Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Saturday, December 15, 2012

Review 5: Majlis Resepsi 1.12.12

Tengah hari ni bile sorang sorang mood nak makan pun malas malas je, masak petang nanti je la boleh makan dengan encik suami, tapi dah kekeringan idea tak tau nak masak ape sebenarnye, jap lagi nak kene google resepi, sunyi je bile sabtu ahad pun encik suami kerje, sebab semalam dengan khamis dah cuti kan, jadinye duduk je rumah tak rase macam hujung minggu pun, ade je mase boleh cari kerje kan, tapi malas malas je nak kerje, macam best je duduk rumah jadi suri rumah ni, sebab terfikir jugak bila dah kerje nanti mampu ke nak jaga semue keperluan suami, bangun seawal 5.30 pagi nak siapkan sarapan, masakkan air untuk encik suami mandi, kemas tempat tidur, agaknye bila kerje mesti kelam kabut gila, tapi seronoknye bila berkerje ade la duit sendirikan, habis duit untuk shopping je la nanti, ni pun bila keluar dengan encik suami, nampak baju cantik je nak beli, tapi aku suke barangan yang murah je okey, tapi kalau baju yang rm15 satu beli 3 dah jadi rm45 jugak kan, okeyla tu bawah seratus lagi tu hehe rasenye untuk majlis akad nikah semue dah habis review, jadinye diteruskan dengan majlis resepsi pada keesokkan harinye 1.12.2012, dengan pemilihan warna tema merah+hitam, suke warna tu sebab rase lebih menyerlah dan rase puas hati dengan dress dari bridal dipadankan dengan turban nampak lebih modern la kononnya pelamin pun simple dan cantik, makeup same macam akad nikah, adik yang makeupkan, keseluruhan untuk majlis respsi tersangatlah puas hati, Alhamdulillah syukur berjalan seperti yang dirancang, dan petang masa nak outdoor pun dah berenti hujan boleh teros je photoshoot untuk outdoor. majlis bermule jam 11.30 pagi hingga jam 4 petang, tapi sebelum 11.30 pagi pun dah ade yang datang, dan bile buat di dewan kurang sikit kepenatan sebab jam 4 petang memang semuenye dah di kemas dan rumah tak la berselerak dan tetamu pun tak ade la yang datang lewat, dalam kad tulis bersanding jam 12 tengah hari, tapi rasenye hari tu dalam 12.30 jugak la berarak.

sementara tengah makeup sempat lagi flower girl posing walaupun muke tak ade perasaan tau

dengan my flower girls
sementara tunggu rombongan encik suami sampai



rase macam princess kan orang betol2 kan kain la..hehe

prince dah sampai nak bawak princess masok dalam dewan

tempat redup pun nak jugak pakai payung, payung dah ade rugi pulak tak gune kan :)




sampai je naik pelamin dulu, lepastu tak tau nak buat ape, duduk je la tengok orang makan, pelamin ni gunenye untuk amik gambar je, lepas dah terpinga pinga barula orang ajak pengantin makan

sebelum makan amik gambar dulu, mase hari hari bersejarah ni kene pastikan diri sentiase senyum tau, tapi ade je gambar candid yang aku tengah kepoh2 tu, letak gambar yang senyum cantik je ni, yang kepoh2 simpan untuk tatapan sendiri hehe


pengapit menjalankan tugas mereka, letak kan makanan, aku dah pesan kat mas letak makanan yang senang nak makan je tau, udang pun mulenye aku tak nak tapi mas dah tolong kopekkan mestila aku makan kan, thanks mas, sangat berjasa tau

tak sabar nak kene suap la encik suami ni :)

suap lupe nak cover perot la pulak hehe

bersungguh2 nak makan, nganga besar tu

bridal: Aelis Sri Andaman
Mua: Sister ( Hajar Hishamuddin)
Photograher: Cousin ( Izam Musa) Staff Babah (Wan Jamal)

yang lain sambung nanti okey. nak layan anak sedara ni, duduk rumah jadi baby sitter ni

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

4 comments:

  1. baju dan pelamin kamu sgt cntik dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear :) pelamin tu simple tapi suke gak pelamin tu :)

      Delete
  2. banyak jimat tu. MUA dah adik sendiri. OP pun dah save. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah boleh jimat kat situ topup bahagian lain,sekarang kan kak nana semuenye mahal kan :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate