Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, December 18, 2012

Review 7: Pelamin

tak bestnye bila encik suami kerje malam, tinggal la sorang2, hari ni pulak encik suami ade presentation kan, lagi la kene pergi hospital awal, pukul dua dah start presentation, aku boleh lupe nak wish mase salam tadi ni sambil type entry baru wish all the best untuk encik suami, kebetulan pulak hari ni family aku pergi kl, tak ade la orang kat rumah, tadi pergi umah mak mertua diaorang pun tak ade jugak pergi melaka, malam nanti baru balik, nak drive pergi rumah mak malam ni sesorang memang tak la, memang pilihan terakhir la duduk sorang sorang kat ruumah, berkurung je la kat dalam bilik sesorang, memang bosan gile la kan, tengok tv atau layan movie online jela, tunggu encik suami balik pagi esok, siapkan sarapan sebelum dia balik, belajar tido sorang2 la kan, takkan tiap kali suami keje malam kene hantar balik rumah mak mertua, aku memang tak kisah je, borak pastu tengok tv, tapi malu jugak la kalau selalu kan, sekali sekala tak pela kan hee yang penting esok dan lusa encik suami cuti, tapi esok cuti pun pukul 2 kene pergi hospital kejap, ade kelas kot, lepastu boleh la shopping, seronok gaji suri umah dah masuk hehe
Disebabkan kebosanan maka aktiviti paling best la kan update blog je la, lagi semangat membara nak menaip ni bila blog dah berwajah baru, rase blog sendiri nampak kemas sikit dan lebih tersusun, macam masuk rumah baru la kan, baru masuk tak nak keluar2 macam ni la perasaannya sekarang. Encik suami pulak memang rajin bace blog aku, bangga tau konon pembaca setia, hari tu telefon mase on the way balik kerje pun tanye hari ni ade update blog tak? aku cakap mestila update tak ade kerjekan duduk rumah. okey balik nanti dia nak bace. aku tak kisah encik suami bace pun, tapi yang aku segan kan dia suke bace bile depan aku, rase malu pulak bila dia bace depan aku tau hehe sebab rase macam tulis bende mengarot. kalo ye pum nak bace bace la kat tempat tersorok yang aku tak nampak kan, tapi suke sebenarnye sebab tau dari dulu encik suami bace blog mengarot aku ni :)
ok, kita teruskan review pasal pelamin, pelamin aku memang amik sekali je pakej ngan baju dan makan beradap, dia sediakan HB jugak, guna bunga hidup dalam rm2000++, dekat rm3000 jugak la sebab mintak bridal tu carikan sekali alas  meja tetamu dan vvip, pelamin pun mudah aku pilih je gambar yang mane aku suke, malas nak pening2kan kepala, tapi dia cakap dia ubah sikit la, bagi nampak lain sikit, nanti jadila pelamin dija, akak bridal tu memang sporting, aku pun  jenis tak kisah asal cantik je, walaupun pelamin tu simple sangat berpuas hati okey sebab memang suke pelamin tu simple dan cantik, warna pun ikot tema, tapi hitam diganti dengan putih, jadilah pelamin berwarna merah+putih
Pelamin tu pun hanya digunakan untuk bergambar bersama keluarga dan rakan rakan yang datang
aku pilih kusi satu ni je, syok wo boleh duduk rapat rapat dengan encik suami kan *gatal* kalau kusi yang asing asing tu macam tak best la, amik gambar pun jauh jauh je nanti

gambar bersama pengapit dan flower girls

ni keluarga encik suami

ni  semue anak sedara encik suami, dah besar besar kan, anak sedara encik suami ade 20 orang, yang kecik 2 orang tu cucu  encik suami, bermakna aku dah jadi nenek, oh man, haha nenek nampak macam tua sangat la aku nak cucu encik suami panggil la wan ke, cik ke, macam cerite waris tu panggil cik, tak adela orang ingat aku tua, anak sedara encik suami panggil aunty je kot, orang putih sangat :p

dengan mama dah babahku tersayang, untuk tema kiitaorang merah hitam tapi my family pakai peach

ni keluarga aku, adik aira sampai terkangkang tengok kipas jatuh

peace

dengan jiranku, diorang ikot jugak mase amik gambar outdoor


with my bff, sara tengah pregnant, yang pakai peach tu mas, dia la pengapit yang banyak berjasa, my bff ni sara sanggup datang dari jengke tau, terharu sangat

kawan sekolahku, dari sekolah rendah, sorang ni dah bertahun aku tak jumpe sebab dia dah pindah bangi, terharu jugak sebab dia datang mase wedding aku, over tau pengantin hehe

sementara tak ade orang pengantin sempat lagi pose kan

anak sedara aku dua orang budak comel dah tukar baju merah hitam pulak

dengan keluarga sebelah babah

kawan kawan dari sekolah rendah, sayang korang

pengantin menyebok pose kat belakang

ni terasa diiri macam artis pullak bila semue nak amiik gambar depan depan, malu tau i hehe

candid, ni semue kawan masa diploma kat  uitm segamat

kawan kawanku yang sporting

pelamin kami :)

my bff kat uitm shah alam, kak bel men redah je datang masa kenduri, diaorangg dari puchong, kad hantar dua kali tak sampai, kad yang kedua sampai after wedding tau, diaorang memangg pandai pose, kalah pengantin tau, in sha Allah diaorang akan kahwin bulan 3 tahun depan, akan diusahakan untuk datang, nanti encik suami kene amik cuti awal awal, aku akan utamakan yang datang masa wedding aku tande menghargai kehadiran diorang kan, yang lain yang jemput pun in sha Allah akan cuba datang jika ade kelapangan

atik bersama bf, bukan main lagi sedondon, kawan aku dari sekolahh rendah jugak

fara kawan mase diploma kat uitm segamat, dia datang paling lewat tapi sempat lagi makan

entry ni panjang pulak kan, banyak gambar pulak tu, rase nak letak semue gambar tande menghargai semue yang datang

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

14 comments:

  1. sangat cantik dijah :)) tula,seboleh2nya nak menghargai semua yg hadir kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear saila.. kan rase nak menghargai, yang datang bagi hadiah tak terbalas rasenye :)

      Delete
  2. Hye dijah...salam kenal.Sume cantik2.Suke tengok.Ramainye sedara mara. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai sha.. thanks dear.. ni pun tak semue amik gambar lagi :)

      Delete
  3. Cntiklah bj tu...merah2 menyala la u....suka pelamin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dija memang nak yang merah menyala, tak nak merah yang maroon tu bukan men gedik lagi..hehe thanks cik mah, dija poun suke pelamin ni :)

      Delete
  4. dijaaa, nadia suka betul merah niii. memang ohsem sanagttttt

    ReplyDelete
  5. dija,lawalah pelamin merah..cantik draping :) warna merah gabung dgn putih, naik warnanye :D hhuhu
    eh, dlm gmbr kwn2 dija dr uitm segamat tu, ad sorg tu mcm kte kenal..hehe.xtaula org yg sme ke tidak..yg baju kurung warna biru tu..fyza,kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dija pun suke pelamin ni, simple tapi cantik, memang puas hati la hee haah yang baju biru tu fyza kariman, cam ne kenal? satu tempat keje ke? ke kat uitm shah alam.. u duduk mane ye?:)

      Delete
    2. kenal dia dekat uitm shah alam..huhu..skrg kte dduk sban..kat shah alam dlu ms dip & degree :)

      Delete
    3. owh satu course ye, amik degree account ye? dija dulu ex wing dengan fyza mase kat uitm segamat, diploma amik akaun degree tukar course amik marketing.. mesti kenal syahila kadir jugak kan? dia ex housemate dija mase kat uitm shah alam..kitaorang rapat :)

      Delete
    4. hehe..tak sangka kecik je dunia ni..dija pun amik accounting ms diploma, sme jgk dgn kte..pastu degree marketing dkt uitm shah alam jgk,kan..ntah2 dulu ad je selisih dkt jalan,cuma tak kenal. kte kelas dekat menara SAAS tu.. :P

      syahila kadir tu kte xkenal..satu kelas dgn fyza jgk,ek..kte kelas lain..

      Delete
    5. tula kecik je dunia.. haah dija sambung degree kat uitm, sewe kat seksyen 7..:) owh u kelas lain ye ngan fyza la ye? syila satu kelas ngan fyza..:) tula fak akaun atas je kat menara, fak dija kat bawah je, kalo selisih tak perasan kot, kadang dija ade gak naik menara tau jumpe diaorang :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate