Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, August 18, 2011

~~bercanda ria bersama teman teman~~

Assalammualaikum
setelah beberape tahun tak jumpe kawan kawan aku ni *mira beberape bulan ataupun hari je, ni untuk orang lain ye setelah beberape kali merancang beriye iyelakan la, nak jumpe la konon, akhirnye baru hari ni dapat direalisasikan, dapat la berbuke puasa bersama Cik Mira Edora, cik Nabihah, Cik Atik dan encik Sepul dan semestinye kembar aku aka adik aku, janji pukul lima, tapi biasalah kan janji melayu dekat pukul 6 jugak sampai jusco, alah setakat jusco tu jalan kaki dari rumah aku pun sampai, tapi biaselah nak makeup makeup bagai *makeup la sangat ditambah dengan jalan yang sesak, orang baru balik sekolah, makenye terpakse la cik Mira dan Cik Bihah menanti aku tiba mengambil mereka dengan penuh kesabaran, pemandu berhemah ni bawak pun dengan penuh kesabaran dan sangat berhati hati la kan

Tapi betol la bukannye semue yang kita rancang akan menjadi kenyataan, kita hanya la mampu merancang, ku sangkakan ayam mcD menjadi hidangan ketika berbuka buat santapan perutku yang comel, rupe rupenye ayam KFC akhirnye bersemadi di dalam perutku ini, mule mule memang rase sungguh keciwa, ayam mcD dah habis tau tak boleh terime langsung alasan pekerje McD tersebut, terpaksa la beralih arah ke KFC, satu yang meyebabkan aku tak suke nak pergi KFC ni sebab aku rase KFC ni terlalu lem la, bratur dah memang panjang, lepastu memang kalau tak lame bukan KFC la kan *peminat tegar KFC dah bengang kan sampai dah abis azan baru dapat makanan aku, nasib ar dapat air free kan, walaupun aku makan KFC nak jugak rase suasana MCD tu, peminat kipas susah mati McD katekan, layan jugak la berbuke dengan bubur Mcd, ayam KFC tu bawak balik, sambung makan kat rumah tengah tengah malam *gaye hidup sihat

kesian sepul menjadi mangsa kitaorang, kene pakse amikkan gambar kitaorang kan, layan kan je la kawan kawan kau yang memang pantang jumpe camera ni

McD vs KFC

atik penat sangat ke kerja sampai amik gambar pun nak tertidur tidur

saya sangat tembam kan

sepul amik gambar tak payahla nak control sangat

yeaaa.. dah habis makan

ingat lepas semayang nak balik terus la kan, idea giler nabihah konon kononnya nak terawih beramai ramai tak menjadi pun, diaorang la nak kidnap aku pulak nak bawak pergi nusajaya, mesti la memule berbelah bagi sebab dah janji kan dengan mama lepas makan nak balik terus, akhirnya menyimpang juga, aku mesej je la mama cakap pergi nusajaya, ape ke jadah ntah si sepul, aku ingat pergi nusajaya nak ajak amik gambar gambar tu syok la jugak kan, rupe rupenye nak ajak pergi Mydin, layan je la si sepul, aku pun bukan pernah pergi sana pun, dia pun dah tak tahan dengar aku dengan bihah membebel ajak balik cepat kan, terima kasih la encik sepul bawak kitaorang jalan jalan dan menunjukkan Mydin yang cukup indah tu *hahah ketawe keji jangan lupe raye nanti nak serbu rumah kau, sediakan duit raye okeyyy, tak ade wang besau makan besau pun jadi la, len kali kau bawak la kitaorang pergi tempat best best lagi, buat penat je bihah takot takot kene marah dengan ayah dia tadi kan, nasib je la dia tak menangis kan

walaupun hanya pergi mydin, kami tetap merakamkan kenangan kenangan indah disana *huahuahua*

sebabkan nak nampak tulisan Mydin tu muke kitaorang tak nampak kan

nak amik gambar tengah tengah jalan, buat kene marah je dengan orang yang lalu lalang

diaorang semue kurus okeyyy



seronok jumpe korang yang mulut pun tak reti diam kan, lepas ni boleh la merambu ramba lagi, tunggu cuti sem nanti la kan
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

8 comments:

  1. best nya jalan2 dengan kawan ^^..

    follow sya balik ya.. Saya follow awak..

    http://bulatmata.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. boleh pulak ayam mcd abeh.. huhu!! kfc pun kfc lah kan :)

    ReplyDelete
  3. dah lama tak makan mc d..teringin pulak slpas tgok gambar2 kamu ni huhu..

    ReplyDelete
  4. ko tgk, bju kite2 macm tema kelabu, pink... hahaha

    ReplyDelete
  5. @RinsyaRyc: jalan dengan kawan2 memang best..:)

    ReplyDelete
  6. @Amirrah Zawani: tula keciwa dah tau..hee

    ReplyDelete
  7. Cik Suheela: same la kite, padahal minggu sebelum tu dah makan burger mcD, kempunan tak dapat ayam goreng..:)

    ReplyDelete
  8. @mera meiora: tula macam mengikot tema kan, comel pulak bile bergambar ikot tema, next time keluar kene ade tema la jugak..hee

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate