Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, December 10, 2012

Review 1: Baju Akad Nikah

Feeling mak mak hari ni lipat kain sambil tengok wanita hari ni tau, serius bosan gile tak tau nak buat ape bila encik suami dah pergi kerje, padahal lantai dapur tak mop lagi saje menyebokkan diri nak update blog dulu, pagi tadi buat sarapan untuk suami, tapi sangat mengecewekan padahal buat cekodok je pun, tapi aku rase macam keras dan melekat lekat, mungkin sebab api tak panas lagi dah masukkan dan terlalu banyak tepung kot, tapi encik suami makan je tanpe cakap ape ape, lagi la rase bersalah bile macam tu kan, encik suami memang tak banyak soal, jadinye untuk tebus balik masak tak sedap pagi ni, makan malam nanti kene masak sedap2 hoyeaahh bersemangat :)
ni review yang pertama selepas majlis kan, untuk review yang first nak cerita pasal baju akad nikah, banyak halangan la sepanjang nak dapatkan baju akad nikah ni, baju dapat lambat, kain yang dapat tu tibe2 labuh kat tepi last last mama yang potong dan bile bayar harga pun sangat tak memuaskan hati, sebab tempah dengan kawan kan dan dia tak ade kedai so kita mestilah rase harganya murah dan bila total2 balik semue la upah campur harga kain aku rase dalam rm600++, sebab aku cume buat baju kurung modern, kain je la yang lain sikit tapi tak seperti yang aku nak la, kalau harga macam ni aku rase lebih berbaloi kalau aku sewe je dari bridal masa resepsi, designnya mesti lagi cantik, dan harga pun kurang, tapi bende dah lepas kan, yang penting dah pakai pun kan :)

baju akad nikah diinspirasi dari design baju ni, aku nak sangat kain tingkat macam ni, tapi tak dapat loh

rase bila pakai boleh cantik macam tok ti la kan

hasilnye:

tak ade pulak gambar berdiri sorang2, bunga senget kat kain tu aku yang jahit sendiri haha
gambar gambar kat bawah sepanjang masa akad nikah dan selepas, nak tunjuk baju je sebenarnye, masa majlis nanti review lain :)




 i love this picture



bila dah amik gambar rasa cantik baju ni sebab lagi naik dengan warna dia kot, suke semue picture ni, gambar gambar ni di ambil oleh sepupu aku tanpa bayaran, nanti kene belanje makan besar la kan sebagai tanda mengenang jasa, dari akad nikah, majlis resepsi dan juga outdoor dan dia jugak yang tunjuk cara2 nak pose cam ne, sangat berjasa, selain tu ade jugak staff babah aku amik kan gambar tapi dia tak bagi lagi gambar, tak sabar nak tengok semue gambar2 :)



TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

12 comments:

  1. sayang. lantern kat belakang tu kamu beli ke sewa? ^^

    nway, cantik baju. tak de lah nampak cacat celanya. serious. dah namanya pengantin, mesti cantik walau cacat celanya kita je yang tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak nana.. tapi bende dah lepas.. lantern tu kita beli, kita beli online, kat johor ni kita ade jumpe tapi mahal la kak, beli online lagi murah :)

      Delete
  2. cantikkk, jarang org pkai color orange (klu tak salah) utk nikah...biasa la dijah mesti ada benda yg kita tak kesampaian ms wedd hehe nona plk xsuka makeup ms nikah...over the limit hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan noni.. kononnye nak colour peach tau, tapi sebenarnye colour ni more to orange.. tula sebenarnye tak semue jadi seperti yang kita nak, tapi bersyukur majlis dah selesai kan :)

      Delete
  3. baju tu still nmpk cntik, wrna pun cntik :)
    linda suke kain mcm tu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks lynda.. tula bile dah pakai baru terase cantik..hee

      Delete
  4. mmg cntik....cntik2...suka background juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks cik mah.. background nanti cite detail lain entry :)

      Delete
  5. tahniahhhhhhhhh cantik sangat la...wahhh dija seronok ek dah bergelar wife..dija gmbr last tu sweet nt nk posing gitew la...2 org dh yani tgk posing gini :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.. :) mestila seronok dear, tak pe pasni turn yani.. pose la cantu, nanti op yanie mesti tau nak pose macam2 style..:)

      Delete
  6. Dijah...tahniah.Cantikla baju nikah kamu.Photobooth pon same.Puas hatinye dapat buat sendiri. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sha :) tula baju ni bila dah pakai baru terase cantik hee memang puas dear bila dapat buat sendiri walaupun kita rase simple je bende tu :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate