Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, March 8, 2011

~~LaNgkawi Oh LanGkAwi~~(pArT 1)

excited ni nak pergi langkawi~~
barang semua dah siap packing,tinggal pergi je kan~~
tapi malam tu leh plak demam kura-kura, leher sakit la, ape la, ari nak pergi tu plak test SM memang tak semangat la nak study kan, lagipun true false dengan multiple choice, hentam sudeh..hebatkan..huu~~
thanks mar hantar kitaorang kat inovasi..
janji gerak kul 3, tapi janji melayu kan pukul 4 baru gerak~~

sempat gak kitaorang posing~~ sementara tunggu orang len kan~~


dah rasa feeling kat pulau, padahal kat inovasi je~~


style ar beg pink kak bel~~



moog bergambar je lebih~~

\
tarik beg naik bas ok~~

sementara nak sampai kuala perlis ada pulak berenti sampai empat kali, empat kali perhentian empat kali makan, memang lemak ar wooo~~ tapi aku tak makan pun, jimat konon..haha baik aq posing amik2 gambar je kan~~ memang suke la kan..:)




erin ar pemain boling negara..hehe


gaya je lebih~~

peace no war*

dah naik bas pun berebut nak amik gambar~~

jojo sampai berdiri nak amik gambar~~


rasa comel plak gambar ni~~ tak malu kan..hehe

dalam bas aktiviti kita orang main teka teki bodoh la kan~~
ada sorang kawan aku ni bagi pantun
"buah pisang dibawa berlari..haha"
korang penah dengar tak pantun ni~~
sape la yang sentap tu kan..haha
sampai motel Q dah dekat pukul dua jugak la, motel tu berdekatan dengan jeti kuala perlis~~
penat dalam bas je la, beku la gak duduk dalam tu, sementara tunggu diaorang makan~~
sampai tu bukannya tido terus, borak la dulu pe la~~ masing2 tak ingat dunia~~

sok paginya kitaorang pergi makan kat kedai belakang tu~~
sedap pun sedap, murah pum murah~~
ayam goreng besar gila, 1.50 je wei~~
mane nk dapat kat shah alam weiiii~~
kedai ni la paling murah, kat langkawi semua makan mahal gila-gila ar~~


 

licin pinggan weiii~~


ni sementara tunggu diaorang makan pulak~~
bukan main lama lagi, sempat kitaorang bergambar kan~!


sebelum naik bas~~

style ar picture ni~~ semue wat peace* aku syok sendiri~~

naik feri pukul 12.30

tak payah la nak poyo sangat~~

kat jeti kuala perlis~~

dalam feri tu ada hati gak nak amik gambar, tapi kejap je la kan, pastu memang tido la kan~~ kalau tak tido memang muntah la weiiiii~~


muka masing2 excited~~


masing2 laju je nak bergambar kan~~


kat jeti Pekan kuah~~



macam pelancong habis~~

bajet tarik beg kat airport la kan~~




sementara tunggu bas tiba~~


sampai je petang tu kene siap-siap nak pergi island hoping~~
disini la peristiwa berdarah dan air mata yang kan ku kenang sapai akhir hayat...haha
mula-mula kita orang pergi pulau dayang bunting, daripada jauh memang nampak bentuk orang bunting, nampak bentuk muka & badan dia~~


nampak kan cm bentok kepala dengan perut~~

mencabar gak la kene naik tangga, mengah jugak la~~
kat atas tu ada tasik dayang bunting, nak mandi tapi dalam gila pulak 30 meter la~~
aku yang pendek ni memang tenggelam la kan, tak berani ar nak berenang..
jadinya kitaorang posing je la kan~~
menurut sejarah, kalo siapa2 yang tak boleh mengandung, datang sini minum air tasik, balik je terus bunting~~
insyaAllah, korang try ar, aku pun tak tau la betol ke tak kan~~



angah ketakutan masa naik boat~~


selamat datang ke pulau dayang bunting~~


kat sini pun nak amik gambar~~

fish spa~~


tak dapat naik, amik gambar jela~~


jojo menanti adam Rafael~~haha

pastu gerak pergi second pulau tu, disini la bermula peristiwa berdarah, tu yang tak amik gambar~~
pulau ni cantik, nama pulau ni pulau beras basah~~



cantik kan picture diorang, pasir dia pun cantik gila, rugi2~~

baru nak seronok-seronok berenang boleh pulak terlanggar landak laut~~
1st time tau pergi mandi laut terkena macam tu~~
disebabkan aku, semua naik, tak jadi mandi~
sori la kawan-kawan and thanks semua sebab tolong aku, bersusah payah cari limau and sapukan limau~~
thanks semua~~
masa mula2 kene tu memang sakit la, bisa~~ kat kaki aku ade bintik2 yang berwarna biru macam kene dakwat~~
memang cuak la kan mase mula-mula kene tu~~
dengan orang semua berkerumun tengok aku, memang malu la kan~~
lecturer aku pulak memang suka sakat orang kan, dia cakap potong je kaki, bawak kaki je la balik~~
sengal kan~~
diaorang siap cari lagi landak laut tapi tak sempat amik gambar~~
ni aku cari kat internet~~

nampak je cantik, bila kene sakit woo~~


kecewenya tak dapat amik gambar kat sini~~
disebabkan peristiwa ni jugak la aku tak dapat main sukaneka~~ kecewa habis..
jalan pun dah terhencot2, memang tak dapat main la kan~~
kak bel pun dah jadi zombi masa ni~~


zombi meroyan~~

nanti aku sambung lagi cerita hari ke dua pulak~~






TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

4 comments:

  1. ni budak kaki yg biru2 tu kan?hahahhahaha

    ReplyDelete
  2. eh, awak ke budak yang takot nek bot tu..hehe

    ReplyDelete
  3. sian dia kene landak laut....nsib x kene duri laut..hehehe..ada coklat bagi sket..hehe:P

    ReplyDelete
  4. ade name aku dlm entry dija~~

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate