Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, November 6, 2012

Wedding Preparation 29: DIY Doorgift For Solemnization

Hari ahad hari tu pergi kenduri kahwin, dapat doorgit penanda buku dan brooch menggunakan kain felt, teros dapat idea nak bagi doorgift untuk masa akad nanti menggunakan kain felt yang dah sedia ada kat rumah, check beg plastik kain felt ade lagi penyepit rambut yang aku beli banyak2 kat mydin, aku ni kan hangat2 tahi ayam konon beli banyak2 nak jual, last2 buat sikit2 dah malas, disebakan hari ni kerajinan yang lebih makanya aku pun berjaya menyiapkan bunga sepit 40, tak buat banyak pun cuma nak bagi kawan kawan baik yang datang mase akad nikah dengan kanak2 kecik je, dapat siapkan satu hari ni pun dengan bantuan kawan baikku, cik aliaa, dia dah siap tulis nama kat kad2 dia tolong gam bunga kat sepit2 tu  

ni la sepit sepit yang banyak tu, guna 40 je, banyak lagi lebih

ni la sepit bunga yang berjaya disiapkan

walaupun sepit ni tak seberape, sekurang2nya kawan yang datang tu boleh la pakai sepit ni kan, sebab aku tak minat la orang bagi cawan ke perhiasan dan sewaktu dengannya, lebih baik bagi orang makanan kan tak adelah orang buang2, sebab kalau beli beli perhiasan tu pun belanje mahal jugak kan, sukenye dapat buatkan sesuatu untuk kawan kawan mase diorang datang nanti, ni aku tengah buat facial ni boleh pulak berenti kejap sebab nak tengok mimpi cinderella sambil menaip ni, habis cite ni sambung semule berfacial


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

10 comments:

  1. DIY ker??hebat nye
    Sya je La yang xde seni nih..uhukk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala prked buat yamg simple je dear.. kalau dapat buat sendiri msti puas hati tau :)

      Delete
  2. rajin nya nak bt bunga2 tu dijah :)) hehe.. chaiyok2 ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saila sebab tu dija buat bunga paling senang ni, idea last minute ni, kalo ikotkan macam2 bentuk nak buat :)

      Delete
  3. ala2...comeynyer....menariklah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik mah potpri cik mah pun dah comel, warna warni lagi :) ni sbb terpk bile bace entry cik mah, rase nak gak bagi kawan2 :)

      Delete
  4. hyee..salam kenaallll:))


    rajinyeeeee buat bunga kecik3 tuuuu...heee..klu teha takmampu tu..kehkehkeh:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. teha belum cube belum tau :) try la dear satu kepuasan bile dah siap :)

      Delete
  5. rajinnye dija..btw, linda pun x minat bg doorgift brg hiasan cam pasu or cawan comel2 tu. sebab one day org akn buang jugak. better bg makann or benda yg blh dipakai selalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ade keje memang cam ni linda..hehe kan bagi makanan yang boleh dipakai tu lagi best sebab ni berdasarkan pengalaman kan :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate