Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, November 5, 2012

Wedding Preparation 27: DIY Paper Tissue Flower

Sekarang memang sebok aktiviti menulis nama kat kad selagi 1000 keping kad tu tak habis, semalam pun dah start invite melalui facebook, jadinye senang mana kawan nak kad kita boleh post, yang tak nak kad kita dah pun jemput diaorang dari situ kan. Sebenarnye aku dah lame menyiapkan paper tissue flower ni tapi tak update je entry ni, banyak kegunaan paper tissue flower ni, aku nak gunakan untuk photobooth nanti dan juga untuk brideroom, ade jugak orang gunakan untuk buat bunga telorkan, tapi aku dah beli yang siap teros, kalau korang rajin korang pun boleh DIY bunga telor kan.
Nak buat paper tissue flower ni tak susah mane la, dan lebih murah la berbanding kalau kita guna kain felt kan. Aku dah lame cari papaer tissue ni, nak beli online malas pulak, kat kedai tak tau la kat mane pulak, mase aku saje saje cuci mata pusing2 kat Daiso Jusco Bukit Indah aku terjumpe la papper tissue dan kerje menjadi lebih mudah bile dia dah siap lipatkan, tinggal bentukkan je jadi bunga, memang seronok la orang pemalas macam aku ni kan, harga dia pun agak murah la, kat Daiso haruslah barang barang semue RM5 je
RM5 = 14 kuntum bunga
aku pun tanpa fikir panjang teros amik dua packet paper tissue tu *aku kalau nak barang memang tak fikir panjang dah* mestilah aku akan pilih kombinasi warna yang paling aku suke biru+pink, aku rase warna biru+pink sangat comel kan, banyak la kegunaan paper tissue flower kalau korang nak DIY hantaran pun boleh, tak payah pakai bunga hidup, yang pastinye murah dan cantik
ni la plastiknye, lupe nak amik gambar sebelum buat, dia dah siap lipat cantik2 sesuaila untuk aku yang kurang rajin :)

kat belakang siap ade tunjuk cara2 nak buat lagi

ni la hasilnye paper tissue flower pink+blue ade 28 kuntum la semuenye

bunga dah siap bila ntah nak start menghias brideroom ngan photobooth

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

terima kasih bagi sepatah dua kate