Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, November 18, 2012

Wedding Preparation 38: Fitting Baju Majlis Bertandang

Hari ni bangun awal pepagi sebab nak pergi cube baju untuk majlis bertandang, encik tunang janji nak *excited hokey nak cube baju pukol 8 dah bangun, kire awal tu kalau tak lambat la bangun hehe* datang pukol 9 pagi, pukol 9.30 baru aku siap, kesian encik tunang tunggu je la dalam kerete dengan sabar, akhirnye sampai rumah kawan kakak encik tunang pukol 10.30, ni memang janji melayu la, konon je bangun awal, tapi lambat jugak aku siap, sebenarnye janji pukol 9 sampai, jauh jugak la perjalanan dari umah ke pasir gudang, nasib la cube baju ngan kain muat kan, kalau tak muat malu tau, cume kain longgar sikit la, macam dah kurus sikit kononnya, untuk tudung je tak berape berkenan, dia bagi inner awning tu, tapi aku cakap la tak nak yang ade awning terase macam makcik makcik pulak pakai tudung tu *encik tunang pun tak suke aku pakai tudung macam tukan* jadinye tak pasti lagi nak pakai tudung macam mane, untuk baju yang majlis bertandang ni more to tradisional, untuk majlis sebelah aku modern, jadinye boleh agak la kan tradisional pakai baju ape dan modern pakai baju apekan? kene la ade kelainan sikit, mane la tau ade yang dijemput datang dua2 majlis kan, nampak la lain sikit baju yang dipakai kan, mase cube tadi sempat jugak amik gambar dengan encik tunang, encik tunang kene praktis senyum banyak banyak ni, nanti muke serius je, ingat kene pakse kahwin pulak hehe tapi kalau enck tunang senyum kan rase dia comel gile la *ade yang kembang bace ni* tapi untuk gambar tu tak boleh la nak tunjuk dulu kan, macam tak surprise la pulak. Tak pernah lagi update entry khas untuk MUA kan, nanti mase majlis bertandang kawan kakak encik tunang yang makeupkan, dia datang rumah nanti makeup di rumah. 
Mulenye aku  tak nak la pakai kasut tinggi sangat masa majlis bertadang sebab majlis 1hb12 yang sebelah aku tu dah pakai kasut tinggi, dua hari berturut turut nak pakai macam terseksa la pulak, tapi akak tu dah suruh try je pakai kasut dia dulu, nasib la kaki aku dengan kaki dia size yang same je kan, memang ngam la kan, kasut yang dia bagi try tu pulak ok la siap bling bling lagi, warne silver sebab colour baju tu kombinasi biru+silver *sebenarnye theme colour tu turquoise tapi aku rase colour tu more ke baby blue, bantai je la asalkan cantikkan* untuk kasut tu aku nanti jalan jalan nak jugak try tengok kasut yang aku rase selesa dan dapat berdiri dengan selamat, kasut tu biar dulu, kalau jumpe yang berkenan beli, kalau tak pakai je la kasut akak tu, rase segan pulak nak pakai kasut orang dah la kasut raye dia kan, kalau ade yang cantik beli sendiri okey, tapi pakai nya sekali je la agaknye, kasut tinggi2 ni berkenan je nak beli tapi pakainye tak pun.
Lepas dah cube baju, singgah kejap kat jusco tebrau, encik tunang shift malam hari ni, jadinye tak boleh lame lame, haruslah sampai sane makan dulu, bangun awal pagi tu tak makan lagi, pergi rumah orang pun tak makan kan, malu la konon haha selepas makan meneruskan misi mencari night lamp, encik tunang belanje night lamp, okeyla kan lagipun nak letak kat bilik pengantin yang akan terus menjadi bilik kami sementara tak beli rumah sendiri lagi, bestnye ade rumah sendiri, tak sabar nak ade rumah, boleh deco deco kan, kalau tengok perabot suke berangan nak letak kat rumah, lagi lagi perabot yang english style tengok kat romantika tu bestnye la, In Shaa Allah ade rezeki lebih nanti ade la rumah sendiri kan encik tunang? hehe misi mencari night lamp pun berjaya, nampak banyak jugak yang cantik dan berkenan, nak yang unik la sebab encik tunang suke yang unik unik ni, lepas tu lampu ni kita boleh adjust sendiri nak yang paling terang ke kurang terang ke, aku jakun baru tau lampu tidur boleh adjust adjust, memang macam tu ke sebenarnye? ade yang lagi best yang lampu sensor tu, kita touch dia on sendiri, tu best jugak kan, tapi encik tunang macam tak minat je kan haha jadinye pilihan yang ni adalah pilihan yang paling tepat, ade 3 colour merah, ungu, putih, aku pilih putih, putih matching dengan semue colour kan, harge lupe pulak tadi, rasenye RM70++, tak ingat pulok, kene tanye encik tunang la nanti

*mempersembahkan bakal lampu tidurku, table lamp dah ade, adik pinjam letak kat spa dia, esok nak amik balik bawak naik letak kat bilik la*


belum letak atas lamp table lagi

kalau dalam gelap rupenye macam ni la, unik kan :)

auwww ni yang tak sabar nak tidur kat dalam bilik pengantin *gatal* kurang lagi dua minggu je lagi, doakan semoge semue berjalan lancar ye, sekarang tengah memikirkan nak pakai tudung macam mane masa majlis kat dewan nanti, last minute akak bridal tu cakap tak boleh buat macam mane aku nak, runsing jugak nak fikir, kene try cari la pas ni, ari khamis mase aku jalan kat jusco bukit indah terjumpe pulak set makeup, best untuk buat hantaran, sebelum ni tak terfikir pulak nak set makeup, dulang pun dah penuh, tapi dah pujok encik tunang suruh satukan je handbeg dengan kasut, encik tunang macam okey je kan, yeaaa nanti misi nak mencari set makeup, cari yang murah2 je, tadi tengok kat elianto set makeup semue less than rm100 tau, tapi nak try tengok brand lain pulak *excited pulok*


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. Dija....samelakite. ....xtau nak buat style ape!!!!!!!!jom google jom tengok style tudung exb2b..ai dah pening pikir nak buat3 jenis style tudung nehhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan sebab tiga majlis konon nak lain2 nikah dengan resepsi ok dah settle, ni fikr tuk berrandang je dah ni. Hoho

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate