Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, November 5, 2012

Wedding Preparation 28: DIY Paper Fan Flower

Sementara tunggu cite julia start nak sambung cite preparation lagi la, sebelum ni dah cite salah satu decoration untuk my photobooth ngan brideroom, adalah Paper Tissue Flower, kalau letak paper tissue flower je macam kosong je pulak kan, jadinye saya dah DIY Paper Fan Flower untuk tambahan decoration untuk photobooth dengan brideroon, ade lagi satu bahan yang digunakan untuk decoration tu, nanti cite kat lain entry pulak ye. nak buat paper fan flower ni bukan la susah mane pun korang lipat2 je jadi macam kipas, budak lima tahun pun boleh buat tau, sebab semalam aku buat kerahan tenaga, suruh izzah yang baru lima tahun tolong lipatkan kipas2 tu, mule mule dia lipat okey la sikit, lame2 dia dah mengantok dia lipat pun dah tak serupa lipatan kipas la, akhirnye bila dia tertido aku betolkan balik semue lipatan yang dia buat tu, 
ni sebelum jadi bunga kipas, berteraburan semuenye

konon konon sambil buat nak tengok Aku Terima Nikahnya, internet pulak slow

 hasilnya bunga kipas


untuk kertas2 yang digunakan tu, ade yang aku gunakan yang dah sedia ade kat rumah, kertas warna warni yang dah tak pakai, kertas bunga bunga tu pulak aku beli kat daiso, tengok comel je, aku pun beli, hasil yang banyak tu dengan harga RM5, cite julia dah start la, tv dah memanggil

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

5 comments:

  1. sama la kita..sy pun bt kipas jugak..hehe..tp dijah pny warna warni :))

    ReplyDelete
  2. buat paper fan ni senang je..kalo wat banyak2 n mcm2 size jd cantik kan..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula sekarang kalo bridal mane2 pun diaorang ade gak deco gune paper fan ni baik kita buat sendiri kan :) jimat :)

      Delete
  3. kertas tu nak beli kertas jenis apa ye? tq

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate