal janji nanti kite buke sesame ye, makan sedap sedap ye, tapi awak la belanje ye *buat buat muke comel *hahaha

 aku pergi KL ni sesaje ikot babah aku dia ade meeting, jadinye sambil menyanyi menari sekali la *suke suki ubah peribahasa asal iaitu sambil menyelam minum air aku pun nak menumpang sekaki nak pergi shopping, tak beli lagi shawl untuk raye, makenye nak menyebok dan menyesakan serte meramaikan umat manusia di jalan Tengku Abdul Rahman *skema habis jalan TAR sudehhhh

tanpa membuang mase *macam nak berucap pulakkan aku meneruskan misi aku pada hari ketujuh menceritakan filem kegemaranku, amat mudah bagiku kerana aku dan movie tidak dapat dipisahkan ibarat irama dan lagu *gile aku ni memang suke layan movie, drama dan sewaktu dengannya la, filem dengan drama kat TV tu memang semue aku nak layan la *kalau best la kan suke pergi tengok wayang, tapi di bulan bulan puase ni terase amatla tak elok pergi tengok wayang tu kan *macam la bulan tak puase elok sangat kan gi tengok wayang? pernah mase cuti sem dalam mase sebulan je kan aku tengok wayang sampai 10 movie, nampak sangat semue cerite aku layan je kan, pecinta filem dan drama tempatan *kawan aku cakap ok ape aku menyokong industri perfileman kita kan, tapi aku dah penat penat sokong, cerite tu biar la gempak kan, jangan la buat filem ala kadar je, asal tayang je kan

semue jenis filem memang aku layan, cerite hantu ke, thriller ke, komedi, cinta semue la aku layan asalkan cerite tu best la tak kire la film tempatan ke, omputih ke, hindustan, china, thailand semue la aku bedal, layan je kan, cerite yang menjadi pilihan hati banyakla, tapi tak payah la nak cerite semue kan, 20 page pun tak cukup, sampai muntah semue orang nak bacekan, cerite yang menjadi pilihan dan rasenye ramai yang suke adalah *macam nak bagi anugerah kan
tadaaaa~~~


tengok cerite ni sampai ulang beberape kali la tau, siap hafal la dialog dialog yang penuh bermakna kan *nak hafal yang berunsurkan akademik bukan main susah lagi kan mase keluar cerite ni memang popular la dialog dialog dalam cerite ni kat facebook la, kat blog la kan, cerite cerite Mohd Khalid sebelum ni tak la menjadi idaman hati sangat, setakat tengok je la, kawan kawan aku pulan memang peminat cerite Mohd Khalid, diaorang memang suke ulang dialog cerite Man laksa tau, tapi sepatah haram pun aku tak tau, cerite Zombi kampung pisang pulak aku tak pernah tengok habis, macam tengok cerite bersiri kat TV tu, tengok sambung sambung, tapi cerite Hantu kak Limah ni memang layan la kan, boleh join diaorang la hafal hafal dialog kan, budak budak di bawah umur pun ramai jugak meminati cerite ni kan, izzah yang tahun ni baru umur empat tahun tu pun, sebok duk ulang nak tengok cerite ni dengan hafal dialog dialog sekali tau sampai sekarang sikit sikit hantu kak limah, siap cakap usop wilca tu comel lagi, hmmm memang la comel kan isteri dia la kan *hahaha ketawe keji nama ucop wilca naik pun sebab cerite ni kan


filem sekali lagi pun aku suke jugak, sebab aku rase cerite ni comel la sebab ade Mia kan kan

senang ceritelakan semue filem yang aku rase best dan membuatkan aku terhibur *ceh, cerite hantu boleh terhibur ke? merupakan cerite yang aku sukai *ada faham?
lepas raye ni filem ape yang best yang patut dan wajib ditonton ye?
daaaa~~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Friday, August 19, 2011

~~Day 6 : A picture of something that makes you happy~~

Assalammualaikum
wah, dah dua hari aku tak makan nasi tau *ceh, ayat nak tunjuk macam diet la tu konon kan padahal aku tak makan nasi semalam makan bubur + ayam goreng KFC hari ni makan lasagna kat secret resepi
disebabkan kekenyangan tahap melampau, mata terase begitu berat, ikotkan hati memang nak tidur je, tapi tetap gagahkan diri menaip muneruskan misi completekan untuk hari ke enam, hari ke enam ni kene tunjukkan picture yang buatkan aku gembira, banyak sebenarnye picture buat kan aku gembira, picture bercuti sakan besame keluarga, bersame encik kekasih, kawan baik mase sekolah, diploma, kat uitm shah alam, semuenye membuatkan aku tersangatla gembira

keluarga tersayang, ni gambar raye tahun lepas, tema hijau, tahun ni raya tema ungu pulak

encik kekasih

si comel baby riena, anak buah ku

kawan kawan baikku di segamat, mase ni jalan jalan kat melaka

ni semua wingmate mase kat segamat jugak

ni outing bersame kesayanganku zata, tiqah dan shiera

ni gambar last day diploma, sayang korang semua

ni gambar dinner last sem, snow white gitu

ni gambar semalam bersama exschoolmate yang disayangi, enjoy jumpe diaorang

hari ini kemalasan tahap maksima nak update blog, korang tengok je la gambar gambar yang comel tu *euwww hari ni dalam sejarah update seciput je kan
esok aku nak pergi KL ni, dua hari kot tak update blog, dah termiss dua hari ni, tak dapat complete dalam 30harila macam ni
daaaa~~



TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Thursday, August 18, 2011

~~bercanda ria bersama teman teman~~

Assalammualaikum
setelah beberape tahun tak jumpe kawan kawan aku ni *mira beberape bulan ataupun hari je, ni untuk orang lain ye setelah beberape kali merancang beriye iyelakan la, nak jumpe la konon, akhirnye baru hari ni dapat direalisasikan, dapat la berbuke puasa bersama Cik Mira Edora, cik Nabihah, Cik Atik dan encik Sepul dan semestinye kembar aku aka adik aku, janji pukul lima, tapi biasalah kan janji melayu dekat pukul 6 jugak sampai jusco, alah setakat jusco tu jalan kaki dari rumah aku pun sampai, tapi biaselah nak makeup makeup bagai *makeup la sangat ditambah dengan jalan yang sesak, orang baru balik sekolah, makenye terpakse la cik Mira dan Cik Bihah menanti aku tiba mengambil mereka dengan penuh kesabaran, pemandu berhemah ni bawak pun dengan penuh kesabaran dan sangat berhati hati la kan

Tapi betol la bukannye semue yang kita rancang akan menjadi kenyataan, kita hanya la mampu merancang, ku sangkakan ayam mcD menjadi hidangan ketika berbuka buat santapan perutku yang comel, rupe rupenye ayam KFC akhirnye bersemadi di dalam perutku ini, mule mule memang rase sungguh keciwa, ayam mcD dah habis tau tak boleh terime langsung alasan pekerje McD tersebut, terpaksa la beralih arah ke KFC, satu yang meyebabkan aku tak suke nak pergi KFC ni sebab aku rase KFC ni terlalu lem la, bratur dah memang panjang, lepastu memang kalau tak lame bukan KFC la kan *peminat tegar KFC dah bengang kan sampai dah abis azan baru dapat makanan aku, nasib ar dapat air free kan, walaupun aku makan KFC nak jugak rase suasana MCD tu, peminat kipas susah mati McD katekan, layan jugak la berbuke dengan bubur Mcd, ayam KFC tu bawak balik, sambung makan kat rumah tengah tengah malam *gaye hidup sihat

kesian sepul menjadi mangsa kitaorang, kene pakse amikkan gambar kitaorang kan, layan kan je la kawan kawan kau yang memang pantang jumpe camera ni

McD vs KFC

atik penat sangat ke kerja sampai amik gambar pun nak tertidur tidur

saya sangat tembam kan

sepul amik gambar tak payahla nak control sangat

yeaaa.. dah habis makan

ingat lepas semayang nak balik terus la kan, idea giler nabihah konon kononnya nak terawih beramai ramai tak menjadi pun, diaorang la nak kidnap aku pulak nak bawak pergi nusajaya, mesti la memule berbelah bagi sebab dah janji kan dengan mama lepas makan nak balik terus, akhirnya menyimpang juga, aku mesej je la mama cakap pergi nusajaya, ape ke jadah ntah si sepul, aku ingat pergi nusajaya nak ajak amik gambar gambar tu syok la jugak kan, rupe rupenye nak ajak pergi Mydin, layan je la si sepul, aku pun bukan pernah pergi sana pun, dia pun dah tak tahan dengar aku dengan bihah membebel ajak balik cepat kan, terima kasih la encik sepul bawak kitaorang jalan jalan dan menunjukkan Mydin yang cukup indah tu *hahah ketawe keji jangan lupe raye nanti nak serbu rumah kau, sediakan duit raye okeyyy, tak ade wang besau makan besau pun jadi la, len kali kau bawak la kitaorang pergi tempat best best lagi, buat penat je bihah takot takot kene marah dengan ayah dia tadi kan, nasib je la dia tak menangis kan

walaupun hanya pergi mydin, kami tetap merakamkan kenangan kenangan indah disana *huahuahua*

sebabkan nak nampak tulisan Mydin tu muke kitaorang tak nampak kan

nak amik gambar tengah tengah jalan, buat kene marah je dengan orang yang lalu lalang

diaorang semue kurus okeyyy



seronok jumpe korang yang mulut pun tak reti diam kan, lepas ni boleh la merambu ramba lagi, tunggu cuti sem nanti la kan
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-