Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, August 22, 2013

32weeks Sudah♥

Cepat je rasa masa berlalu kan hari ni dah genap 32 minggu, kalau ikut due maknanya lagi 8 minggu, itu kalau ikut due, kalau terawal mungkin kan kita pun tak tau kan. Sepatutnya dah 32 minggu ni beg dah kene prepare dah untuk bawak ke hospital, sepatutnya la, tapi aku tak prepare ape lagi. Untuk persiapan barang baby nanti cerita entry lain ya.

Walaupun dah 32 minggu ni semangat lagi nak jalan ujung bulan ni, nak jalan jalan kat kl duduk kat bandar sri putra seminggu macam tu dah plan macam macam tempat nak pergi, nak shopping untuk mama dan baby dan nak jalan jalan cari makan. Tau pulak kat shah alam ade kedai best untuk baby, selalu tengok kat instagram, marissa shop, mesej jugak diaorang kat facebook tanya dia tutup hari ape, tak nak la datang datang dari jauh ni pergi time dia tutup pulak kan, dapat balasan mesej semalam dia cakap memang bukak hari hari. Okey mama yang excited nak shopping barang barang baby ni, nak tambah sikit sikit lagi baju dengan ape ape yang perlulah. Mamanya pulak dah lame teringin nak makan abc seksyen 2, serius rindu nak makan abc sedap, memang makan 1 mangkuk sorang je tak nak share2. Biasa kan abc mesti nak kene share share sebab rasa macam banyak sangat kan, tapi abc seksyen dua tu tak pernah nak share mesti nak kene makan sorang sorang. Baru baru ni sebelum puasa haritu siap masok jalan jalan cari makan lagi abc seksyen 2 tu, tu yang buat lagi nak tu *nampak tak mamanya jalan fikir pasal makan je, patut sekarang kene diet sebab dah ade kencing manis ooi*. Dah pergi shah alam tu nak ajak encik suami pergi icity, saje nak photoshoot syok sendiri, konon ala maternity photoshoot la, ala je tau, sebab nanti nak suruh encik suami posing dia segan la ape la, macam hari tu kat kampung, dah aku yang beriya kan. Tak nak pergi malam sebab memang lampu cantik cantik tapi nanti gambar tak berapa cantik pulak, padahal orang pakai camera canggih amik cantik je kot, try petang petang la kot kot cantik jugak kan. Pergi time tak ramai orang, bukan weekend la, baru puas boleh bergambar kan. Pastu pergi icity tu teringin nak masuk trick art museums dengan yang tengok orang lilin tu, tambah lagi tempat nak amik gambar kan.

Untuk baby, bagi la mama jalan puas puas dulu ok, nak shopping untuk baby jugak selit sikit shopping untuk mama, kita kongsi makan sedap sedap dulu sebelum mama pantang, nak pergi kenduri kahwin makan lauk kenduri dulu, dan tunggu dah balik johor dan dah cukup bulan baru keluar ya sayang♥ masa tu mama pun start la pantang makan, misi menguruskan badan sekali kan.

Semalam jumpe doktor dia dah bagi tarikh next appointmnet 4.9, disebabkan minggu tu aku cakap nak gi bercuti ke kl, jadinya next appointment 11.9. 10.9 kene amik darah dan cucuk empat kali lagi. Kene cucuk empat kali 2minggu sekali sampai la 37minggu. Jadinya kene jugak la kawal makan. Nanti kene jumpe pakar zat makanan dan 36 minggu kene jumpe doktor dan scan sekali tapi tarikh misi tak bagi lagi ni.

Ni app install kat handphone baby size bok choy? Sayur apekah ini?


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

18 comments:

  1. dija, bok choy tuh macam baby kailan..tapi die spesis sawi...agak nye la..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok2 info yang berguna tu.. dija jakun sebab tak pernah dengar hee

      Delete
  2. hahaha. Dja klaka la.. bok choy ngn pak choy same x?? hehehe. aik..cmne boleh kene kencing manis pulak?? kite kan mude lagi.. hoho

    Sya suke abc gk tp yg cair. da 2bukan abc da nme die kan? hehee. ha, makan2 jugak. kene jage jugak sugar intake.

    Dja, thanks for ur advise..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak choy pe pulak tu? Hee tula pwnyakit datang masa pregnant sya, dah 7 month check ade kencng manis, sekarang memang dah normal yang tibe tibe kene kencng manis masa pregnnt. Kene contrl makan la pas ni.
      Sya dah cair cam minum air je la tak best pulak dah hee
      Gud luck sya sayang, tak mo stress2 ok ;)

      Delete
  3. dah besar dah saiz baby dijah :) selamat semuanya k! amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin thanks saila. Bukan baby je dah besar size mama dia lagi la bertambah besar hee

      Delete
  4. Btul2....mmg abc kat seksyen 2 tu sedap...cik mahun suka sngt...wah...seronok tu nk jalan2 k.l....slmt berjalan2...mommy kena jaga kesihatan juga tau....bby jgn notti2 k...kan nk dpt bj baru...hahahhaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby dengar cakap aunty mah ye♥ nanti dapat upah baju lebih hee best kan abc seksyen 2, tak sabar nak gi makan ni♥

      Delete
  5. bestnyeeee.. dija doakan ye.. sebak manjang bile bc progress kwn2. smoga turn aizu lak tiba. aminnn...

    bok choy? siyes xtau camne.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. in shaa Allah pas ni ade rezeki aizu ya.. doa banyak2 k ♥

      Kita jakun same2 la aizu dengan perkataan baru didengari hee

      Delete
  6. tahniah dija... nnt update lah apa hasil soping tu ye mummy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks zura. Ok2 nanti dija share ye pe je la hasil yang dapat nanti♥

      Delete
  7. takpee sempat lagi mamanya nak shoping n jalan2 sakan..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan sempat lagi ni, kene prepare gak barang baby takot gak dalam hati ni, tapi tula jalan tetap jalan hee

      Delete
  8. wah.. sakan berjalan.. kena GDM eh.. sy dah follow awk.. tnkiu sbb follow sy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq gak awak. Haah baru tau last week. Keciwa gak la hee kene control la pas ni

      Delete
  9. Dija...nak datang area sri putra.Mai la dtng umah sha.Boleh jumpe.Sha duk area situ.Wee...Sha pon first time denga nama bak choy.Haha.Choii sgt. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke? Ok2 nak datang, nak datang, jap lagi dija whatsapp mintak alamat ye hee boleh jumpe♥

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate