Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Friday, November 16, 2012

Wedding Preparation 37: Permohonan Wali

pagi pagi dah buat excersis tangan ni, tolong mama buat kek lapis untuk makan mase majlis dan juge untuk hantaran nak diberi pada pihak lelaki, mase majlis bertandang pun rasenye tak nak datang dengan tangan kosong nak bawak kek lapis, tapi tak sure lagi, hari ni mama buat 6 buku kek lapis, haritu dah buat 8 buku, esok baru nak buat kek lapis cheese untuk hantaran.. kalau aku la tak sanggup nak duduk depan oven panas tu berjam jam, buat kek lapis bukan boleh tinggal, tapi mama gigih jugak nak buat, mama suke tak apelakan

*excersis tangan*

untuk negeri johor ni aku rase kepelikan betol la, ayah yang nak mewalikan anak sendiri pun kene buat permohonan kat pejabat agama? tak logikkan patutnya tok kadi tu la buat permohonan kalau ayah pengantin nak wakilkan dia nikahkan anak diakan, mase angah aku babah aku tak boleh nak nikahkan anak sendiri sebab tak buat permohonan, urusan yang senang pun diaorang boleh sukarkan macam ni, macam tak patut pulak, negeri lain macam ni jugak ke? kita bukanlah nak pertikaikan, sebab kalau ikot agama memang ayah la paling berhak nak walikan anak, ni ayah pulak kene buat permohonan isi borang pergi pejabat agama, isi borang babah dah settle isi dah, tinggal pergi pejabat agama je lagi pasni, tak tau la kalo dia nak interview ayah pengantin dulu pastu baru dia luluskan ke ape, tapi kan bende ni macam menyukarkan lagi, nak nikahkan anak sendiri pun kene buat permohonan ke? aku rase kat johor ni je macam ni, sedara mara aku nikah kat pahang tak ade la macam ni pun tau.. jadinye siape siape kat johor yang nak nikahkan anak sendiri silalah isi borang permohonan

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

4 comments:

  1. wahh kek lapis..teha suke sgtttt!..tapi tak reti nak buat..heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dija tak reti jugak, reti makan je :)

      Delete
  2. Oh...kena ada buat permohonan jugak ek..x pernah tau ni...thanks for sharing!:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dija tak pasti semue tempat ke, tanye kawasan lain tak ade pulak, tapi imam kawasan dija macam tu :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate