Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, May 5, 2014

Kenduri kahwin lagi

Sekarang ni tiap tiap minggu dipenuhi dengan jemputan kahwin kan. Sebelum puasa ni berkejar kejar la semue nak kawin kan. Pastu sambung lepas raya pulak nanti. Kalau yang dekat dekat tu dapatla kitaorang pergi kalau yang jauh tu tak dapatla nak memeriahkan majlis. Sabtu lepas ade 3 jemputan kat johor. Tapi mampu pergi dua je. Makan kenduri memang best tapi yang tak best bile malam tu perot mule meragam, bergelodak semacam terkena cirit birit. Aku memang senang terkena cirit birit ni, tu baru pergi 2 kenduri.

Kenduri first tu jiran dekat rumah mama. Tak ade gambat dengan pengantin sebab kitaorang pergi awal. Pukul 11 lebih dah gi. Intai pengantin ingat boleh la amik amik gambar kan, pengantin tak siap pun lagi. Tapi masa pergi kenduri tu tengah panas panas zarif boleh je tido kan. Lene je. Senang mama papa nak makan.

Kenduri yang ke dua kitaorang pergi dekat kota tinggi. Yang ni on the way nak balik mersing. Kenduri ke dua ni ex wing mates masa belajar kat uitm segamat. Dia rapat jugak dengan aku, sama sama jalan jalan kat melaka balik tengah malam tak boleh masuk uitm tido kat stesen keretapi *nostalgia sangatkan*. Kawan gile gile menari lagu tiga beruang appa gomme menari macam orang gile, ade lagi video dalam laptop. Rindu gila, lama jugak dah tak jumpe dah 4, 5 tahun jugak la tak jumpe.

Suke tengok kosha cantik gila, dua dua baju pengantin sangat la cantik.  Bertambah cantik bile pengantin yang cantik yang pakai kan. Kosha, semoga bahagia sampai syurga. Dapat baby girl cepat cepat dia nak kulit putih macam zarif. Amin.

Tapi semalam kan walaupun sakit perot. Zarif pulak meragam semacam nak melekat je dengan mama dia, tak boleh kene tnggal langsng lagi la ble selseme batuk ni. Tapi berjaya la aku mengemas rumah, basuh baju, lipat kain, mop lantai, vacuum carpet, kemas almari baju. Petang pulak masak tomyam. Lagi best bile encik suami cakap tomyam tu sedap. Fuuuhhh lege hilang segala penat lelah bile dipuji kan. Rajin ni ade hari sebenarnye, semalam kirenye hari rajin aku la tu. Esok atau luse tak tau la kan rajin ke tidak kan.

Akhir sekali baru dapat tepek gambar. Paham paham la kan bile update pakai hp kan. Pss cerite semalam tapi arini batu sempat post. Busy kononnya.


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. dija ! keciknya dunia..fatin aini tu housemate fadh mase die keje di melaka..baru beberapa hari die quit sbb ikut suami balik JB..yg kosha ni pown kawan fadh jgk mase kitorg zaman poli dlu..hahahaha ! baju kosha pakai tu, sama baju dgn akk fadh pakai mase majlis die kt kota tinggi jgk..kecikkk je dunia ni ! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula tu yang perasan gambar cik fadh dekat fb fatin hee. La kawan kosha jugak ye. Serius memang kecik je dunia kan. Abg ipar fadh orsng kota la ye? Cantikkan baju dia. Suke tengok. Satu lagi dress pun lawa jugak :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate