Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, November 11, 2012

Wedding Preparation 34: Perihal Baju Resepsi

tadi pagi aku mesej akak bridal yang aku sewe baju tu majlis resepsi nanti, beritau dia aku nak cuba baju rabu depan ni, dia balas mesej cakap rabu depan tak boleh ade orang tibe tibe cakap nak pakai baju tu last minit, mule aku fikir okey je, pastu aku terfikir nak tanye tarikh orang tu pakai bile dengan kenduri kat mane, orang tu nak pakai 17hb11 ni, kat taman universiti, 2 minggu sebelum aku punye kenduri ade orang nak pakai dan taman dekat je ngan kawasan perumahan aku, mestila aku tak nak, tapi aku cakap baik2 jela, eh bukan cakap aku bbm je, aku cakap walaupun dia outdoor je pun bukan pakai untuk majlis pun, tapi aku tak nak jugak sebab dekat kawasan taman dan gap hanya beberape hari je, buatnye 1hb12 tibe tibe dia pulak datang kenduri aku, memang tak best la kan, kalau dia nak pakai lepas aku suke ati dia la, aku bukan jenis cerewet tapi bab macam ni mesti akan jadi cerewet, kita nak kawin sekali je kan, mestila nak yang terbaik, dan aku tak mintak design baru pun sebab akak tu yang cakap ni memang design baru, mestila aku tak nak orang yang duduk dekat je ngan kawasan aku dah pakai dulu, kalo kawasan lain tak apela, pastu aku dah siap tulis merayu semue kan mintak orang tu tukar baju lain sebab orang tu pun dah mintak last minit, nasib baik orang tu setuju nak tukar baju, next week ari rabu dah boleh fitting baju, mama dah la hari ni gi KL, aku asik call je la sebab pasal bende ni, ni dah settle syukurla, rase lege sikit, stress pulak rasenye ari ni haish tak tau nak kongsi cerite ngan sape bile orang tanye persiapan macam mane selalu jawab okey je, tapi orang tak tau ape yang kita lalui sepanjang tu, tak nak serabutkan orang lain dengan masalah kita sebenarnye, bila menulis kadang kadang boleh buat hati rase lege kan

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

6 comments:

  1. Aah,x syok la jiran dh paki bju yg sama..org dekat2 umah plak 2,klo jauh2 xkisah la kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan tula pasal, nasib baik dah discuss ngan akak tu, orang tu yang tukar baju, lege dah bile dengar :)

      Delete
  2. Naseb baek org 2Ok kan..

    BTW, aLL the best dear..dugaan 2mesti ade.br La excited biLe da settle nnti (cakap pandai.hoho)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear sebelum nak selesaikan memang nak nangis la pastu lege, tapi bile dah kawin nnt mesti semue ni la yg paling ingat kan :)

      Delete
  3. ish2...susah juga mcm tu...nsib dah okay kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula cik mah paling susah time nak ckp ngan akak bridal, susah sebab rs serbe salah, tp kene gk ckp, tp Alhamdulillah akak tu pun baik sbb tu sng nak berurusan :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate