Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, February 24, 2011

~~sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua~~

memang semalam tersangat la bengang ngan manusia-manusia yang ada akal tapi tak guna kan..
eh lupa plak dia orang kan cakap guna otak bukan guna mulut..
ada ke orang cakap guna otak kan??
sebab diaorang ni guna otak la, tak guna akal yang dianugerahkan oleh tuhan, yang tak ada pada binatang cuma ada pada manusia kan jadinya peristiwa semalam..
sebabkan kitaorang guna akal la kitaorang boleh tahu yang korang semua ni penipu!!
nak makan duit orang, agak-agak la sikit bro, korang takpikir ke duit yang korang nak makan sangat tu kan datang daripada mama babah kitaorang, korang ni tak tau malu ke?
tak kesian ke, kalo orang tu bukan datangnya daripada keluarga yang senang macam korang tu..
lupa plak, korang ada otak kan, korang kan berfikir guna otak kan..
baru belajar pun korang dah pecah amanah, kalau keje aku tak tau la kan..
kalo tulis dalam facebook korang bukan main la siap hadis keluar kan, aku tau la korang baik-baik..
korang kuarla kan hadis pasal hukum pecah amanah kat facebook, nak jugak aku baca..
aku tak rasa korang tu semua anak orang susah sampai nak makan duit orang kan..
paling aku tak boleh terima kau nak ungkit-ungkit pasal kau ketua projek nak pergi trip free kan, sangat kelakar ok, biasanya ketua projek sangat bertanggungjawab, lagipun sorry to say la sapa plak lantik ko jadi ketua projek, kau yang volunteer kan dan proposal kau pun kau sendiri mengaku ko copy orang kan..
so, aku tak nampak plak usaha ko tu hebat sangat ke sampai ko nak pergi trip free..
kalau semue ketua projek dapat free memang semua la nak jadi ketua projekkan..
kitaorang pun print proposal, pergi cari sponsar tak mintak duit ko pun, and call speaker2 untuk forum ada aku mintak duit topup dari kau??
tak ada kan??
nak markah lebih, usaha sendiri, buat dengan penuh tanggungjawab and ikhlas...
TUHAN pasti tolong korang kan..
aku pun tak la baik mana, tapi tak adalah sampai hati nak makan duit orang, korang ni dah kira kategori peras ugut mama babah aku ni..
aku pun malas nak tulis panjang-panjang
aku type ni guna tangan bukan guna OTAK ok, tapi sambil aku tulis aku berfikir guna AKAL..
korang fikir la, dah jadi macam ni korang tak malu ke??
tahniah, sebab korang sendiri yang kantoi kan diri sendiri..
tak happy pun nak pergi sabah~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

No comments:

Post a Comment

terima kasih bagi sepatah dua kate