Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Friday, December 14, 2012

Review 4: Shawl Akad Nikah

semangat membara nak review berkenaan majlis je ni, nanti kalau simpan lame lame mood pun dah tak excited seperti sekarang, hari ni dah genap dua minggu aku dan encik suami disahkan sebagai suami isteri, alhamdulillah tersangatla bahagia, moga kebahagian ini berkekalan :) mood pengantin baru lagi tau, pantang encik suami cuti mesti gi jalan jalan, sampai dah tak ade idea la nak pergi mane kan. 
sekarang ni aku dah malas nak type panjang panjang, punyela malas kan, tepek je gambar banyak banyak kan, untuk akad nikah aku memilih menggayakan shawl berbanding jenis hijab yang lain, pakai shawl lebih selesa kot, tapi bila pakai shawl tu rase nampak muke lebih lebar pulak, muke bulat, tak pela yang penting dalam gambar tu yang nampak cantik kan hehe shawl tu aku beli dari ayunar, shawl chiffon rania with medium beading, colour boleh request, shawl warna peach dan manik berwana turquoise, dan disebabkan chiffon agak jarang makanye perlulah aku pakai inner silang dari qaira hijab yang juga warna peach,mule nak cari inner turquoise bagi nampak naik sikitkan, tapi tak jumpe pulak.. untuk menambahkan lagi kecantikan shawl yang dah sedia cantik dan ade manik tu, aku tambah dibawahnya dengan pearl dan bunga roses 3d, jadinye tak perlulah aku nak pakai veil lagikan, nak bagi nampak cam pengantin tambah je pakai crown, tiga hari pakai crown rase macam princess gituww, puas hati dengan jahitan sendiri walaupun tak la secantik mana, photographer pun terbaik la ade amik gambar dari atas, tepi, depan, belakang, puas hati sangat sebab semue gambar pun dah dapat, sorila kalau tertepek gambar yang same macam entry sebelum ke :)
shawl dari pandangan belakang, tapi tak nampak sepenuhnye kan

ni pun dari pandangan belakang, tengah kepoh2 borak tunggu rombangan encik suami sampai

dari pandangan atas

dari pandangan tepi

nak cakap puas hati dengan jahitan tambahan sendiri tu walaupun tak seberape pun :)

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. cantik....ade dari tepi depan atas belakang...hebatlah...nnti nk amik jugalah mcm ni...hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik mah kene pastikan photographer amik gambar dari segala sudut tau :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate