Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, February 27, 2011

~~aNgaH wEdDing~~

alhamdulillah, semuenye dah selesai.. doakan angah n abg yus bahagia hingga ke syurga.. amin~~
moga cepat-cepat dapat baby, tak sabau nak dapat anak buah ni~~
akad nikah 
tarikh: 26.2.2011~~
masa: selepas asar,5.00pm
tempat: surau desa skudai
tema: pengantin: pink
family: gold (kota orang kan suke nak over-over..hehe)
jurusolek: hajar hishamuddin (adik aku, memang jimat cost..hehe)
gambar-gambar ni diambil dari facebook iman hayat
credit to kak iman..
photographer: iman hayat
cantikkan pic2 ni..:)
berdebar-debar tu~~


sepatutnya babah nak nikahkan sendiri, babah dah siap menghafal dah ayat-ayat tu takot babah yang nerves..hehe tapi tok kadi (wak sairoji) dia cakap kalau babah nak nikahkan kene pergi memohon kat pejabat agama.. confius aku, sepatutnya babah la tak payah memohon, kalau wali hakim yang kene memohon kan.. tak ape2 babah boleh nikahkan dua lagi anak yang belom kahwin ni, 
masih nlom terlambat..hehe

alhamdulullah, dengan sekali lafaz akad nikah, maka sah la encik fairus dan cik fatimah yang dah bertukar title menjadi puan fatimah sebagai suami isteri yang sah~~ syukur..:)

ni upacara membatalkan air semayang~~ tapi wak terlupa nak suruh pengantin laki wat solat sunat ngan sujud syukur~~ kira halal la..hehe

cincin dah disarungkan ke jari manis~~

sempat lagi aku ngan adik pose~~ ish tak nampak aku ngan adik cam tembam sangat ke, muke dua-dua dah la bulat~~hehe

ni masa babah baca kan penyerahan tanggungjawab anaknya dah diturunkan kepada menantunya~~
(masa ni mama dah start touching dah, dah meleleh-leleh air mata, aku pun tak leh control, dengar suara babah cam dah len, aku punye air mata pun laju je turun~~ touching abis~~

mama pun dah tak boleh nak control ni.. bertambah sedih la bile dengar mama baca ni~~

pengantin bersama adik2nya, ujung skali tu pun kira adik gak, adik lain mama babah..hehe

gambar satu family~~ tapi mana pengantin lelaki ni~~ dia amik gambar ngan family dia, so tak sempat amik gambar satu keluarga..:)

next majlis perkahwinan fatimah dan fairus
tarikh:26-2-2011
masa: 11am-4pm
tempat: Dewan alumni UTM
tema: pengantin: GOLD
family: MAROON
jurusolek: Hajar Hishamuddin dan dibantu oleh saya..hehe nak jugak publisiti murahan..hehe

penat memang penat la kan wat majlis ni, ni second majlis terbesar yang diuruskan oleh family saya, sebelum ni kawin along dan yang ni yang kedua kawin angah.. so, next sape plak ye???hehe
lu pikir la sendiri..:)
alhamdulillah urusan majlis berjalan dengan lancar.. upah yang aku dapat ni kan leh ar aku beli cokelat 800 beg kat langkawi nanti.. gilekan? larat ke nak bawakkan? jojo tak nak bawakkna tau..haha
(nak gak selit cite pasal langkawi.. khamis ni aku ada trip gi langkawi..hehe)
back to basic.. ayat favourite last two weeks..hehe
aku nak ucapkan terima kasih gak pada semua yang dapat datang terutamanya pada my sayang (duduk dengan sabar berjam2 kan), my bestfriend masrija,sanggup datang dari batu pahat, tunngu aku 1 jam, seronok dapat jumpe mas~~
rindu gela kat mas~~ cepat2 la kawin, tak sabar nak tengok kau kawin~~
aku nak jadi pengapit tau..hehe 
serupa ke muka kitaorang? dulu orang selalu cakap kita orang kembar muka sama~~
kalo muke aku same ngan mas kan, orang cakap gak muke my sayang ada iras2 muka aku, maknenye muka my sayang pun cam muka mas gak la ye..hehe 

thanks pada kawan2 kesayanganku  Yod, fyza, amy and erlita sudi datang~~ happy jumpe korang, sayang korang lebih~~ banyak tau gambar kitaorang amik, kesian my sayang kene paksa amikkan gambar..hehe tapi gambar-gambar tu belum diupload oleh cik yod~~ dah upload nanti aku letak k..:)

terima kasih gak kat suhada and family sebab sanggup datang, walaupun keje pukul tiga petang tu~~ tak dapat nak amik gambar, sebab betri kamera dia abis plak time tu..hehe

ni la pelaminnya.. cantikkan~~

pengatin dan mak andam terlampau~`hehe

pengantin tiba ke dewan.. kereta ditaja oleh abang long..hehe masa kawin along abang long gak bawak pengantin pakai kete lain, ni kawin angah abang long dah tukar kete lain, so, kalau nak kawin kene tunggu abang long tukar kete baru la kan abang long??hehe

pengantin berarak~~

majlis persandingan:

ayahanda

Bonda

keluargaku

izzah nak jugak bergambar..hehe

banyak lagi gambar yang dah diupload di facebook.. penat tau aku nak menjawab setiap soalan daripada orang yang datang, pas ni turn awak la plak kan? awak bila lagi ye? nak kawin tahun depan ke? nak kawin 2011 ke 2012?
arggghh.. penatnya nak jawab, takot tersalah jawab je nanti kan~~
insyaAllah dah sampai jodoh saya kawin jugak nanati, doakan je la ye.. cepat ke lambat tak berani nak cakap, jodoh dah sampai saya kawin jugak, insyaAllah semua akan dijemput~~



TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

4 comments:

  1. comel la kakak ko dijah..
    huhuhu.. sedey x dpt dtg.. =(
    btw, tahniah sebab dapat family baru.. =)

    ReplyDelete
  2. meriah nye..congrats utk kakak dija :)

    ReplyDelete
  3. haha..nape ada nama jojo plak ni.haha

    ReplyDelete
  4. tiqa n suhada: thanks..:)
    jojo: haha, jojo popular sebab tu ada nama jojo tu..hehe

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate