Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, December 16, 2012

Review 6: Kek Resepsi

Hari ni tambah satu lagi kerje siapkan sarapan untuk adik dan bekalkan makanan untuk dia bawak gi kerja, adik baru start training kat spa, dua minggu ni dia kene kerja dari pukul 10.30 pagi sampai 10.30 malam, kesian pulak dekat dia jadinye aku sebagai kakak yang bertanggungjawab bekalkan la makanan untuk dia *perasan* pagi ni mase nak buat sarapan untuk encik suami pun liat2 je bangun, alarm dah bunyi pukol 5.30 pagi pun aku cakap lima minit lagi ye, pukol 5.40 pagi baru aku bangun buatkan sarapan, tapi buat bende simple je kan jadinye sekejap je la siap, buat roti celup telor, best jugak jadi suri rumah ni, tapi hari hari pening jugak la memikirkan nak masak ape, disebabkan encik suami hanya makan ayam, maka masakan yang perlu dibuat semue jenis masakan berunsur ayam je la, tengah hari ni tak payah masak tengok je jalan jalan cari makan sambil telan air liur, hehe goreng je ape ape dalam peti ais, petang baru masak, rase nak buat ayam bakar la, simpan sampai malam, malam adik nak balik kerje teman dia makan pulak, semalam pun licin semue lauk adik abiskan malam tu, lapar sangat, pagi je dia makan nasi goreng tengah hari beli takoyaki jadinye malam kelaparan, senang hati tau bile tengok lauk yang dimasak semue habis licin, encik suami pun bukanla jenis cerewet cuma masakkan je ayam dan ayam tu mestila dada mesti dia makan tanpe banyak soal, cume aku je suke tanye, sedap tak? ok tak? macam macam la nak tanye rase bersalah tau kalau masak tak sedap kan.. mukadimah ni dah macam review pasal makanan pulak kan, padahal nak review lain, disebabkan semalam kebosanan aku dah tukar background blog, tinggal header je nak edit ni, nak download software dulu, pastu baru edit, laptop pun baru diformat oleh encik suami, laju la sikit, ringan sikit laptop,
Semalam dah review majlis resepsi, hari ni nak sambung dengan kek resepsi, untuk kek mengikot warna tema la, tapi takkan la nak buat kek warna hitam pulak, tak selere pulak orang nak makan kan, jadinye kek diganti dengan warna putih, tapi bunge bunge merah, same macam pelamin. kek ni tempah dengan kawan mama, kedai dia dekat masjid taman universiti, untuk doorgift aku tempah muffin kat dia jadinye alang alang teros la tempah kek sebab dah tak tau nak tempah kat mane, pada aku biarlah kek tu mahal sikit asalkan sedap dan semue orang makan sampai habis kan, aku pun pilihhla red velvet cheese cake, makcik tu cakap tak boleh buat cheese nanti cair, disebabkan aku pilih kek tiga tingkat dia cakap tingkat yang atas sekali je dia buat cheese yang lain foundant biase je, tapi  dengan red velvet la harge untuk 3 tingkat rm350
kek yang cantik jangan disangka sedap ye, indah rupe dari rase ni

bila makan rase macam mengecewekan, dengan harge macam tu, rase ralat bile tak habis dan orang tak suke, krim dia macam pekat sangat, tapi cake red velvet tu ok lagi la untuk dimakan, sebelum tu makcik tu cakap yang atas sekali tu cheesecake kan, tapi bile kitaorang makan rase macam same je tak sedap, tak taula kalau cheesecake dia tak sedap jugak, akhirnye macam membazir je orang tak makan kan

posing dulu sebelum potong kek


disebabkan gambar aku suap encik suami nampak tak cantik tak jadi aku nak letak, tak boleh terime kenyataan gambar tu nampak gemok padahal hakikatnye memang gemok pun, sekarang dah kurus sikit kot, lepas kawin makan tak banyak kononnya, tengah hari pun tak makan, tapi bila keluar makan dengan encik suami demand pulak, macam macam rase nak makan tau :)

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

4 comments:

  1. red velvet ni sdap bile topping die cheese cream..klu gune toping lain mmggg tak sedap..heeeee..yay..dah tyukar layout..best:d

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula rase tak kene, cream cheese gak yang sedap.. kan teha nampak kemas sikit layout ni nak update pun semangat sikit la..hehe

      Delete
  2. yeke..ala,kek dh cantik dh dijah..huhu..xpe la,kita beli kek lain eh.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tula gi makan kek secret resepi lagi best kan.. oh choclte indlgance..hehe

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate