Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, February 7, 2013

Oh Colour Block

Sejak balik dari bercuti ni mood berblogging pun ke laut, malas gile nak menaip. kekeringan idea sebenarnye. Nak review percutian ke bali pun tak tau nak start dari mane ni, mengada je kan. Tibe tibe rase berkobar kobar nak share pasal colour block kan. Semalam update gambar jejalan kat instagram, ade kawan komen yang colour block sangat awak ek. 

Encik suami yang sememangnya stalkerkan *tapi bagus ape sebenarnya amik berat aktiviti puan isteri kan, baca blog isteri, sweet ape kan :)* dia tanya colour block tu ape? aku jawab je warna warni. Encik suami tak berpuas hati  agaknya dengan jawapan aku kan, dia tanya lagi "kenapa colour block pulak, sebut je la colourful kan?". Adoii tak tau nak jawap ape kan. Ade specific maksud colour block tu ke? aku pun malas nak google ni, senang cite warna contra la kan. Dulu masa zaman aku sekolah kan rasa macam euww peliknya kalau pakai tudung colour lain baju lain, tudung merah baju ungu pulak, tidak la kan, mesti nak kene warna yang seakan akan baru la matching kan. Ditambah pulak orang mesti pandang pelik kalau kita pakai colour contra kan?Tapi dulu la euww kan, sekarang dah tak euww pulak, aku yang suke pulak bile warna warni kan, ceria gitu, seceria diriku. Macam seronok pulak bile pakai warna warni ni tau, nak colour yang striking. Tapi tetap suke pink lebih ar selalunye. Aritu pun ade sorang kawan aku ni komen sejak kawin ni aku makin pink pulak. Senang je jawapannya ade orang yang melayankan. 


Sampai baju encik suami pun aku belikan colour pink, nak sedondon gitu, tak payah nak setia hujung nyawa sangat la kan. Tapi suke la cite tu mase diaorang tengah sweet2 kan pakai baju sedondon je, mesti nak colour same je kan, comel sangat :)

Sekarang orang pun dah tak pandang pelik dah kot bile orang jalan jalan pakai colour block. Ke korang kalau jumpe aku pakai macam tu korang pandang pelik je kan? :)





sesuai ke uolls?

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

3 comments:

  1. sara suka color block. dlm lemari pn dh bnyk baju color block. at the same time sara suka mix and match. oke kan je dear.. yang penting...

    WEAR IT WITH CONFIDENT~!!!

    haaa gitu..

    ReplyDelete
  2. oke la dija..tak nampk pelik ponn..cantik n sweet jee:))

    ReplyDelete
  3. i pulak baju banyak hitam putih. tak brp ada keyakinan nak pakai baju kaler terang. ni je baru pandai sikit sikit pakai kaler kaler huhu

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate