Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Friday, November 23, 2012

Wedding Preparation 40: Guestbook siap!


Mood hari ni bukan main happy lagi, semalam mesej owner myphotobook dia cakap dia dah hantar guestbook semalam, mestila hari ini tertunggu2 post lajukan, pagi sempat pulak bersauna, ni sambil cuci rambut semangat nak update yang guestbook tu dah sampai, guestbook tu encik tunang yang beli melalui online, beli melalui online memang la murah berbanding dengan beli kat kedai kan, beli melalui online campur dengan courier pun kurang lagi dari rm80, hardcover pulakkan, mase angah aku dlu dia buat guestbook kat kedai tapi besar lagi la berbanding yang ni dalam dua kali ganda jugak besarnye kan dalam rm200++, tetap kat online lagi murahkan, tu positifnye dari segi harge, yang negatifnye pulak, nak pakai bende tu mase majlis nanti 1hb12 kan, bile aku dah siap edit yang dalam tu kan, nak emailkan macam mane tak tau pulak, bile dah email salah pulak, mungkin penerangan dia yang tak jelas atau kami yang tak paham ke kan, yang lagi tak bestnye rasenye owner myphotobook tukan cuma akan check email seminggu sekali je, bile aku dah hantar email, boleh pulak gambar yang aku hantar tu low quality, lepastu nak tunggu dia balas email confirmla lambat lagi, bernasib baik jugak la, mase email dia cakap gambar low quality tu dia ade sertakan manual cara2 nak upload bagi gambar elok dan juga phone number, kalau dia bagi manual awal awal kan senang kan, mase pulak dah suntuk, dalam 2 minggu lagi, jadinye aku mesej je la owner myphotobook, aku terangkan yang aku nak guna cepat, banyak jugak la aku membebel dalam mesej, cakap kenape dia tak respon email cepat, kalau kita nak gune lambat lagi atau buat photobook saje saje tak kisah la kan, lepastu minggu ni hari isnin dia check dia cakap gambar tu okey dia cube hantar cepat, aku kene bayar untuk courier je lagi rm12, tu yang aku semalam saje tanye progress guestbook tu, yela kalau kita tak tanye nanti dia buat diam je masalah jugak, rupenye semalam dia dah post, hari ni dah sampai, haruslah teros mesej encik tunang walaupun dia tengah kerje tu, tapi semangat nak beritau yang guestbook dah sampai, kalau tak memang risau la nak gantikan guestbook macam mane pulak mase majlis resepsi nanti. Alhamdulillah, bile dah dapat rase lege dah sangat tau, selesai satu lagi masalah.. Tapi myphotobook ni bagus jugak la bile aku mesej2 cepat la dia buat.. Tu la postif dan negatifnye kita beli melalui internet kan.. Gambar kawin nanti semue nak buat photobook je la tempah melalui internet kan tak payah print2 masuk album gambar kan, tapi nampak macam muke gemok pulak bile dah print gambar kat guestbook tu, mase aku tengok kat laptop tak la gemok macam tu *tak boleh terima kenyataan*



*tunjuk gambar sikit la, masuk dalam plastik semule, sayang la konon, nanti nak cari marker yang sesuai ditulis atas guestbook ni la*


p.s : kawan kawan yang datang mase majlis resepsi 1hb12 jangan lupe tinggalkan ucapan kenangan dalam guestbook tu ya

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

terima kasih bagi sepatah dua kate