Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Friday, March 29, 2013

Photobook by Pixajoy dah Diterima

Okey cerita dah basi sebenarnye, tapi biasa lah kemalasan mengarang tu yang tak hupdate2, encik suami pun kalau dah lame tak hupdate mule la tanye bile nak hupdate blog, lepastu siap pesan suruh type panjang2, wah terharu gituww ade peminat yang suke baca tulisan aku sampai macam tu sekalikan haha. Okey ape sekurang kurangnya aku tau la ade sorang yang menantikan ape yang aku akan update di blog nikan, membakar semangat untuk aku menghupdate entry entry baru la.

Haritu aku pernah cerita offer di pixajoy yang memang murah gile, dan rase rugi kalau tak beli. Tak nak cerita pasal offer tu, kalau korang nak tau pasal offer tu boleh click [Sini]. Mulenye aku hanya beli satu je tau, tengah tengah edit kat pixajoy tu, dan perasan yang photobook aku buat tu comel pulak, dan perasaan tamak mule menular dalam diri, terase nak beli lagi satu pulak. Nak buat photobook untuk tunang sebab memang tak pernah lagi print gambar tunang, tengah ade offer baik sambar lagi satu kan. Sebelum beli mintak dulu kebenaran encik suami, mestilah encik suami okey je kan. Jadinya dua la photobbok yang terhasil, satu photobook honeymoon di bali, dan satu lagi photobook tunang. Memang rasa tak rugi la beli *bukan duit aku yang keluar memang la tak rugikan muahahaha. Tapi hasilnye pun memang la sangat memuaskan. Siap je edit teros aku submit file yang dah siap tu, dua dua aku amik bentuk landscape. Sebab aku memang suke bentuk landscape, semue photobook yang dah aku beli berbentuk landscape. Satu photobook berharga rm15, tapi sebabkan aku nak kertas yang lebih kualiti kononnya aku pilih Art Paper 150gsm with Protective Matte Lamination untuk tiap muke surat tambah lagi rm5. Jadinya satu photobook berharga rm20, harga asal rm70, berbaloi kan. bile tengok hasil yang comel lagi berbaloi.

Jom tengok photobook yang terhasil

Photobook 1: Honeymoon
cover depan

cover belakang

ni antara gambar gambar di dalam photobook tersebut, tapi aku tak letak semue la




kalau korang nak tengok full photobook boleh tengok kat pixajoy, kalau korang rajin la, sebab aku malas nak snap semue gambar dalam tu 

Photobook 2: Engagement

cover depan

cover belakang

page pertama saja letak gambar dengan encik suami, mase ni baru ubah title encik tunang

saat cincin di sarungkan

family encik suami dan jiran2 aku

keluargaku

kawan kawan baikku yang sudi datang

page akhir akhir gambar dengan encik suami

ni pun kalau korang rajin la nak tengok full photobook boleh click http://www.pixajoy.com.my/my-flipbook/JJ13030833/16057281ee62c7367d2071c19fa4e048

thanks encik suami yang layan je aku nak photobook ni. suri rumah memang macam ni, ade je masa nak edit picture, pastu tak sabar nak submit tak sabar tunggu photobook sampai. Tapi masa tengah rajin la, bile rajin baik buat teros jangan tangguh tangguh. Tak sampai seminggu lepas penghantaran file aku dah terima photobook tu, auwww sukenya. tapi bukan baru dapat hari ni atau minggu ni, kan aku dah cakap cite dah basi,minggu lepas lagi photobook ni dah sampai. siapa yang teringin nak berphotobook boleh la beli yang ni, harga pun murah kan :)

psss encik suami mesej petang tadi, lagi seronok dapat mesej bile encik suami mesej tak payah masak, malam ni nak ajak makan kat luar. Hoyeah nak gi siap siap la. Daaa

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

15 comments:

  1. cantekk!! nih yg excited nk wat Sya punye Lak. Ngeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya buat cepat manti dah dapat update tau :)

      Delete
  2. cantik! suke yg polkadot tu!! nnt nak tiru boleh? nnt tulis inspired by dija...hehe...

    ReplyDelete
  3. alala comelnye ayong siap nak inspired bagai ya..hee tiru je dear.. dija pun edit dari template2 yg pixajoy dah sediakan pastu tambah sendiri nak macam mana.. :) ayong order lagi ye? nqnti dah dapat update ye :)

    ReplyDelete
  4. wewittt dija...lawanya!!! wah dua sekali borong...samalah WE pon.tapi kan Dija WE dah download application tu tapi takleh nak bukak la.. isk cemana eh??? sadisss ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu la thanks we sebab we update pasal pixajoy offer dija pun beli teros..hee cube we download kat another laptop or pc, mungkin tak leh support ke.. sayang sebab dah belikan, ce try :)

      Delete
    2. Dija...
      WE dah try guna laptop laen..finally boleh pon...taksabar nya hehehehe

      Delete
    3. yeaaa bagus2 we buat cepat2 tau.. nanti dah dapat update dija tengok kat blog we ya :) good luck :)

      Delete
    4. Dija...

      lama tak masa dorang ambil nak post photo book ni??
      tak sabarr...hehehehehe

      Delete
  5. kite pun buat jgk tp bkn dgn pixajoy. suke tgk yg dot dot tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. dija pun bile dah dpaat teruje sendiri dengan photobook sendiri :) dija pun ade gak beli photobook dari yang lain, buat tuk album kahwin :)

      Delete
  6. da beli.. da try download software..tp taleh bukaka..nape ekk....huargghh..;(
    die pakai software ape nk bukakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala ciannya tak cuba kat laptop lain ke?

      Delete
  7. cantiknya dija !! teringin nak ada jugak !! tapi namee dengan isham jarang nak tangkap gmbr.nnti photobook kosong je kot. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee la tu la selalu baca blog namee isham susah bergambar, camtu isham je la jadi cameraman amik gambar namee.. hubby dija dulu sebelum kawin tak suke jugak bergambar, bila dah kawin ni, dia semangat sekali bergambar dan amik gambar dija hee

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate