Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, November 7, 2012

Wedding Preparation 30: Signage Part 2


hari ni encik tunang cuti dapat la keluar dengan encik tunang, ingat nak beli cadar pengantin untuk rumah encik tunang, tapi mestilah tak nak cadar yang betol2 cadar pengantin yang ade lace tu bila tido atas tu gatal la, lebih baik beli cadar kosong je kan, tuk bilik pengantin kat rumah aku dah beli dah kat jusco mase j card day, yang simple2 je, nantikan leh pakai selalu, makanya tempat pilihan mestilah jusco jugak kan untuk cari cadar tu tapi tak jumpe pulak yang mengikot tema, iaitu colour turquoise, ade pun baby blue, cantik jugak, tapi tak jadi beli pun, kalo pergi jusco mestilah nak singgah daiso kan, kalau dah singgah mestila terbeli macam2.. dah beli bakul untuk candy buffet dengan hiasan untuk guestbook corner, bile dah pusing pusing terjumpe pulak sesuatu yang best, sesuai jadikan sebagai signage, eh haritu kan dah cerite signage kan, tu untuk signage majlis pengantin, bagi kesenangan untuk tetamu cari majlis pengantin tu kan, signage yang ni pulak digunakan untuk memudahkan tetamu ketahui di mana lokasi guesstbook, dewan makan, candy buffet, macam2 la lagi *macam dewan besar sangat kan* mula mula nak design sendiri tau, konon nak bertukang la gune papan la, masalahnye memang tak menjadilakan, beli je bende tu tadi pastu aku tampal2 je huruf, hasilnye dah cukup puas hati tau, comel je rase, haha kreatif jugak aku ni rupenye, pening je encik tunang layan kan, walaupun barangan daiso hanya rm5 bila bayar dah tak.jadi rm5 gak sebab beli macam2, hasilnye menjadi rm25, tahniah kerana buat pilihan yang bijak dengan membeli belah di daiso haha balik je petang tadi teros aku siapkan signage aku, hilang la ngantok aku sebab tak sabar nak siapkan, tapi tak nak la tunjuk dulu la, rase nak surprise la *gediks*
ni picture yang aku google tau, bukab hasil yang aku buat, aku nak macam ni la, tapi hasil aku buat comel gak sebenarnye *perasan*




TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. Teha pin penah terpikir nak wat gini..tapi xtau dpt melaksanakanya ke tidak..haahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat la teha, dija dah siapkan dah :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate