Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Friday, September 19, 2014

Best friend versus suami?

bile dah kawin ni ade lagi ke istilah bff ni? sekarang dah up lagi bukan setakat bff je kan bfftj. ape pulak ke jadah bfftj tu pulak, best friend forever till jannah, ade ker? bile dah kawin best friend till jannah haruslah suami kan. dia la tempat luahan perasaan, tempat nak ajak gosip, walaupun tak ade la respond setakat dengar ha ha je pun kan.

bile dah kawin ade anak pulak masing masing dah bawak haluan masing masing. mane la kawan dekolah rendah? sekolah menengah? uitm segamat? uitm shah alam? contact jugak kawan kawan tu, tapi sekali sekala hanya kat facebook atau whatsapp je kan. masing masing dah sebok menjaga suami dan anak anak kan.

tapi tak pernah lupe kenangan bersama kawan kawan masa belajar *sentimental sangat tetibe kan*. sebab hari ni alang alang encik suami kursus kat kuantan ni. nak checkout hotel pukul 12 tengah hari ni. terus nak pergi rumah bff aku masa belajar kat uitm segamat. ade dua bff kat kuantan ni. tapi sorang tengah dalam pantang,baru bersalin anak ke dua, dapat baby girl. bile tengok anak juli dah sepasang. mule la rasa nak menambah jadikan sepasang. gegurl pulak kan. ceh, tunggulah Allah lebih tau bile kami dah bersedia dia akan bagi. so, jangan tanye ye bile nak menambah lagi? hokey.

mungkin puan bff sarah tengah sebok berperang di dapur memasak untuk kitaorang. anak sarah sebaya jugak dengan zarif. cuma dia lahir bulan 2 zarif bulan 10, nampak la zarif baby baby, walaupun rakan sebaya kan. tak sabar nak bagi zarif kawan dengan ammar sambil mama dengan aunty sarah bergosipp gosipp. malam ni tido rumah sarah sebab esok ade jemputan dari kawan belajar sesama jugak kat segamat. jemputan di pekan. boleh la gi sesama dengan sarah. untuk juli yang berpantang hanya boleh memandang gambar kami di facebook je la.

dah pergi kuantan ni haruslah petang ni ajak encik suami pergi kula cakes. nak makan manggo cakes yang best. oh makanan. ni food obsession jangan obes sudah kan.

nak tayang gambar dengan my bff sarah masa jumpe kat rumah juli hujung bulan lepas. dengan gambar teman papa main boling kat megamall semalam




TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. food obsession jgn sampai obese? unfortunately, slalu nye obses bleh jadik obese. Hahahaha (ckp pasal dr sendiri)

    Tajok entry Dja bikin suspen Sya je taw! adoii.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Seronokkan ada bff...sama2 share..ada suami share yg lain..ada bff share yg lain..zarif..comel sngt..nk setahun dah die..besday zatif sm ngan husband cik mah..mesti akan ingt zarif..

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate