Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, April 16, 2014

Balik kampung tak tunjuk perangai

Cerita akhir bulan tiga haritu. Cerita dah hampir basi pun kan tapi tak apelah aku tengah rajin nak share ni. Akhir bulan haritu pertama kali zarif balik kampung. Bukan kampung jb ye. Balik rumah mama tok dengan nenek kat jb bile masa terluang je yang encik suami tak oncall kitaorang balik la jb. Ni balik kampung mama tok kat padang tengku, pahang. Padang tengku orang tak tau pulak kat mane kan, dekat kuala lipis pahang. Kampung siti nurhaliza *tetibe sangat kan*. Dulu kecik kecik minat siti nak tau beraya rumah siti nurhaliza tu. Dua kali la pernah pergi. Dah besar besar tak la segan nak berebut rebut dengan orang kan.
Kirenye selepas 5 bulan ni pertama kali la zarif balik kampung in real. Masa tak real, masa zarif ade dalam perot lagi, raya tahun lepas la kitaorang balik kampung *tak real ke masa tu?*. Zarif tak dapat nak tengok depan mata macam mana kampung mama. Tempat mama main masa kecik kecik. Balik sehari je sebab sepupu kahwin. Tapi sepanjang kat kampung ni walaupun kan cuaca panas zatif tak ade pun mengamok menangis nangis, dua hari terkawal je tau. Zarif pandai kawal diri depan orang ramai tau. Suka ye balik kampung tunggu raya nanti in shaa Allah kita balik kampung lagi ya. Tapi bila dah nak balik nak amik gambar dengan pengantin zarif dah kepanasan kan. Dia dah marah2 nangis2 bila orang pegang. Nila my cutey watermelon and strawberi♡ musim panas ni zarif seksi la sikit kan.
Selamat pengantin baru abang am dan kak yam. Semoge bahagia sampai syurga. Dapat zuriat yang soleh dan solehah ♡

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. Assalamualaikum. barakallahuma fikum buat pengantin baru.. makin comel baby ni ~~~

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate