Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, November 20, 2012

Wedding Preparation 39: Hantaran Siap!


Tinggal berape hari je lagi sepatutnye banyak yang dah complete.. Photobooth tak siap lagi, tengah malas2 je ni, esok atau lusa boleh la buat, yang paling rase tak best bile kain untuk baju akad nikah tak siap lagi, sampai dah malas dah nak contact akak tailor tu tadi jalan2 kat angsana ingat nak beli je skirt chiffon biase je, bantai jela asal ade kain, agaknye kain tu sehari sebelum akad nikah baru dia nak bagi..haish sebelum keluar tadi mak ngah datang hantar hantaran yang dah siap digubah bersama barang, cuma tinggal yang untuk makanan macam kek, chocolate, dan satu lagi mungkin buah yang belum digubah, tengok hantaran tu makin excited nak kawin ni, tapi malas pulak nak amik gambar hantaran yang dah siap, nanti la kalau rajin ye, tajuk je hantaran siap tau tapi sebenarnye entry ni bercampur aduk, semuenye aku nak cerita sekaligus, macam semue kejadian satu hari ni nak cerita, jadinye tajok yang tak kene tu abaikan je la ye, sebab tak tau nak buat tajuk ape yang sesuai dah ni :)
Percutian ke Bali
Hari ni ade berita yang lagi lagi best lagi bile babah dah booking tiket untuk ke bali tahun depan bulan dua, tu kire honeymoon ke yek? Bulan dua tu dah masuk dua bulan kawin dah pun kan, dah pengantin basi dah, tapi bila hari hari bersame suami nanti mesti dah paling indah kan, ni dapat jalan same same lagi la rase best sangat, pergi bali nanti dengan mama babah, tak sabar nak jalan2 dah ni, passport pun dah renew, terima kasih encik tunang tersayang sebab dah renewkan, untuk lima tahun, esok je la amik passport, lima tahun boleh jalan banyak kali ni kan
Fitting Baju
Sebelum ni aku ade beritau kan yang last minute tibe tibe bridal cakap tak boleh nak buat turban yang macam aku nak tu, dah tak surprise kan, untuk majlis mase kat sebelah aku nak pakai turban, encik tunang tak suke la pakai turban, tapi nak jugak pakai, *degil* jadinye aku pun teros la email ayun ayunar, ingat nak beli satin turban tu je, tapi sebebarnye macam same pulak pakai mase tunang hari tu, tak best pulak kan, tapi yang bagusnye diaorang ni, aku order hari ahad, hari ni dia dah bagi tracking number, pantas kan diaorang buat kerje, tapi bile jalan jalan kat angsana tadi konon nak cari la kasut untuk majlis bertandang, terjumpe turban yang cantik pulak, warna pulak merah hitam, harge dalam rm80++ gak la, aku pun teros je la beli, sebab cantik dan bile dah berkenan memang nak beli jugak, cume agak kosong sikit, jadinye aku beli je la bunge kat kedai pengantin kat angsana, warna merah dengan hitam, balik tadi teros jahit bunge kat turban tu, semangat gile kan, sebab petang tadi nak fitting baju nak try sekali ngan turban dan veil, veil bridal yang dah sediakan, pakai crown sekali, berangan ala ala princess gitu.. Tinggal untuk majlis bertandang je tak pasti lagi nak pakai tudung macam mane ni, kalau pakai shawl biase pun dah okey dah kan, minggu depan hari khamis dah boleh amik semue baju la kat bridal. Alhamdulillah selesai satu lagi masalah kan, balik dari fitting baju, singgah kedai pemborong kat taman universiti borong gule gule, lolipop, jelly untuk letak sebagai candy buffet, best banyak gile borong ni, rase macam nak makan sendiri je lagi2 marshmallow tu, geram je nak makan, rasenye kebas yang tu dulu sebelum kenduri yang lain je la letakkan, takpun kat meja beradap pun patut letak candykan, eleh, mase tu dah cntrol2, tak selera nak makan dah kan hee total belanje untuk candy buffet ni rm80++ jugak la.. hari ni kepenatan la berjalan seharian, panas terik pulak arinikan, misi esok nak pergi amik passport hoyeaahh

ni la manisan yang akan diletak di meja candy buffet

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

12 comments:

  1. assalamualaikum..salam perkenalan...ayong b2b 2013 johor jugak...hehe...boleh share kedai pemborong kat tmn u tu kat mana x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam ayong.. biase gi taman u jugak ye? :) kedai pemborong ni dia satu lorong dengan jalal, tapi dia ujung sekali, dia mcm belakang rainbow, nama kedai dika tak sure pulak, rasenye tulis pemborong, ayong try cari dija rs senang je :)

      Delete
    2. ade la kdg2..tp tau la tmn u tu kat mana..rainbow tu yg kedai buku te ye?tq2 ye dija...=)

      Delete
    3. Haah ayong :) kedai alat tulis, borong kat kedai tu memang best la nnt ayong gi la :)

      Delete
  2. bakal pengantin sila bersabar ye...dugaan nk kwen la tu:)

    ReplyDelete
  3. good luck dijah..semoga berbahagian dengan suami nnt eh :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks saila oppss lum suami lagi in shaa Allah next week :) best bc entry saila sejak dah kawin ni makin bahagia :)

      Delete
  4. whoaaa...ade candy buffet??!! chaiyok2!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah sya dija buat candy buffet, cam best pulak buat cndy buffet lagipn dah xpayah packng tuk kanak2 nnt :)

      Delete
  5. pasal hanimun...pas kenduri belah zam..ktorg g dekat2 je dlu..(sbb nk book klo nk book flight bulan terdekat mmg mhl..lg pon date nikah takut berubah..naya je nnti) 2nd hanimun bru g jauh2..hehhe, tggu autum and winter kekdahnya(zam cdgkan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee dija pun dah book dalam malaysia, insyaAllah next year baru gi luar, tupun pergi ngan mama babah sekali hehe

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate