Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, May 18, 2014

Projek Scrap Book Khalil Zarif

Ok ni bukan projek memikat suami ye *harap maklum*. Tu channel lain. Ni projek konon comel comel gitu *kononnyalakan*. Walaupun dah kategori mak mak ni. Tapi kepantangan aku masih lagi same. Pantang nampak bende comel comel rasa nak gigit gigit nak gedik gedik mintak kat encik suami. Paling pantang bile pergi mr diy dan daiso. Dua kedai ni dah la barang memang murah murah kan. Oh terlupe satu lagi kepantangan aku nampak bende murah. Murah sampai nak beli banyak banyak semue nak jadi puloh puloh ringgit gak kan. Tu la aku memang senang tertipu dan digoda dengan bende bende murah ni.

Daiso tu pulak memang semue rm5. Bile pergi setiap daiso outlet mesti akan terjumpe sesuatu barang eh best gile kot barang ni dah la tak ade kat tempat lain, rm5 pulak kan. Kalau kat mr diy lagi la memang murah murah kan. Ade yang bawah rm5 dan atas rm5 pun kategori yang kite tengok rase bende tu memang best dan murah. Lagi satu bile pergi mr diy aku suke tengok permainan budak budak. Rasa excited macam nak beli untuk diri sendiri. Tunggu zarif besar sikit kita tak pah beli kat toy r us. Beli kat mr diy zarif boleh dapat lagi banyak. Hee lagipun budak2 bukan pandai jaga mainan kan baling2 ilang, elok mama beli yang murah kan *nampak kwdekot di situ* haha bukan kedekot ye elakkan pembaziran *ayat konon sangat*. Untuk birthday anak buah aku pun beli mainan kat situ. Ala ala meje solek, ade drawer la, sesuai la dengan anak buah aku yang dah pandai melawa tu kan.

Kali ni masa pergi mr diy kat megamall kuantan ternampak scrap kit yamg memang super comel. Kulit tebal pastu dia bagi kertas kertas dengan sticker boleh tulis perkembangan zarif dari 1 hari sampai setahun. Lebih pun boleh kan. nasib la encik suami jenis melayan bile aku cakap abang best ni boleh tak nak beli. Sambil tergedik gedik. Mestilah encik suami beli kalau tak malu pulak isteri dia hentak hentak kaki sebab tak dapat ape yang dikehendaki *burok sangat kan*. Kalau zarif yang buat perangai macam tu comel la kan. Kalau mama dia euuwwww. Memang dah tinggal satu je scrap kit tu. Nak ajak angah beli. Cari cari tengok dah tak ade. Kire aku memang bertuah la dapat scrap kit comel tu. Harge 16.90 pada aku okla sebab kulit tebal ala ala kite print hardcover photobook. Tapi ni buat photobook secara manual. Aku pulak memang dah ade instax share ptint je gambar mane mane nak kan. Lepastu tepek la dua tiga kan. Buat ayat jiwang jiwang untuk zarif. Pen warna warni pulak beli je kat daiso rm5. Dah la murah rm5 dapat 10 batang pen macam macam warna.

Tapi yang sedihnye *sedih tak berape sedih sangat la* instax share dah abis betri jadinye kene tunggu bateri instax share sampai. Arini sampai boleh la mulekan projekkan. Kat depan buku dah letak gambar zatif mase 2 hari. Lepsstu kat mr diy tu aku ade beli satu lagi bende comel. Baju baju gantung, boleh letak gambar2 dalam gantungan baju gantung kat bilik aku atau kat ruang tamu pun ok. Ok ni buat tak sabar nak adr rumah sendiri ni.

Psss nak cerite pasal langkawi malasnye nak cari2 gambar dalam camera. Nanti la cite basi tu akan dishare. Meh tepek gambar gambar projek scrap book zarif l. Rase macam sekolah pulak kan kene buat buku scrap comel comel tu


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. samalah jijah pon suka pergi mr diy n daiso.. kat sabah ni ada daiso je. kalau masuk daiso bukan 1 brg je dapat.. macam2 di blinya.. geram nengok brg comel2

    ReplyDelete
  2. Kan. Tu yang tak boleh pergi. Peralatan dapur pun comel comel kat daiso tu ♡

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate