Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, December 23, 2012

Review 12: Outdoor Photoshoot

Selamat pagi ahad semue. Biasenye hari sabtu ahad orang bercuti jarang update blog kan, tapi aku ni memang sentiase bercuti ditambah pulak semangat nak habiskan review ni , jadinye tak kire hari aku update je blog kan. aku tak cerita semue untuk majlis ye, aku cerite yang aku rase penting untuk dishare je ye.  Untuk outdoor photoshoot hari yang sama dengan resepsi, 1.12.12. Disebabkan majlis resepsi di dewan alumni UTM, jadinye outdoor photoshoot nak kat area UTM je. Bersyukur gile time outdoor photoshoot tu tak hujan, sebelum tu hujan jugak tapi dah berenti. Mulenye aku ingat nak keluar je photoshoot awal dalam pukul 3, majlis habis pukul 4, tapi kawan kawan aku masih ade yang datang selepas pukul 3 kan, jadinye mama tak bagi la keluar awal dan mase tu pun hujan renyai renyai lagi jadinye tak apela tunggu pukul 4 kan. aku dah buat backup plan kalau hujan hari sabtu tu photoshoot ditunda hari isnin sebelum aku ke subang. Tapi tula bile dah buat hari lain mesti dah malas kan, dengan nak kene makeup lagi, pakai baju tu semule kan rase macam leceh je. Disebakan aku nak berjimat, tak nak la bayar photographer professional, jadinye aku mintak tolong kawan merangkap jiran aku yang amikkan gambar. Aku nak bayar jugak tau, tapi disebabkan tak banyak mane gambar tu, dia cakap tak payah bayar. Tapi kita mestilah tak sampai hati bile orang dah bersusah payah amik gambar kitakan, nanti bile free nak ajak encik suami belanje kawan aku tu makan. Mulenye aku ajak kawan aku tu je yang amikkan gambar sebab kesian kat sepupu aku dah amikkan gambar dari akad nikah kan, tapi sebabkan sepupu aku tu terer bab nak posing macam mane, jadinye aku pujuk dia ikot amik gambar sekali dan dia setuju, sebab aku nak amik gambar pun area situ je kan. Aku nak amik gambar kat kandang kuda depan dewan alumni tu, tapi kalau satu jam nak amik gambar dengan kuda kene bayar rm100 pulak, aku rase macam tak berbaloi pulak kan. jadinye teros je la ke tasik UTM, kebetulan pulak kat UTM mase tu ade pesta tanglung tau, jadinye kat jambatan dihias dengan kain merah, aku pulak pakai baju merah kan, jadinye boleh perasan macam diaorang hias hias untuk aku kan hehe photoshoot tak lame sangat dalam 2 jam je. Pengapit merangkap kawan baikku tak dapat ikot sebab dia dah kene balik rengit, jadinye cume adik, kawan adik, dengan dua orang jiran aku je yang ikot sebagai dayang dayang, boleh menyelit dalam gambar sekalikan.




















berkerut seribu muke encik suami :p




dengan dayang dayang ku

kasut dayang nak jugak


baling bunge, betape semangatnye dayang dayang nak jugak bunge tu :0

gambar bawah ni saje nak buat cite cinderella pulak
cinderella tertinggal kasut


prince datang sebagai hero yang terjumpe kasut.

si cantik manis *ayat perasan* ni kasut awak ke? kate prince tersebut, muke cinderella bukan main sombong lagi


yang lain tu tak payah nak terkejut sangat la ye

yeaaa prince sarungkan kasut untuk cinderella

ni la muke bangga dapat prince okey, yang lain kecewe tak payah nak kecewe sangat la kan haha

okey cukup cerite mengarot kat atas ni ye. walaupun aku tak amik photographer professional yang bayar beribu ribu, tapi sangat berpuas hati dengan gambar yang diorang amik, terima kasih tak terhingga sangat *bende free memang puas hati kan hehe* lepastu kitaorang tak tau nak amik gambar macam mane, dayang dayang menggunakan perkhidmatan mr google macam mane cara nak pose ye. semue tolong bagi idea macam mane nak amik gambar tau :)

sorila entry banyak sangat gambar, saje nak share idea. kalau korang tak gunakan perkhidmatan photographer professional, boleh la curi curi idea sikitkan nak amik gambar macam mane. letak gambar yang cantik cantik jekan, jom share gambar pengantin kepoh kepoh ataupun candid

bukan main excited berbual sampai tangan pun naik

ni memang muke kepoh, tengok tangan la

muke kaki sakit macam ni la auchhh

hoyeaahh hari ni family aku balik rumah, tak la kebosanan bile encik suami pergi kerje kan, yang bestnye angah pergi langkawi, aku kirim duit rm100 suruh beli macam macam chocolate, tak sabar okey nak makan semue chocolate2 tu, tak dapat pergi langkawi sendiri kirim chocolate je la :)

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

9 comments:

  1. best nyer da kawen.. pasni tunggu dijah junior pulak.. hehe.. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee best2..pasni tiqa pulak.. waahhh doakan tuk dija junior tu..hwe

      Delete
  2. nice shoot ^_^ ika suka drama cinderella 2 la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ika :) dija pun suke shoot yang perasan ala cinderella tu :)

      Delete
  3. Ayien sori dear terdelete ur comment, jari demok sangat nak publish tertouch delete pulak.. suke kan yang kepoh2 ni sebenarnye byk gambar candid cam ni, mase akad pun ade tau.. Hee

    ReplyDelete
  4. cntiklah bj dijah..merah gtu....bestnyer amik2 gmbar bw dayang2 skali..hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks cik mah.. dija memang suke sangat baju ni..hee cik mah wajib tau bawak bridemaids gi outdoor baju masing2 dah cantik pulak, mesti kat gambar lg cantik tau sebab warne same :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate