Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, December 31, 2012

Bubye 2012, Hello 2013

Sebelum nak abiskan review majlis perkhawinan aku, nak buat short review pasal 2012 disebabkan hari ni merupakan hari akhir bagi tahun 2012. Diharap tahun 2013 nanti lebih baik dari tahun sebelumnye. Azam tahun baru? Kalo bercakap pasal azam tiap tahun same jekan, nak kurus. Tahun ni masih kekalkan azam yang same,tapi nak kurus dan sihat la, yela kalau kurus tapi tak sihat tak bermakne jugakkan. azam tahun baru cepat dapatkan baby *haha*. Jom amin kan secara berjemaah okey. jom start review dari awal januari sampai hujung disember. Alhamdulillah banyak kenangan manis untuk tahun ni dan diharap tahun depan lebih manis lagi dari sekarang.

Januari
Untuk bulan januari mase ni sebok final exam untuk part 5, jadi mase banyak dihabiskan untuk study *ececeh, ye, ye je study kan*. Alhamdulillah keputusan pun mengembirakan. 
ini buktinye study kat library seksyen 13 Shah Alam, first time pergi, library dia best wooo

tapi sempat lagi tengok 5D kat situ, bayar rm10, sekejap je, kurang dari lima minit la


Februari
Bulan februari aku start praktikal kat utm penerbit. Bulan dua ade penambahan ahli keluarga, permata hati yang kedua dalam keluarga Hishamuddin, anak angah yang sulung aira Humaira. Bulam dua ni jugak aku dengan adik pergi melancong kat Jakarta, Indonesia. Pergi berdua je, tapi kat sane ade orang kenal jadi tido rumah diaorang dan diaorang jugak yang bawak gi shopping. Konon untuk menjual tapi hangat hangat tahi kambing, beli pakai sendiri je lebih.

*aira humaira yang bam bam dah sepuluh bulan*


Mac
Bulan mac tak berape nak ingat pulak aktiviti yang dibuat, sebok dengan kerje kot *sebok la sangat*

ni pic ngan ika, dia practical jugak kat UTM Penerbit, ni last day iqa tu amik gambar.
April
Awal bulan April aku pergi USS bersame adik aku, encik suami dan kawan kawan dia. Bulan ni jugak pesta buku antarabangsa kat pwtc, utm join jugak, bukak booth kat pwtc. Jadinye aku bukan tolong jage pun kat sane , aku jalan jalan je lebih, kebetulan mase tu birthday aku, jadinye encik suami *mase ni encik kekasih lagi :)* datang KL dan sambut birthday aku kat TGI Friday, Mid Valley. Beli birthday cake kat baskin robins lunch kat TGi. Kenangan tak boleh dilupekan, kene berdiri atas kerusi, kene pakse nyanyi, mestila aku malukan, tak mungkin aku nak nyanyi kan. Last last semue pekerje kat TGi yang nyanyikan lagu birthday untuk aku :) Sambut birthday dua kali, sebelum tu dah sambut sekali birthday aku, adik dengan riena :)







kek birthday
red velvet cheese cake yang sedap gile

kek afriena yang comel

Mei
Mase ni keluarga encik suami datang merisik dan tetapkan tarikh tunang kami iaitu 9.6.12. Bulan ni jugak my BFF kahwin iaitu Sarah, dia kawin kat jengke. Aku naik bas je ke jengke. UTM Penerbit pulak anjurkan trip ke Melbourne, Australia. Haruslah aku pergi kan, babah aku pun pergi sebab dia pengarah penerbit UTM, mama dan adik aku jugak pergi. Selain pergi Melbourne kami jugak pergi ke Sydney. Tak pernah lagi review percutian ke Melbourne kan *cite dah basi, jadi malas la* tengok gambar je la kan

my bff kahwin
mas, me, sara, fana


Melbourne and Sydney
dalam flight layan movie jela



me, adk, babah and mama









kangaroo wooo, muke takot je ni









Jun
Alhamdulillah 9.6.12, aku officially tunang kepada mohd zaki b. Yunos. Mase ni tetapkan tarikh majlis perkahwinan, mulenye tetapkan tarikh majlis pada 15.12.12 Tapi ditukar sebabkan dewan kat UTM dah ade orang booking. Jadinye tukar ke 1.12.12 Mase ni la tamatnye aku punye praktikal dan viva untuk research dan Alhamdulillah usaha membuahkan hasil. Research dapat A.


saat disarungkan cincin oleh kak ngah, my SIL

kawan kawan dari uitm segamat, fyza, mey, mas

my family

kawan sekolah ku, mira dan aliaa

dengan encik tunang, eh sekarang dah jadi encik suami


last day practical..hoyeaahhh

dapat pulak mesej dari encik advisor macam ni :) happy gilekan

Julai
Bulan ni birthday encik suami. Belu hadiah ape ye untuk encik suami? Aku pun dah lupe. Terok betol kan haha lepastu dah start puasa.

Ogos
Bile dah puasa sebulan mestilah rayakan. Raya balik kampung balik bentong, lepastu balik lipis

raya pertama

siblings

ni raya kedua

raya dengan fahrin ahmad, eh? ni raye rumah fahrin bile dah balik johor, dia orang johor jugakkan, jiran dekat je dengan rumah, tapi dia tak kenal aku hokey, ni datang tak malu nak beraye..haha

September
Mase ni dah start buat preparation, untuk 3 bulan lagi, jadi preparation pun tak seberape, tapi banyak dapat ilham dari kawan kawan blogger yang rajin kongsi idea. Thanks korang :)

Oktober & November
Mase ni memang rajin update preparation kat blog kan. Orang tak ade keje rajin jugak la update blog, hari hari la nak update, dan Alhamdulillah 30.11.12 dengan lafaz aku terima nikahnya, aku merupakan isteri kepada Mohd Zaki b. Yunos

December
Awal bulan ni majlis respsi dan bertandang. Dan juga merupakan hari besar untuk aku, konvokesyen bersama encik suami. Frust jugak la,tak dapat first class, boleh cube untuk master kot? *ye je*Dan sejak kahwin ni memang banyak jalan je dengan encik suami. Semalam berbbq di rumah.

gigih encik suami bakar bbq

aku dengan adik keje posing je la

dengan mamaku

ni la orang kuat membakar bbq

payah betul nak amik gambar dengan anje ku yang comel ni

Dah dah, ni short review ke? panjang pulak cite kan..hehe bubye 24. Hello 25. Terimalah hakikat umur dah suku abad kan ohoiii

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

6 comments:

  1. Replies
    1. hehe haah banyak bende best jadi tahun ni.. Alhamdulillah :)

      Delete
  2. wahhh...mcm3 cerita tahun ni dija..tapi mesti best moment ever kan..hee..syok3..heee:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu dear, best sangat :) teha buat la review macam ni.. nanti lain kali bace balik mesti senyum2 kan :)

      Delete
  3. ringkat n padat view tuk 2012...baru kahwin ye, sori cik fadh terlepas pandang..alahaiiii seronoknyer da kawen !!!...next wait 4 ur baby..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ape cik fadh.. dah sebulan dah :) lepas ni turn cik fadh pulak mesti dah tak sabar kan :) memang tu yang tak sabar nak tunggu, doakan ye untuk baby tu :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate