Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, May 21, 2014

Cuti cuti malaysia : Teluk Cempedak

Tiap hujung minggu ni bermula minggu lepas kami berjalan je la. Tapi berjalan dalam Malaysia je la. Minggu lepas pergi pekan dan kuantan rumah angah aku, minggu ni nak balik jb dan minggu lagi satu tu nak pergi melaka. Pergi melaka tu ala ala family gathering gitu. Tak sabar tau siap buat tshirt bagai. Tu nanti kite cerita okey.

Kononnye planning nak pergi gambang la kan. Tapi zarif batuk dengan selseme cuaca pun tak menentu jadinye tukar planning la. Next time la pergi gambang, sape nak join? Nak pergi tioman ni pun tak tau bile. Ikotkan hujung bulan nak pergi tioman pun tak jadi lagi. Dah nak puasa dah ni. Kene tunggu lepas raya la macam ni. Lepas raya pun banyak plan ni. Plan berjalan je la, zarif layankan je la mama papa awak ni ye. Tapi serius zarif sangat baik bile berjalan, sampai orang tegor la baiknye zarif. Tapi bile kat rumah baiknye manje sampai pergi dapur nak masak kene dukung gune carrier,  pengsan mama -_-
Jadinye papa bawakla kami jalan selalu okey.

Pergi kuantan tak pergi mana pun. Jumaat tu pergi megamall teman encik suami main boling. Selalunye teman je kali ni aku ajak angah join main sekali. Dah lame gile kot aku tak main boling. Setahun lebih kot. Tapi main memang terok la kan mule2 kelongkang saje la kan. Dua2 game aku daat tempat ketiga. Tahniah la ye. Pas ni boleh teman encik suami main lagi walaupun main menyedihkan hehe

Hari sabtu kitaorang jalan jalan kat ecm. Pergi manjaku dulu parking kat situ jalan je la ke ecm dah dekat kan. Aku tak terfikir pun kat situ kene letak kupon2 parkin tu. Kalau tau ajak encik suami parking dalam. Laju betol akak akak tu buat kerje, suruh encik suami patah balik alihkan kerete tengok dah dapat kertas. Haiyakkk pantas sungguh akak akak tu lepasni memang parking dalam shopping mall jela.
Dah jalan jalan cuci mata kat ecm. Pertama kali aku minum chatime, okey aku jakun tapi pada aku coolblog lagi best dah la lagi murah. Nampak sangat aku lagi suke bende murah makanan pun tak terkecuali. Tapi aku memang lagi suke coolblog, untung encik suami dapat isteri macam ni. Suke yang murah murah. Sebab suke yang murah tu lagi bahaya. Tengok murah nak beli dua tiga.

Lepas pergi ecm ajak encik suami pergi telok cempedak.  Lame dah tak pergi tc. Zarif pun tak pernah pergi lagi. Saja nak cuci mata tengok ape adekan. Pantai kat mersong pun ade sebok nak pergi tc. Kat tc ade mcd jadinye lunch kat situ sambil layan kuch kuch hota hai.  Janji dengan kawan sekolah, sakinah, nak jumpe kat tc. Amik amik gambar jalan kejap tengok masa pun dah lewat. Balik. Malam2 selalu ade expo kot. Siang tak ade ape, jadinye boringla. Kalau malam malam ni mau penohkan. Entry tampa gambar tak syiokla kan. Meh tepek gambar masa kat tc.








Kat atas ni semue gambar dekat tc. Thanks hot mama kina sebab sudi jumpe kitaorang kat tc. Posing2. Nanti jumpe kite posing2 lagi ye.

gambar lentok lentok ni masa kat kedai makan malam sebelum. Makan seafood sedapnyeeeee teringat ingat butter prawn tu

ni hari jumaat. Mama zarif cakap zarif 100% cute. Nasib zarif la dapat mama syok sendiri puji anak sendiri hee

dua budak baik tunggu mama papa mummy main boling. Tapi jap je la nak duduk dalam tu. Lepastu bosan tunggu

ni beli spec kat mr diy. Suke sebab murah. 2.90 je tau. Comel pulak tu. Tapo zarif tak suke pakai spec. Dia tarik spec tu. Adik ok je pakai

gambar zarif pakai spec itam ni sama macam aku pakai spec itam mase kecik kecik. balik jb minggu ni nak cari la gambar tu nak letak sebelah sebelah :)

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

8 comments:

  1. tc tempat dating dulu2..huhuhu...lame dah x g sane... muka zhariff pakai topi jambu sikit...hehe ingat baby girl..putih melepak lak tu...comey sngat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah tsk dating kat tc? Tc macam2 ade dah kan :) tula sheyla kalau pkai macam ni lagi orang confius zarif gegerl ke boboi. Pakai baju biasa pun orang selalu tanye lelaki ke pompuan ni. Muke jambu kot :)

      Delete
  2. Alahaiiii seronoknya jalan jalan TC. Lama dah tak pergi TC. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok seronok. Lagi bile angin angin. Nyaman je ♡

      Delete
  3. bestnye jalan tc..kalau mlm minggu lagi best jalan tc..rinduuu nak balik kg lah pulakk hehe..putih beno zhariff nyeee..comel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang. Malam minggu meriah kan. Ni kiteorang pergi siang kurang kemeriahan la. Aida orang kuantan ye?

      Delete
  4. Beshnye zarif mama dija bawak jalan merata.Lepas ni nak ikut boleh?Hehe.Comel btol zarif.Dija...nanti ciyomkn zarif utk sha ye. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks aunty sha. Nanti baby dah keluar kite ajak mama melawat aunty sha ye. Nak tengok gf la. Boleh2 aunty sha ikot la ramai2 jalan2 lagi seronok. Aunty sha meh honeymoon kat tioman meh, kite gi same2. Nanti dija ciumkan zarif ye ♡

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate