Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, August 24, 2011

~~kad raye dari encik kekasih~~

Assalammualaikum
wah, cepat je mase berlalu kan, tinggal lima hari puasa kan pastu dah raya, maknenye selepas raye dah kene balik shah alam, kuliah bermule, kesedapan dah lebih empat bulan duduk rumah, terase begitu malas nak balik shah alam, lepas ni dah tak ade la nak hadap blog lagi kan sebab begitu sebok nak hadap buku dan assignment yang pasti melambak lambak tu, bile fikir assignment mule la semakin malas nak balik sane, nasib la hal rumah sewe dah settle, memandangkan sem ni merupakan last sem aku berazam *siap berazam tu dah tak nak bawak barang banyak banyak dah malas nak angkut barang aku yang semestinye banyak penuh satu kerete tu setiap kali naik semester kan, rumah yang baru ni pun fully furnished jadinye ringan la sikit tugas aku, tak payah dah nak bawak tilam ke, tv ke, peti ais ke, mesin basuh ke, bab paling malas basuh baju sendiri, aku lebih sanggup menghabiskan duit hantar baju ke dobi, sejak dari diploma lagi aku memang malas nak basuh baju sendiri melainkan dah terdesakkan *relax ar, kahwin nanti mestilah encik suami belikan mesin basuh. hahaha nanti la lepas raye cerite pasal balik shah alam, sekarang ni mood excited nak raye

akhirnye mimpiku menjadi kenyataan, setelah mendapat kad raye dari encik kekasih semalam *ceh siap mimpi mimpi tau nak dapat kad raye encik kekasih menjadikan kerje ku begitu mudah tanpa perlu menunggu encik postmen dengan penuh tidak kesabaran, disebabkan semalam aku nak menghantar kueh raye yang dipesan oleh encik kekasih *aku paksa dia order, sekaligus bercadang berbuke puasa bersama sama, makanya dengan tiba tiba encik kekasih menyerahkan kad raye kepadaku, mestilah teruje habis kan, akhirnye tahun ni aku dapat jugak kad raye yang ditunggu tunggu tu kan yang sampai termimpi mimpi tu kan

kad raye masih disimpan dalam handbeg, nanti senang sambil pergi kedai boleh bace *gedik gile

encik kekasih eksited sangat ke nak bagi sampai kat depan pun tak sempat ditulis

comel kan kad raye ni, pandai jugak encik kekasih pilih

ni yang kat tengah tengah

nak tau ape yang encik kekasih tulis kat dalam tu?

shhh... BIARLAH RAHSIA *mane boleh bagi orang lain bace

semalam dapat merasmikan naik kerete baru encik kekasih, siap semangat nak bukakkan plastik, tapi aku bukak kat tempat yang aku duduk je la

haruslah amik gambar syok sendiri sementara tunggu encik kekasih kan

kenape muke encik kekasih macam tu *comel jugak kan* hahaha ketawe keji

nak amik gambar dengan marshmallow hello kitty yang comel, balik je terus makan tau, tak ade nak simpan simpan dah masok je terus dalam perutku yang comel

aku nak keluar ni, nak beli barang barang untuk menjahit *ceh aku dah dapat tempahan dah ni, sepupu aku mintak buatkan purse untuk diaorang kutip duit raye nanti, nanti dah siap aku tunjuk hasilnye ya, dah tiga hari tertinggal 30 hari mencari cinta tu, kesebokan dengan aktiviti sendiri sampai tak ade mase tau nak menaip, nanti kalau rajin petang karang la sambung ye
daaaa~~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

8 comments:

  1. bestla dpt raya dr bopreng. hehe. yt ni xde sape nk bg. sob2.. kehkeh.
    samat ari raye, dear!

    ReplyDelete
  2. nak mintak jahit baju raya sempat lagi ark ni? hehe

    ReplyDelete
  3. hehee sweetnyee, untung ada yg syg :)

    ReplyDelete
  4. td aku dpt kad raya dari rakan blogger..haha

    ReplyDelete
  5. @Pinky Pixie: ala, jangan la buat ayat sedih.. yatie nanti jumpe la boypren kat segamat..hee selamat hari raye dear..:)

    ReplyDelete
  6. @Apai: baju belum belajar jahit lagi..hee tak lepas kot nak jahit baju orang, beli yang dah siap je la apai..

    ReplyDelete
  7. @Dayana AZ: alala dayana pun kan ade yang sayang jugak..:)

    ReplyDelete
  8. @sifu im: wah, bestnye, next year boleh la hantar kad raye kat aku pulak kan..hee

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate