Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, November 27, 2012

3 hari lagi?

Ni entry bebelan tanpa gambar lebih kepada luahan perasaan. :) In Sha Allah tiga hari lagi saya akan bertukar status dari cik menjadi puan, perasaan untuk lagi tiga hari ni? Bercampur baur tau, semue rase ade.. nak cerita preparation Alhamdulillah semue dah siap sepenohnye, sekarang tinggal mase untuk rest and relax, boleh buat facial, sauna, body massage, hair treatment. Sepanjang preparation tipu la kalo tiada halangan kan, perasaan masa tu memang emosi terlebih, stress dan mudah marah, bukan kita sengaja nak marah2, bile semue kita yakin boleh buat sendiri tapi tahap kemampuan kita bukan la tahap yang kita jangka tu la yang membuatkan kita stress, orang yang menjadi mangsa haruslah orang yang terdekat dengan kitakan, encik tunang bace ni pun mesti senyum2 je kan sebab dia salah seorang mangsa la kan, tak boleh salah cakap sikit mesti over sensitif, tapi kadang aku sebenarnye bila dah sensitif, marah terlebih tu, dalam hati memang rase bersalah sangat, tapi ego tu ade jugak hehe aku update kat twitter emo pasal bende tak ade kene mengena dengan aku pun sampai kawan aku yang rapat cakap, selalu tak macam ni kenapa marah2 ni, tu yang aku cakap kadang aku ni emosi terbawak2, aku tak boleh tertekan atau ditekan nanti terbawak bawak la sampai bende kecik pun boleh jadi besar tau. DiSebabkan aku manusia biase yang banyak kekurangan, banyak sifat negatif, kurang sabar, cepat melatah, senang menangis tapi yang positifnya aku rase aku cepat reda kot, sekarang nak cuba kawal diri supaya lebih bersabar dan tak cepat marah, status pun nak berubah kan perangai pun kene la ubah kan menjadi lebih matangkan..:) Aktiviti Hari ni nak petik daun inai mak cik sebelah rumah malam boleh la tumbok inai, malam ni nak try pakai inai nak tengok pekat ke tak warnenye kalau tak pekat eaok boleh tambah lagi kan, nak warna merah tak nak warna oren. Hari ni dah start praktis, praktis ape? Lepas subuh tak boleh tido ye..haha baru nak praktis ye? Dah lame tak bangun pagi tak pergi kelas tak keje tu bangun lambat, lepas kahwin kene la bangun awal kan, macam mane kehidupan lepas kahwin tak dapat dibayangkan lagi.. jemput datang kawan2 yang berdekatan ke majlis resepsi pada hari sabtu ni 1.12.2012, di dewan alumni, utm, skudai, kawan2 yang jauh nak datang pun boleh tiada halangan, yang tak dapat datang doa dari kalian permudahkan urusan semasa majlis dan juga selepas majlis amatlah dihargai.. start jumaat ni dah busy sebab lepas asar, 30.11 akad nikah, 1.12 majlis resepsi, 2.12 majlis bertandang, tak sempat hilang penat lagi isnin dah ke shah alam sebab 4.12 majlis konvokesyen :) Alhamdulillah tahun ni memang memberi 1000 makne untuk aku. doakan semue berjalan seperti yang dirancang ok :)

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

12 comments:

  1. haaaaa.... Penat baca dija punya enty ni. tak ada fullstop. HIHI.

    nway, congratulation ya dija. Klu tak ada apa halangan akk smpai lah mjlis dija tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tu macam kita bebel la cakap tak ade fullstop hee thanks kak nana.. yeaa kak nana datang tau :)

      Delete
  2. dup dap dup dap....xlame dah tu...seronoknyer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan pejam celik pejam celik cepat je masa berlalu.. lepas ni cik mah pulak :)

      Delete
  3. tahniah dijah, nk tukar status dah :)) biasa la bila bt kerja kawen..saila pun mcm tu,tp dh remind diri awal2,nnt bila stress mcm mana sekali pun just tutup mulut,senyum..alhamdulillah menjadi..kalau marah2,stress2 nnt muka xceria..picha pun xcantik huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusla saila, kadang dija nak tabah cam ne kan saila, selalu je tak kuat jugak, tapi ni mase untuk happy2, tak nak stress, kene senyum je ceria ;) thanks saila, nak join club saila la pas ni hee

      Delete
  4. wwwwwuuuuu.dup dap dup dap la dija skrg..heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dup dap je la.. jumaat nanti tak tau dup dap rentak macam mane ntah hee

      Delete
  5. dija syoknya...kalo yani jadi dija memg nak menulis pun rasa dup dap dup dap tapi syiokkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambil tulis dup dap dup dap gak la..hehe tapi seronok lebih jugak :)

      Delete
  6. dear... bestnya. tgu hari je lagi. semoga semuanya berjalan lancar. :)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate