Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Friday, November 23, 2012

Wedding Preparation 41: Bridemaids

Hari ni excited dah dapat guestbook rajin pulak nak update sampai dua entry ni, tinggal lagi seminggu ni je kami akan disatukan hari hari entry pun mesti nak kaitkan jugak dengan kahwin kan :) aku tak pernah lagi cerite pasal bridemaids kan, aku tak buat formal2 macam b2b lain, tengok cik mah siap macam propose bridemaids pulak siap ade invitation secare formal  "will you be my bridemaids?", comel je aku tengok, kalau aku dapat macam tu pun memang aku yang lebih excited gile nanti kan



*comel gile kan semue yang dapat mesti teruje nak jadi bridesmaids cik mah ni kan, semue picture ni amik kat blog cik mah, cik mah pinjam gambar2 ni ye? :)*

aku yang nak buat macam tu memang tak ade la, persiapan ni aku buat pun lepas raya baru start tau, jadinye ade la kelam kabut sikit, tapi Alhamdulillah banyak yang dah settle jugak, untuk bridemaids mestila aku pilih kawan yang paling paling rapat, kawan rapat kalau dari sekolah rendah sampai la aku sambung degree memang ramai la kan, sebab aku ni pun kategori mesra alam pulak, harusla ramai kawan, tapi dalam kawan kita mesti ade yang suke dan tak suke kita, kite terime je kenyataan sebab kita pun ade tak suke orang kan, tapi sekarang nak try to be positif dan lebih matang, dah nak kawin tak nak la gaduh2 macam budak sekolah rendah lagikan :) untuk bridemaids ni aku pilih kawan rapat yg mase diploma, bff aku tiga orang, sorang dah kawin dah ade baby pun, sorang tengah pregnant, sorang belum berkahwin lagi, jadinye aku pilih yang belum kahwin la kan, lagipun yang dah ade anak tu kat kuantan yang pregnant pulak kat jengke jauh pulak kan, kesian jugak diaorang, mas duduk batu pahat senang sikit la nak datang, dulu mase belajar selalu orang cakap kitaorang ni kembar, muke ade iras iras sikit la kot kot, mase aku tunang pun dia datang tido rumah, kirenye dia pun rapat la ngan family aku, dia kalau datang rumah pun memang rajin semue boleh tolong, aku je la malas hoho aku pakse dia datang awal ari jumaat boleh la ade bersame same petang tu akad nikah malam boleh la golek same same lagi kan, esoknye majlis teros ikot jadi pengapit kan senang, tema tuk pengapit warna peach ikot tema family aku nanti, baju aku tak sponser pun haha kedekot gile, dia cakap nak beli sendiri tak tau la dah ade baju ke tak tu, nanti aku kene mesej tanye lagi, jadinye mase outdoor ari sabtu dia boleh ikot amik gambar, amik gambar outdoor ramai ramai best kan jadinye nak dayang dayang lain aku amik je adik aku ngan kawan kawan yang pakai baju peach la kan, bile warna baju same lagi nampak cantik gambar tu kan, doakan mase majlis dan selepas majlis tu tak hujan ye boleh teros outdoor  je nanti

tadi tengok kat facebook cantik gile baju bridesmaids design by minazboutiquestudio.com, ni baju bridesmaids pun dah cantik gile baju pengantinnye mesti lagi lagi cantik kan, admire gile baju baju yang minaz design, admire je la, belinye belum lagi la
cantikkan, ni peplum dress, combination colour dia memang cantik la :)

cantikkan gambar outdoor irine dengan amirul, nak amik gambar macam ni jugak :)

\
nak gambar outdoor macam ni, bile bridesmaids pakai semue colour yang same cantik je kan *teroskan berangan di petang hari*

selepas majlis tu kalau boleh memang nak teros je amik gambar outdoor sebab selepas tu dah busy pulak dengan konvokesyen, mama babah tak dapat hadirkan diri semasa aku konvo sebab ade banyak urusan, tapi in shaa Allah mase tu dah boleh pergi dengan suamikan, adik beradik aku pun pergi jugak :) kalau ayu datang masa majlis resepsi nanti dia boleh tolong bawakkan jubah konvo, aku planning isnin sebelum bertolak ke shah alam boleh la amik gambar keluarga kat studio dulu, mesti best kan.. harap ayu dapat datang la mase majlis dan boleh bawak jubah tu, kalau tak dapat aku dah mintak hantarkan jubah melalui kawan lain dan datang bawakkan mase majlis, dapat hadiah jubah konvo la mase majlis nanti :)

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

5 comments:

  1. hehehhe...ade nama cik mah lah...suka2....mmg cntik btol yg bj bridemaids tu ek..mesti pengntin lagi cntik...gmbar last tu juga impian cik mah...tu yg dah gtau kawan2 nk mereka pkai combine biru n pink..tp gurlz je lah..hahhha...cik mah terlebih masa tu yg le propose bgai..hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suke dengan cara cik mah propose tu, tu yg nak share, dja dah tak boleh dah, majlis mnggu dpn, mayb org len pun boleh la amik sikit idea comel cik mah kan..:) cntk cik mah combination pink and blue, kalau baju dah pink tudung biru ke..:)

      Delete
  2. Hehe....tq share kan...tu lah...hrp2 boleh jadikan inspirasi.....itulah.....bj pink...tudung pink corak2 kot...xkisahlah...ikutlah pengapit...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. mesti memang cantik gile nanti tak sbr nak tengok cik mah dan pengapit2 nanti :)

      Delete
  3. hehehhe....cik mah berdebar2 sbb xnmpak lagi byng baju mcm ne..hahahha...risau sngt...silap2 pengapit cntik dari cik mah..hahahhaha

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate