Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, March 14, 2013

Romantik yang Patut Dicontohi

Hai korang. Amboi Berkobar kobar nak hupdate blog, bile mood tengah rajin memang macam ni, bile tengah malas tak pandang pun blog sediri kan. Jom Kita contohi Rasulullah cara berkasih sayang dengan pasangan kita *bagi yang dah berkahwin sahaja ya, harap maklum*. Bila dah halal ni rugi kalau kita tak menambah pahala dengan berkasih sayang dengan pasangan kitakan, tiap apa yang kita buat dengan suami tu dapat pahala, pandang muka suami tu pun dapat pahala kan. Jom kahwin cepat cepat jom untuk tambahkan pahala kita :) 

Ni la antara cara cara berkasih sayang mengikot sunnah Rasulullah s.a.w:
sumber diambil dari facebook

Korang dah buat yang mana? tinggalkan nombor di ruangan komen haha opsss.. rahsia suami isteri tak boleh cerita kat sini. Biar korang je yang tau ok :) bagi yang baru kahwin boleh la start buat semue ni dari sekarang, bile kita dah mule dari sekarang kan sampai dah anak cucu cicit pun mesti kita akan buat semue ni. Seronok kan dapat atuk nenek yang sweet gituw. Yang dah lame kahwin pun belum terlambat lagi nak buat bende ni, jangan pulak cakap pasangan korang buang tabiat pulakkan, rugi kan kalau kita tak buat dari sekarang untuk eratkan kasih sayang. Romantik tu bukan sekadar pertuturan sahaja buktikanlah melalui perbuatan. Suami kita biar kita yang tau macam mane romantiknya dia, kita yang lebih kenal dia dari orang lain kan. Tapi kalau korang dapat pasangan sweet yang memang orang lain boleh nampak yang suke buat buat surprise kasi bunga ke chocolate tu kira satu bonus la tu. Aku? tunggu la ape encik suami nak buat surprise nanti haha


mood happy hari ni, dua photobook dah sampai, tunggu dua lagi sampai, satu lagi belum submit. dah sampai semue nanti aku share photobook2 tu ya.

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

10 comments:

  1. Tetttttt... rahsia suami istri xblh citer kat org len.. hahah.. insyaallah, jadikan Rasulullah sbg tauladan.. :)

    *stiap kali update pasal nasi kerabu. msti dija dtg jenguk umh kite kan.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tettt janji kita yang tau sweet yang macam mana hehe
      tula aizu dah kene post nasi kerabu ni hehe

      Delete
  2. yup,yup..rahsia suami isteri simpan baik2.. :)) tp bila baca cara berkasih syg ikut sunnah rasulullah tersenyummm je :) semoga kita semua terus kekal berkasih syg dgn suami kita :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin kan dear.. semoge bahagia tu milik kita selamanya..amin :)

      Delete
  3. Replies
    1. orang yang belum kawin leh jadikan panduan hee

      Delete
  4. alhamdulillah i dpt suami yg romantik dah kawen pun tak berubah romantik dia tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah semoge cha teros bahagia ya :) beromantika selalu :)

      Delete
  5. wahh..romantik! moge kekaL romantik La ye. Sya xkawen Lagi, xboleh nk apply. hahahahahaha

    Djah, Sya tag Djah utk join GA by MG. JOin-la
    http://cikgogreen.blogspot.com/2013/03/1st-ga-by-mg.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. aippp tak boleh tau.. tapi boleh jadikan panduan pas kawin.. ok dear dija tengok entry tu, kene tengok dulu kalau bersesuaian dija join ya..hee

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate