Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, March 20, 2011

~~oRang YanG beRkULiT pUtiH LeBih Cepat KeLiHaTan Tua~~

yuhuuu~~
betol ke orang kulit putih lebih cepat nampak tua?
ni fakta baru aku dapat, adik aku kan blajar beauty and hair dressing, jadinya lecturee dia cerita la serba sedikit pasal jeragat, jadinya aku pun nak share la satu informasi baru dengan korang~~
kalau korang tengok kebiasaanya orang tua, eh tak sesuaila gunakan perkataan orang tua, lebih elok kalau aku gunakan perkataan orang yang dah berusia dan berkulit cerah, kulit mereka akan dipenuhi jeragat, kenape ye?
tapi aku ni belum berusia lagi pun dah naik jeragat dah ni, jadinya untuk mengelakkan kulit aku dan kulit korang berjeragat, korang biasakan lah pakai sunblock cream sebelum keluar rumah tu, cari yang SPF40 ye, macam-macam jename ade~~
aku pun nak start pakai sunblock cream pas ni, tak nak jeragat tumbuh semakin banyak~~
jadinya tadi aku pergilah farmasi dekat shah alam ni, sebelum mama babah balik johor hantar aku balik shah alam dulu, pergi farmasi nak cari sunblock cream, tak adalah pulak, tapi kan sempat cuci mata, handsome pulak mamat yang keje kat farmasi tu..haha gatalkan~~e
pas ni rajin-rajin la aku gi farmasi kan...euwww~~

ni sunblock yang aku pakai sebelum ni, NEUTROGENA tapi ni SPF 50, ni aku amik dari hospital je, tapi sekarang dah tak jumpe doktor tak boleh la dapat free lagi kan, kene beli la~~
daaa~~

p.s: jangan lupa cari sunblock cream di farmasi yang berdekatan, untung-untung dapat jumpe mamat handsome kan..haha

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

5 comments:

  1. hahhaha...
    amboi2, mrah en. zaki dijah..
    xmo noti2.. ;P

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Kulit cik Yana dari kecik memang berjeragat. Pakai ubat pape pun tetap camtu. Hahaha~ dah tak kesah mana dah sebab boleh cover dengan bedak :)

    Entry terkini: Olahragawan Negara bagi :)

    ReplyDelete
  4. nsb bek kulit aku hitam dijah~~ hahaha

    ReplyDelete
  5. fana: hehe, lame dah tak jumpe, tu yg noti2 tu..hehe
    cik yana: tapi nnt makin berusia takut makin byk, nnt dh xleh nak cover ngan bedak dah..hehe
    mar: paling hitam mar ar..hehe

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate