Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, December 13, 2012

Review 3: Photobooth

hari ni encik suami yang masak untuk makan tengah hari, masak ayam paprik, kesian encik suami balik kerje penat penat dah kene buli masak tengah hari tak sempat tukar baju lagi, tapi tak pe encik suami saje nak tunjuk bakat memasak, first time dia memasak sebenarnye, sedap pulak, tu yang bangga gile, hehe disebabkan hari ni dengan esok encik suami tak kerje boleh la dating puas2, pergi tengok wayang, makan malam kat luar, dapat la cuti masak lagi hari ni :) malam ni sambil teman encik suami study, dia ade test esok, boleh la sambung update, hari ni nak sambung cerita pasal photobooth, sebelum majlis aku dah buat entry yang aku akan buat photobooth sendiri untuk akad nikah, untuk majlis resepsi kat dewan memang dah ade pelamin, tapi rase rugi kalau mase akad nikah tak amik gambar banyak2, yela dah pakai baju cantik2 kan, dan kalau akad nikah kat surau berape keping gambar je la kita boleh amikkan, tak kan la nak posing beriye2 kan, selepas selesai akad nikah di surau, tetamu semue di jamu makan makan dirumah, selepas makan ni la sesuai nak amik amik gambar kan, tapi aku tak makan pun sepanjang majlis sampai malam tak makan, kenyang dapat suami kot haha 

mulenye photobooth yang aku hasilkan bersama adik macam ni, letak je lantern kat bawah, tapi bila mak ngah aku datang tengok, dia cakap takot nanti budak budak tendang2 pulak lantern tu,

 akhirnye mak ngah aku pun gantung je lantern tu, mak ngah memang kreatif, gubahan hantaran pun mak ngah yang tolong buatkan, ni la hasilnye bila lantern digantung, aku sangat berpuas hati dengan photobooth yang dihasilkan kami, lantern tu aku beli melalui internet sebab murah sikit kat johor ni aku pernah jumpe dekat plaza angsana tapi mahal la, pastu tadi pergi daiso jusco bukit indah sekarang ni dah ade lentern siap ade lampu lagi, harga mestila rm5, macam2 size lagi best dah ade lampu sekali kan :) kalau nak sewe mini pelamin ni mahal jugakkan, mini pelamin mase tunang dulu pun sampai rm350, mase ni la posing menggunakan prop yang juga dihasilkan sendiri, senang je, cari je kat internet, lepastu encik suami yang printkan, kan jimat cost :) tapi ade colour yang tak berape terang tak nampak dalam gambar la pulak

ni dengan keluarga encik suami




ni pose gedik haha


kau milikku, ku milikmu :)


ngan kawan baikku :)



muke encik suami mase ni comel je haha



ngan sepupuku dan suaminya abang photographer


mama dan mak ngah, izzah comel pakai crown :)

ni posing aksi romantik pulak kat photobooth kongsi sikit la






ok dah gambar romantik tak boleh letak banyak banyak, encik suami dah tertido dah ni sambil study, nak buatkan air dulu ni, ngantok2 tu ade hati lagi nak minum air tea la :)

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

8 comments:

  1. cantikkk..simple tp cantik..ada tmpt nk bergambar baru best kan..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan puas hati bila ade tempat bergambar tau.. sebab selalunye mase akad nikah kirang bergambar kan :)

      Delete
  2. wahh..banyak pkai Lantern nih! abes skang watpe ngn sume lantern??LeLong??hehehehe

    tp cantekk! rajin La kamu nih =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya soalan yang bijak tu, sampai sekarang tak bukak lagi lantern2 tu..hehe nantila bila rajin fikirkan nak buat ape ngan lantern tu..hehe

      Delete
  3. mmg bnyak gmbr ek amik kat ctu...cntik...cik mah pun ingt nk wat juga...tp xtaulah sempat x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik mah byk ms lagi ni.. buat ni 1 ari cik mah leh siapkan, cik mah kreatf pulak :) tapi time nak amk gambar mmg trkejar2 dija pakse gak en suami amk gambar, fah buat syg pulak x amk gmbr..hehe

      Delete
  4. Replies
    1. thanks dear teha,dija pun puas hati.. adik yang makeupkan tau :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate