Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, December 18, 2012

Review 8: Guestbook Corner and Candy Buffet

Amboi betol  betol kebosanan hari ni sampai update dua entry, petang tadi hujan lebat gile tau, siap dengan guruh2, pastu lampu terpadam pulak, siang tahan lagi jangan malam malam cam tu dah la, pastu gedik gedik mesej encik suami

encik suami comel, nama contact tak boleh blah kan, tak pe puji suami sendirikan, aku pun dah tukar nama contact kat hp encik suami "isteriku yang comel", nasib ar dapat isteri yang perasan ni kan haha encik suami pun jenis layan je kan

warghh baru tak jumpe sekejap dah rindu cinta halal ku, tak pela jumpe esok yekk, jalan jalan shopping sekali yekk. Misi bulan ni yang tinggal beberape hari nak habis 2012 nak masuk 2013 nak abiskan semue review tau, rasenye tak nak la sampai setahun review disebakan semue gambar pun dah ade kat aku cume majli bertandang je tak ade jadinye last review will be majlis bertandang bila dah ade gambar, aku pun hanya akan review yang pada aku penting je untuk direview, rasenye lepas ni dua tiga review dah habis tak ade la details sangat aku nak review tiap satu sudut kalau aku nak review semue bende tu memakan mase setahun kan. untuk yang review kali ni dah macam 2 in 1 punye review aku teros review guestbook corner dan candy buffet.

CANDY BUFFET
candy buffet aku pun tersangat simple, macam asal ade je, susunan pun aku suruh angah aku je yang susun atur, agaknye budak budak begitu rakus nak amik candy candy tu susunan pun dah macam serabut sikit tak pe la janji candy tu pun habis dimakan dan tak membazir kan. untuk candy buffet ni, meja dan alas meja memang yang dah sedia ade amik je yang kat rumah dan dibawa ke dewan, cuma penambahan ade mangkuk berkaca untuk marshmallow tu sebenarnye aku dapat mase hantaran, kakak ipar yang buatkan hantaran untuk pihak lelaki beri pada pihak perempuan, dalam tu dia letak choclate, disebabkan rase bekas tu boleh guna balik, teros je esoknye aku guna untuk letak marshmallow, kan jimat disitu, untuk bakul bakul pink tu, aku beli kat daiso, sebakul haruslah rm5 kan kat daiso, jadinye 3 bakul rm15, dan satu lagi gune balang kueh raye dan aku letakkan frame yang dah ditulis menu untuk candy2 tu ade la dalam 6 jenis je pun, bukannya banyak, candy pulak beli kat kedai pemborong dalam harge rm80++, memang laris la candy buffet tak taula berape jam je bertahan, anak sepupu aku yang ramai makanye rasenye diaorang yang lebih makan kot, tak pe la asalkan habiskan dari tak habiskan membazir, sebab mase wedding angah bagi mase kanak kanak datang sampai tak habis hokey, tak taula kalau kanak kanak yang datang tu yang sikit ataupun yang sepatutnye menjalankan tugas memberi gula gula yang tak jalankan tugas ke, jadinye ni la salah satu cara mengelakkan pembaziran, letak je atas meja confirm licin kan.

ni la candy buffet yang simple, nampak bukti budak berebut2 sampai senget susunannya

tapi menu tu memang hadap sane sangat kan tak berape nampak dengan jelas kan
kertas menu ni pun terkebawah patutnye atas sikit lagi

amboi anak sedare aku yang pantang jumpe lolipop ni pun mesti cepat je sambar nak lolipop kan


GUESTBOOK CORNER
untuk guestbook corner pun memang paling simple jugak, aku cuma letak board yang dibeli kat daiso berharga rm5, stand untuk letak board tu pun beli kat daiso, guestbook, marker pen beli je kat jusco satu pack dalam rm12++ dan initial yang aku buat sendiri yang last kali preparation aku buat tu, dalam entry ni [Wedding Preparation 43: Guestbook Corner]. untuk guestbook aku memilih guestbook yang jenis photobook aku order melalui internet sebab lagi murah cuma aku edit la ade transparent ke ape senang la orang nak tulis nanti kan, picture2 pulak semue gambar mase prewedding yang bertemakan jepun, tak pernah buat review pun lagi kalau rajin nanti la buat review boleh share gambar kan :) suke la photobook, disebabkan aku tak amik pakej photographer semue tu, gambar2 tu semue aku ingat nak buat photobook je la kan, lagi best kan, boleh buat lagi 4 photobook ni, gambar akad nikah, majlis resepsi, otdoor dengan majlis bertandang, tunggu encik suami beli melalui internet macam mase untuk guestbook tu, bab edit aku boleh edit sendiri ikot kepuasan hati kan. disebabkan meja bulat tu memang kecik je, meja tu pun dari rumah kan, budak2 langgar agaknye kan, habis gambar gambar aku yang diletak kat board menjadi tunggang langgang, gambar gambar tu diambil mase hari sebelumnye iaitu akad nikah, menggunakan palaroid, ade la kenangan kan lepastu teros je boleh simpan dalam bilik, tak la membazir kan. imitial patutmye pandang dari sudut depan pun ade yang pergi terbalikkan pulak, lantak korang la kan. tak pe yang penting kawan kawan dengan tetamu punye ycapan kat guestbook tu boleh simpan sebagai kenangan bila bace budak budak tulis ade je la yang mengarot sikit

nampak ni tunggang terbalik gambar, papan tu patutnye tu side belakang

ni la pic2 mase akad nikah
tunggang langgang kan gambar tu haish, sebab meje kecik sangat kot

ucapan dalam guestbook



gambar2 kat board tu sekarang ni aku letak atas rak buku encik suami

kan tak membazir semue ni kan :)

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

10 comments:

  1. Waaa cantik la guestbook tu. Sayang pulak nak conteng2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang jugak kan, tapi nasib baik tak ade yang conteng sesuke hati tau :) buat cam ni confirm kita simpan, bila tengok gambar nanti terbace la ucapan22 tu sekali hee

      Delete
  2. dijah, best kan bila dah halal sepenuhnya. rasa perasaan tenang yang tak boleh nak ungkap dengan kata2. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dear.. alhamdulillah syukur semoge kebahagian kita semue berkekalan kan :)

      Delete
  3. wahhhh..suke guestbook tuuu..nasib baik teha dah buat guestbook..klu tak, nak curi idea dija..heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. letak gambar nnt guestbook ni confirm kita akan simpan kan :)

      Delete
  4. tak pe gambar senget2...br nampak kreatif dr gambar statik je...nona suka guestbook dijah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tapi gambar senget sebab dah jatuh2 tu..hehe thanks nona, dija pun suke guestbook sendiri :)

      Delete
  5. suka sgt guestbook tu... nice idea (^_^)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate