Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Saturday, November 24, 2012

Wedding Preparation 42: Kasut Majlis Bertandang

Semalam seharian duduk kat rumah je kan, hari ni mestilah dah tak boleh duduk diam je kat rumah nak jugak keluar, ditambah pulak angah balik semalam, dia ajakkeluar jalan jalan mestila aku dengan adik ikot je la kan, makan nanti mesti ade orang belanje hehe misi mencari kasut untuk majlis bertandang diteruskan, sepatutnye encik tunang nak datang rumah hari ni, nak hantar barang hantaran yang nak letak kat dulang dan encik tunang tak sabar nak tengok guestbook yang dah dapat semalam :) plus dia rindu sebab dah lame tak jumpe kot, dah lame ke? rindu jugak encik tunang, dah dekat majlis ni tak boleh jumpe selalu kan, jadinye esok je la encik tunang hantar barang2 tu, sebab hari ni nak keluar jugak kan, esok pun encik tunang cuti, yang tak bestnye hari ni dia keje shift malam, lepas kahwin nanti macam mana ye bile dia keje malam? huhu sedih kene tinggal sesorang, penakot sebenarnye hehe

Aku dah rasmikan dulu lens nak pakai yang nak pakai next week, warna hitam, memang jatuh cinta dengan warna hitam ni, nanti nak beli yang warna hitam je la, sebab rasenye warne hitam macam lagi selesa dan mata lagi bulat la, orang mata kecik nak bulat pulak

ni la model blincon, angah cakap kelakar sebab aku ni kan jenis tak ade kening, kening tak nampak pun, togel je

Hari ni misi mencari kasut kat jusco bukit indah, misi berjaya hoyeahh happy, ciri2 kasut yang dikehendaki, silver. bling2. wedges. semue ciri2 menepati tapi tak dapat wedges la, heels tapi agak stable la bile berdiri dan lebih confident, dan kasut yang aku nak tak bertutup, tak suke kasut bertutup, bile terbuke kan nampak kaki rase macam lagi cantik dan tak la menyakitkan, belakang pun tak tutup, suke sangat, harga pun masih dalam bajet, bawah rm100, rm96 kire ok la sebab rase confident dan boleh pakai bile jalan2 nanti, tak sure bape inch la, mule ingat nak tengok kat tempat lain sebab baru masuk second kedai tapi dah berkenan kan, adik yang jual tu pun baik dan ramah tamah pulak, aku cube dua kasut aku siap suruh dia pilihkan mane lagi cantik, sebab aku berkenan jugak yang satu lagi tu tau, cume bling2 dia kurang dan dia tutup belakang, rase keras gile pulak belakang tu mau sakit kaki nanti kan, excited adik tu sebab aku setuju dengan pilihan dia tu tau, rase kaki aku macam besar pulak, biase pakai size 5, tibe2 kali ni beli 6 1/2 pulak sebab size 6 tak muat langsung nak masuk, aku rase kasut dia lebih untuk orang kaki kurus, kaki kembang dan comel macam aku ni nak jugak kan disebabkan muat jugak maka beli je la kan, bile pakai rase cantik je, adik tu cakap macam princess, see marketing diaorang power gilekan, orang macam aku pulak mudah terpengaruh memang perasan teros nak beli je la kan dan yang lagi best tak payahla nak pinjam kasut orang kan dah la pakai berjam jam nanti tak selesa tau nak pakai kasut orang, aku bawak duit rm86 je tau kasut harge rm96 ape lagi paw angah je la kan, shopping la bersama kakak2 anda ye

Dah bayar baru ingat nak amik gambar with my sister

Gambar di depan kedai *payless* tapi tak pay less pun, best woo kedai ni sebab ikot size kan, tak payah la nak mintak size lagi kat pekerje tu bile dah berkenan baru la mintak yang baru kalau ade yang baru la kan
Dah dapat kasut yang berkenan di hati tu, tak pandang dah kedai lain, teros ajak angah makan kat nandos, lagi seminggu je majlis tapi tak diet pun hoho
sementara tunggu makanan meh posing dulu

adik bam bam pun nak pose, ni anak angah aku

makanan dah sampai, angah lapar sangat la tu tak sabar nak makan sampai amik gambar gegar kan

meh tunjuk gambar sikit kasut yang dah dibeli, mase cube tadi lupe nak amik gambar, menyesal tak amik gambar kasut satu lagi yang aku berkenan jugak tu

ni plastinye, adik bam bam pun dapat kasut baru jugak

ni la kasut majlis bertandang yang menjadi pilihan, kasut tak tinggi sangat dan cantik :)

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

5 comments:

  1. Huyooo...blink2 btul kasut tu....cntik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar nampak menyerlah sikit dengan blink2 tu hee

      Delete
  2. wowww cantiknyaaa. berkelipan laa nampaknya awak time wedding nanti :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee kelip nampak kat kaki je la nanti kaki pulak yang over. Hehe

      Delete
  3. simple..tapi cantek untuk majlis bertandang..

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate