Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Friday, December 21, 2012

Review 10: Brideroom

hari ni tahap kerajinan tinggi nak update entry lebih dari satu, ni la akibat bila tinggal rumah sorang encik suami kerje pulak, tv pun tak ade cite best kan. tadi dah update panjang berjela, ni mungkin short entry, mungkin la kan, sebab bile dah start mengarang idea macam mencurah curah ke ladang gandum. disebabkan mase majlis resepsi di buat di dewan, makanya tak perlulah hias bilik berlebih lebih sangat kan, lagipun zaman sekarang ni pun tak ade pun orang nak masuk sampai ke bilik, tapi saje nak hias hias untuk memuakan hati dan lagipun bilik tu bukan nye digunakan mase majlis je, lepas majlis aku dengan encik suami memang terus menghuni bilik tu, buat sementara sebelum beli rumah. Bukan tak nak menyewa kat tempat lain, memang teringin sangat nak sewe atau rumah sendiri, tapi disebabkan jarak rumah aku dengan hospital tempat encik suami bekerja tak la jauh mane kan jadinye mama pun tak bagi la kitaorang membazir sewe kat tempat lain. rumah mak mertua pun dekat jugak, malam ni balik tido rumah mak mertua, encik suami nak tengok maharaja lawak pulak. esok pagi pagi encik suami pergi kerje, aku balik la rumah sini, bosan jugak bile hujung minggu encik suami bekerje dan aku sorang di rumah, bukan tak ade kerete kat rumah ni, tapi aku ni ha yang tak ade keberanian nak bawak kereta sendiri, jadinye duduk jela kat rumah kan. untuk langsir bilik pakai langsir yang lame je, basuh je dan pastu aku cume tampal bunga tisu dan bunga kipas. cadar warna maroon, untuk cadar beli yang kosong je lepastu letak je comforter yang bercorak2 bagi nampak cantik sikit kan. Table lamp, dah letak atas table drawer yang memang sekali dengan set katil, dengan
tambah hiasan gantung2 lantern dalam bilik. bilik pengantin aku simple je, dan cat pun tak tukar tau, malas gile kan hehe

abaikan cadar yang bersepah tu ye, ni aku amik lepas gantung love tu belum sempat tukar cadar lagi mase ni

tak ade gambar katil sepenuhnye, lupe nak amik gambar pulak, ni pun dah tukar cadar lain dah

ni je la gambar kitaorang dapat posing kat bilik, mase pakai baju resepsi dah tak larat nak amik gambar tau

walaupun gambar nampak gemok nak jugak letak, tak nampak pun love tu

ni dinding kat sebelah kanan, ni gambar sekarang, tengok frame dua tu siap dah gantung gambar konvo, frame yang kosong ni aku nak letak semue gambar kahwin tapi tak print print lagi, bunting mase resepsi tu mestilah sayang nak buang kan, jadinye gantung je la kat dalam bilikkkan 
\
tu lantern digantung dalam bilik sepatutnye ade 4, tinggal 3 je, satu dah terjatuh, yang kat langsir tu dah senget benget, aku tak betolkan, cadar pun dah tukar, ni hadiah kahwin jugak, pakai yang orang bagi kan tande menghargai.

haritu jalan jalan dengan encik suami dia belikan buku resepi
lepas ni tak payah la nak google2 resepi kan. banyak resepi dalam buku ni, resepi simple je pun tapi tak try lagi, petang ni nak try ayam masak gajus, semalam dah beli bahan bahan, wish me luck :)

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

10 comments:

  1. wah....rajin DIY.ilek penantin ika simple ja :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi simple je dear..hias2 pun sebab sekarang duduk bilik tu teros :) nanti ika review bilik penantin pulak ye, nak tengok :)

      Delete
  2. dija rajinnya DIY... saya ada buat juga paper fan, ingat nak hias bilik belah lelaki, tu tapi tak menjadi. tapi paper lantern n bunting tu kita de hias kat bilik sana. Nanti rajin kita update.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ok dear.. nanti dah update dija bace ye :) suke tengok orang diy, tapi dija buat yang sesimple mungkin :)

      Delete
  3. kena rajin masak pasni nampak gayanya..ikat selera suami dengan air tangan sendiri ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah dear, memang pasni kene rajin masak, knowledge pasal masak memask ni dah la macam limited gile, bende yang same je reti, tula gune buku resepi and mr google untuk membantu :)

      Delete
  4. suka part yg ade bunting tu....btul daripada bia sana cn..baik simpan wat kenangankan...cntik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti bunting cik mah simpan tau, sayang lagipun kan ade gambar :)

      Delete
  5. saila pun hias bilik sbb nk puaskan hati sendiri,lg pun kita jgk yg nk guna bilik tu kan :)) dijah ada jugak lantern,fan flowers dlm bilik,saila lagi la kosong..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tapi bilik saila cantik, simple dan kemas :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate