Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Saturday, August 20, 2011

~~Day 7 : Favourite movies~~

Assalammualaikum
aku dah siap siap nak pergi KL dah nak ni, tapi mata tetap hadap laptop, jari jemari ku yang begitu terus menari di papan kekunci laptopku, otak berfungsi dengan sebaiknye untuk mengeluarkan idea idea *padahal bukan main susah aku nak memerah idea ni ulang alik dari johor ke KL pun idea tak sampai sampai ni kesian encik kekasih, tak dapat la teman dia shopping baju raye ari ni *janji hanya tinggal janji nanti kite buke sesame ye, makan sedap sedap ye, tapi awak la belanje ye *buat buat muke comel *hahaha

 aku pergi KL ni sesaje ikot babah aku dia ade meeting, jadinye sambil menyanyi menari sekali la *suke suki ubah peribahasa asal iaitu sambil menyelam minum air aku pun nak menumpang sekaki nak pergi shopping, tak beli lagi shawl untuk raye, makenye nak menyebok dan menyesakan serte meramaikan umat manusia di jalan Tengku Abdul Rahman *skema habis jalan TAR sudehhhh

tanpa membuang mase *macam nak berucap pulakkan aku meneruskan misi aku pada hari ketujuh menceritakan filem kegemaranku, amat mudah bagiku kerana aku dan movie tidak dapat dipisahkan ibarat irama dan lagu *gile aku ni memang suke layan movie, drama dan sewaktu dengannya la, filem dengan drama kat TV tu memang semue aku nak layan la *kalau best la kan suke pergi tengok wayang, tapi di bulan bulan puase ni terase amatla tak elok pergi tengok wayang tu kan *macam la bulan tak puase elok sangat kan gi tengok wayang? pernah mase cuti sem dalam mase sebulan je kan aku tengok wayang sampai 10 movie, nampak sangat semue cerite aku layan je kan, pecinta filem dan drama tempatan *kawan aku cakap ok ape aku menyokong industri perfileman kita kan, tapi aku dah penat penat sokong, cerite tu biar la gempak kan, jangan la buat filem ala kadar je, asal tayang je kan

semue jenis filem memang aku layan, cerite hantu ke, thriller ke, komedi, cinta semue la aku layan asalkan cerite tu best la tak kire la film tempatan ke, omputih ke, hindustan, china, thailand semue la aku bedal, layan je kan, cerite yang menjadi pilihan hati banyakla, tapi tak payah la nak cerite semue kan, 20 page pun tak cukup, sampai muntah semue orang nak bacekan, cerite yang menjadi pilihan dan rasenye ramai yang suke adalah *macam nak bagi anugerah kan
tadaaaa~~~


tengok cerite ni sampai ulang beberape kali la tau, siap hafal la dialog dialog yang penuh bermakna kan *nak hafal yang berunsurkan akademik bukan main susah lagi kan mase keluar cerite ni memang popular la dialog dialog dalam cerite ni kat facebook la, kat blog la kan, cerite cerite Mohd Khalid sebelum ni tak la menjadi idaman hati sangat, setakat tengok je la, kawan kawan aku pulan memang peminat cerite Mohd Khalid, diaorang memang suke ulang dialog cerite Man laksa tau, tapi sepatah haram pun aku tak tau, cerite Zombi kampung pisang pulak aku tak pernah tengok habis, macam tengok cerite bersiri kat TV tu, tengok sambung sambung, tapi cerite Hantu kak Limah ni memang layan la kan, boleh join diaorang la hafal hafal dialog kan, budak budak di bawah umur pun ramai jugak meminati cerite ni kan, izzah yang tahun ni baru umur empat tahun tu pun, sebok duk ulang nak tengok cerite ni dengan hafal dialog dialog sekali tau sampai sekarang sikit sikit hantu kak limah, siap cakap usop wilca tu comel lagi, hmmm memang la comel kan isteri dia la kan *hahaha ketawe keji nama ucop wilca naik pun sebab cerite ni kan


filem sekali lagi pun aku suke jugak, sebab aku rase cerite ni comel la sebab ade Mia kan kan

senang ceritelakan semue filem yang aku rase best dan membuatkan aku terhibur *ceh, cerite hantu boleh terhibur ke? merupakan cerite yang aku sukai *ada faham?
lepas raye ni filem ape yang best yang patut dan wajib ditonton ye?
daaaa~~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

4 comments:

  1. sekali lagi bes? jalan cerita simpel gila. ending pun habis cmtu.

    ReplyDelete
  2. @Apai: ok la cerite tu, ending dia macam lain dari yang lain, tak boleh predict kan, tak kan la akhir sekali dia nak kawin dengan sam kan macam tak logik..hee

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate