Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, May 26, 2011

~~cheezy meatball crispy sangat sedap..nyum2~~

yuhuuu~~
dah lame tak update pasal makanan kan, kate food lover kan~~
disebabkan aku dah sihat ni, make selera makan semakin besar la kan, kembali ke asal la kan~~
disebabkan cuti yang terlalu panjang, tak ada apa nak buat, asik lapar je pulak kan, macam-macam makanan la ku rasa nak makan kan~~
sebenarnya aku tak la rajin nak mencuba masak-masak ni, adik yang rajin, dia yang ajak aku masak, jadinya aku pun dengan langkah terpaksa pergi la ke dapur untuk memasak...
dah masak excited pulak nak cuba masak bende lain yang best2, makin gemok la pas ni..hehe jadinya angah la dah carikan kat internet resepi2 yang best, siap dah bookmark dah tau, semangat gila ni..hehe
berbalik ke cerita asal ye, kita orang namakan resepi yang best ni chezzy meatball crispy.. nama pun dah power kan, sedap ke tak ye? ha, korang try la sendiri ye..
senang je wat chezzy meatball crispy yang sangat sedap ni~~
meatball tu, aku cuma gunakan daging burger, kalau korang tak makan daging cam akma love kan, korang gunakan la ayam ok~~

burger daging~~

nama pun chezzy kan, jadinya mestila ada cheese

cheese~~

pastu cam biasa je korang golekkan je meatball dalam tepung dan jugak cornflakes~~
nak bagi rangup kan~~
first step, korang penyek2 la kan daging burger tu, supaya daging tak mentah korang goreng je dulu tanpa gunakan minyak ok~~
then, kepal2 kan daging dan masukkan cheese dalam bebola yang dah dikepal tu ye~~

bebola cheese~~

aku rasa kan bertambah sedap lagi, sebab air tangan aku tu, aku yang kepal2, ni la cara nak tambat hati suami  nanti, amboi dah buat preparation nampak..hehe
pastu golekkan je bebola dalam tepung and goreng je~~









dah siap~~


pastu korang boleh la makan dengan lahapnya.. amboi, jangan lahap sangat, baca la doa makan dulu ye~~
pastu kan ikot creativity korang la, nak makan macam tu ke, nak makan dengan cili sos ke~~
disebabkan aku lagi creative dan kuat makan, makan la dengan bihun ye.. nyum2~~


sok nak masak ape pulak ye??
TUNGUUUUUUUU~~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

5 comments:

  1. ohh my! i want this. rs nk pegi teseco skg dan golek2 mkn meatballs cheese. thx dija!

    ReplyDelete
  2. hehe.. atin try la wat..wat sendiri leh makan banyak2..hehe

    ReplyDelete
  3. wow, lovely recipe and thanks for the simple step by step info.

    ReplyDelete
  4. dijah nk try la... huhu... cm best je

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate