Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, November 22, 2012

Kasut Majlis Bertandang vs Dress

Selamat bercuti hari ini untuk semue warga johor, aku hari hari bercuti je, bile ntah nak kerjekan, kononnya lepas kahwin, kononnya la, jngan pas tu jadi suri umah je dah la kan :) encik tunang tak cuti pun hari ni, tapi dah dekat nak nikah ni tak boleh jumpe selalu, tinggal seminggu je lagi status akan berubah, doakan smue selamat ye :) kononnye hari ni cuti nak duduk umah je bagi peluang orang lain jalan pulakkan, tapi bile mama cakap nak gi holiday plaza pastu nak makan kacang pool, teros nak ikot, sambil tu boleh cari kasut yang berkenan di hati la kan, masuk je HP tukan teros terbekenan kat kasut kat satu kedai ni, kasut dari korea harge pun rm89.90 kire ok la kan, warna putih, bile mintak size dia cakap tinggal last pair yang display je,kasut yang aku berkenan selalu tinggal last pair la dah abis la, dia nak jual je yang last pair tu dahla kotor kan,kembang pulak dah ramai cube, harge tetap macam tu, patutnye barangan display dijual half price la kan, mase mama aku pergi jerman, kalau barangan display diaorang jual half price je, patutnye Malaysia pun buat macam tukan, kalau baju aku tak kisah sangat boleh basuh pun, kasut macam sayang je kan bile display memang dah tak best la.. Dah puas bebel2 ni akhirnye tak beli pun.. Masuk parkson mama nak cari blause, pastu ternampak satu dress ni, mama yang nampak mama cakap 70% ni, aku ngan adik mulenye buat muke tak berminat pun cakap la nak gi mana pakai dress ni, adik cakap tu baju tido, lepastu tengok harge lepas diskaun rn34.50 teros je berminat ngan dress tu dan teros nak cube tau, ade dua colour je, aku amik hitam nak nampak kurus konon, adik amik yang turquoise, bile dah try kan, teros rase nak beli dua, sebab harge pulak memang murah, konsep aku kalau murah je memang cantikla kan hehe dahla pakai duit mama dulu pulak tu :p aku kalau baju same dengan adik pun tak kisah pun, baju raya pun sama dengan adik, dah macam kembar pulak, tapi pakai hari yang lain la sebab malu la pulak haha beli sebab dah suke, pakai je la mase lain2 kan.. Dress tu tak ade lengan pun, tak kisah je boleh pakai dengan inner ataupun cardgan, tak pun pakai je kat rumah nanti, amboi kat umah pun nak pakai cecantikkan, dress bagai :) sebabkan dress tu kosong je rasenye nak tambah bunge la, mengada betol aku ni nak tambah2 bunge la, haritu aku ade beli roses satin flower tu belum gune lagi, pemalas nak buat sendiri beli je la kan, tapi nanti la bile rajin baru jahit ni balik tadi saje try letak dulu bunge tu, letak kat pinggang lawa, letak kat kaki pun lawa jugakkan? Ni letak baju kat atas katil balik teros berangan cube baju, aku memang camtu kalau dapat bende baru jakun sikit kalau boleh tido malam pun nak pakai dress tu hehe


cantikkan dress ni, murah pulak tu :)

balik je dari HP tadi aku dengan adik main makeup makeup, siap makeup mama cakap dah macam orang jepun dah pastu teros kononnya nak jalan jalan kat jusco dah pakai makeup tu nak perasan2, lepas tu dah masuk asar kan kene jugak la cuci makeup semayang dulu pastu baru keluar, bawak anak anak jalan2 makan kat jusco sambil tu cuci mata lagi tengok kasut tapi tak ade jugak yang berkenan, bile cari memang payah nak jumpe, nanti bile dah jumpe yang cantikkan dah beli mule la ternampak yang lagi cantik pulak kan

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

4 comments:

  1. btul2...mmg pyah nk jumpe..bila dah jumpe bj pulak xsiap lagi..hehehhe...t xkena pulak kalau beli kan...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan tula.. Majlis next week kasut berkenan tak jumpe lagi ni :)

      Delete
  2. cantikkkkknyaaaaaaaa baju ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan nadia.. tu sampai dua beli tu, murah pulak tu hee

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate