Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, November 26, 2012

Wedding Preparation 43: Guestbook Corner

Hari ni kemalasan nak update blog tak semnagat membuak buak sangat macam selalu, tadi sebok menyiapkan photobooth dibantu oleh adik, dah 80% jugak la siap, puas hati tengok hasil kerje sendiri, kalau tak kita yang puas hati sendiri sapa lagi la yang nak memujikan, buat yang simple je, asalkan boleh amik gambar lepas akad nikah jumaat ni, jumaat ni? Doakan semoge dipermudahkan ya majlis dari jumaat sampai ahad selasa pulak konvo, dapat la berjalan ke shah alam selepas kahwin nanti kan :) tibe tibe dapat idea nak buat sendiri initials nak letak dekat guestbook corner, nak pergi beli pun tak tau kat mane, makanya buat sendiri adalah jalan terbaik, kebetulan ade bahan bahan, angah aku yang belikan, dia bagi bende2 tu dia kate boleh la guna untuk deco guestbook corner ataupun candy buffet, meja untuk guestbook pun tak besar mane pun, guna meja bulat yang memang dah ade kat rumah, dah jimat kan, alas meje pun dah ade, disebabkan ruang meje yang kecik tak payah la nak hias beria, aku cuma akan letak board yang ade gambar, initials tu dan gusetbook la kan tak ade guestbook bukan guestbook corner la kan, nanti angah yang akan hiaskan gustbook corner dan candy buffet aku sediakan barang, dia akan hias mengikot kreativiti dia sendiri, hari sabtu tu tak sempat wo nak bekejar ke dewan nak pergi hias pulak kan, nak makeup lagi, jadinye aku serahkan bulat2 pada angah, tak ape bukan semue kita boleh buat sendiri kadang2 perlu jugak serahkan kerje kat orang lain kan, untuk guestbook corner dan candy buffet dah kire settle dah.. Alhamdulillah rasenye semue yang patut dibuat dah siap dibuat, tinggal beberape ari je lagi memang kene merehatkan diri la kan :) tapi untuk prop photobooth tu belum siap sepenuhnye, esok rasenye dah boleh siapkan photobooth bersama prop dah :) kain baju kurung pun tadi akak tailor dah hantar, tapi agak mengecewekan tau, tak seperti yang dikehendaki, pastu rase pelik bile dia labuh tepi, kalau labuh belakang can biase la kan, ni labuh tepi dan tak balance pulak, malas nak suruh dia betolkan, mama je la potong kan, malas nak fikir dah sebab mengecewekanla.. konon tadi malas, tapi memang suke nak bebel panjang2 jugakkan sampai dah masuk hari isnin dah bebel ni hehe
ni la hasilnye yang dah siap dibuat :)


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

6 comments:

  1. horay...hebatlah dah berjaya siapkan...tahniah2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamduillah cik mah lege bile dah siap smue, tapi wat yang simple2 je asalkan puas hati, sabtu ni datang la resepsi dija kat skudai johor :)

      Delete
    2. dijah..jauhnyer..kat skudai..xpernah smpai sane lagi..sbtu cik mah kejelah dear..huhuhu..anyway..tahniah...

      Delete
    3. Thanks dear :) insyaAllah kalau cik mah turun skudai roger2 la boleh la jumpe hehe datang johor cik mah boleh gi legoland :)

      Delete
  2. Tangan dija memang kreatip la......simple butnice!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ayien..:) kadang dija ni buat tak menjadi jugak sekarang suke pulak rekacipta ni..hehe

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate