Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, March 13, 2011

~~aBsOLuTe BoYFriEnD~~

yuhuuu... baru pas abis tengok satu lagi jepun series zettai kerashi = absolute boyfriend~~
aku tibe2 kemaruk sangat tengok cite jepun ni sebab aritu masa cuti sem tak ada keje kan, aku pun layan sampai abis 5 series jepun la jugak kan, punyalah tak ada keje kan~~
aku amik masa berminggu2 jugak la nak abiskan cite ni, konon busy sangat la kan..hehe cite ni memang best ar, rugi kalau korang tak tengok tau~~

absolute boyfriend~~

ni aku cerita serba sedikit kisah zettai kerashi ni~~
cerita ini mengisahkan robot kekasih, sebabkan heroin ni(izawa) belum ada boyfriend jadinya dia dipilih untuk mencuba robot yang dihasilkan oleh syarikat tersebut~~
yang bestnya, semua ciri-ciri kat robot kekasih ni, izawa tu boleh pilih sendiri tau..
dia nak lelaki yang pandai masak, sedikit jeles, hensem, macam-macam la karakter lagi~~
bestkan boleh dapat lelaki idaman macam tu ikot yang kita nak kan~~
untuk hidupkan robot ni, dia kene kiss robot tu~~
yang parahnya kan bila orang lain kiss je robot tu dia akan setting semula dan menganggap tu kekasih dia..
korang nak cam tu?? senang je la boyfriend kene rampas kan kalo camtu..hehe
mula2 dia macam rimas dengan robot tu, sebab ikot je dia ke mana2 tau
pastu ayat dia sama je dia ni izawa ideal boyfriend~~

bila lama-lama kan Night(robot) tu dah betol-betol berperasaan macam manusia~~
dia jeles bila izawa dengan boss dia~~ 
jeles masa dengar boss dia luahkan perasaan~~ selalu ada bersama dengan izawa, protect dia~~
pastu dia romantik gak tau, siap cakap dia sanggup hidop ngan pompuan tu, walaupun 10,30 ataupun 100 tahun lagi~~ dia selalu cuba buat pompuan tu happy.. sampai la izawa tu boleh terima dia~~
tapi ending dia sedih la.. aku menitiskan air mata la jugak~~
korang nak tau ending dia tengok la sendiri.. tak nak cite ar~~

bestnya dapat boyfrien macam tu, pagi-pagu buatkan sarapan, selalu ada disamping kita, ada ke??
ish.. bersyukurlah cik khadijah dengan apa yang ada, boyfriend saya jauh lebih baik ok, puji boyfriend sendiri nampak..hehe
esok dia nak exam, exam besar ni, penetuan masa depan ni~~
korang tolong doakan dia berjaya dengan cemerlang ya..:)



TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. kite pn da tgk....
    besh kn cte ni..
    nk robot mcm ni satu la simpan kat umah..huhu~

    ReplyDelete
  2. kan, kan... kita pun nak satu robot cam ni gak..:)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate