Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, August 28, 2011

~~berbuke puasa di Equatorial Hotel Bangi dan Empire hotel~~

Assalammualaikum
wah, tinggal esok je puasa kan, selasa dah raye kan, terase cepat mase berlalu, semakin ketara kemalasan aku nak berblog, ni menunjukkan bile aku balik shah alam lagi lame la blog comel ku menyepi, mesti lagi ramai merindui penulisan ku *euwww ade ke?
sebenarnye entry ni dah lapok dah, tapi aku busy menyiapkan tempahan handbeg kain felt dengan sepit rambut, tu yang lagi malas nak hupdate tu, memandangkan ade urusan di Kuala Lumpur, makenye daripada hari khamis kami sekeluarga sudah berada di sini, di rumah along aku, lagipun nak hantar sekali anak sedara kesayanganku, dia dah balik kampung bersama mama dengan papanya sejak dari semalam lagi, bile dia tak ade terase sunyi sangat tau, dah rindu baby riena yang comel macam aunty dia*wekk, mesti ade yang nak termuntah kan, jangan muntah secare sengaje nanti batal puasa pulak.

hari khamis malam dan jumaat malam aku dan adik diundang  oleh along dan abang ipar aku agar bersame mereka berbuke puasa di Equatorial Hotel bangi dan Empire Hotel *ceh diundang konon, padahal aku yang nak ikut sangat mestila teruje berlebihan kan nak pergi makan kat hotel kan tanpe bayaran pulak tu, client abang ipar aku yang belanje kan, jadinye kitaorang dapat la free sekali, tapi sayang mase kat Equatorial Hotel tak dapat nak amik gambar la, segan pulak dengan client abang ipar aku tu, dah la duduk semeje kan, kalau duduk meje lain lain memang tiap saat la amik gambar kan, tapi makanan kat Equatorial Hotel memang berbaloi baloi la, buffet kan memang macam macam ade la, ditambah pula makanan kat situ semuenye sedap sedap belaka, memang rase nak melantak mase berbuke la tengok makanan makanan kat situ, mane boleh makan sikit sikit rugi la kan
mule mule aku tunggu carbonara yang dimasak disitu jugak *makan mase panas lagi memang meleleh la air liur kan


macam ni la rupenye, aku tak amik gambar kan, jadinye amik je la dari encik google kan, tapi aku bukan makan spaghetti carbonara, aku amik yang bentuk mecam pusing pusing tu, tak taula aku ape ke namenye bende tu
aku amik carbonara pakej sekali dengan pizza dan lasagna *pakej aku je ni

habis satu pinggan *aku amik sikit sikit je tau!! nak cover la tu kan lepastu aku makan mee goreng pulak, kebetulan pulak mee goreng tu baru di masak dan memang sedap, layan je la kan, memang licin la kan sampai menjilat pinggan, rupenye tu jela aku makan kan, tak la banyak sangat, rase macam dah banyak sangat, dessert kat situ pun memang sedap sedap, tapi aku kureng sikit makan dessert mase berbuke, mase balik tu sempat jugak la posing syok sendiri kan

gambar sebelum pergi berbuke dengan adik

nampak gemuk giler kan

gambar kat dalam ni gelap la

baby riena yang comel bersame along aku

yang bestnye balik tu client abang ipar aku bagi hamper satu sorang, tak bukak lagi tau, best best makanan dalam hamper tu

makan kat Equatorial Hotel rasenye harge dia RM80+++, dah tak sempat nak cube tahun ni korang try la buke kat sane next year je la ye

hari jumaat malam pulak berbuke kat Empire Hotel, makanan kat sini kurang la sikit dari Equatorial dan tak sebest makanan kat Equatorial, tak banyak pilihan sangat la, tapi roti john dengan kebab sedap la, otak otak dia kurang masak la, macam lembik je *jadi pengkritik makanan kan kat Empire makanan dia lebih kepada masakan ala ala melayu, western kureng la, tu aku sebok duk cari western kan, memang tak ade la

 kueh mueh, yang sedap caramel dia tu yang cepat habis tu


 dah licin pinggan baru ingat nak amik gambar
baby riena tak boleh makan tengok je la

sempat lagi posing kat luar tu sebelum balik

sebelum balik rumah pergi la berjalan jalan cuci mata kat empire *first time la aku pergi empire tau, jakun sebelum ni tak berkesempatan la *ceh balik balik pergi sunway je kan

daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

1 comment:

  1. perghh kabonara feveret aku! meleleh siot tengok

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate