Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, November 1, 2012

Wedding Preparation 24: Beli Film Instax Mini Camera

Penat giler tulis nama kat kad, nasib la kad ade 1000 je, siape rajin nak tolong tuliskan nama boleh la datang rumah tuliskan nama kat kad, kawan2 aku belum semue lagi mintak address, baru sikit- sikit mesej kat facebook mintak alamat. Disebabkan hari ni encik tunang cuti dan jugak hari esok mulenye ingat nak hantar kad ke sekolah hari ni, tapi keluar dah lewat pulak, tudung hoodie Al Humaira' tu sampai jadinye excited nak pakai teros, tunggu post laju sampai baru la keluar *cam budak budak kan, tak boleh sabar teros nak pakai*, cancel gi sekolah hari ni, esok je la pagi pagi hantar kad ke sekolah. Makanya teros menuju ke Jusco Tebrau nak beli film Instax Mini Camera, banyak tempat dah aku tanye tapi kebanyakan semue agak mahal, dulu aku pernah beli kat KSL satu dia jual RM22, sekarang dah mahal balik, paling kurang pun dalam rm26, tak jadi la beli, hari tu dah tanya kat jusco Tebrau tapi tak teros beli la, konon nak survey dulu la, tapi semue mahal je, akhirnye beli je la kat jusco tebrau encik tunang yang nak bayarkan lagi la seronok kan, sebelum beli sempat lagi makan dulu, aku kirenye dah makan tengah hari dua kali, konon nak teman encik tunang makan je, aku ngan adik tengok menu best best pulak, mulot masing masing bising nak tu ni, akhirnye kitaorang pun order satu je la aku kongsi ngan adik, sekarang selera makan membuak buak ni, merisaukan dah ni, memang tak boleh skip misi 30 hari mencari cinta eh misi 30 hari di jaja beauty and hair saloon 
banyak membebel je tak cite pun harga murah yang aku dapat tu, aku cume beli 3 pack je,
harga asal 1 pack=RM25
disebabkan aku beli 3 pack=RM75 diskaun RM5
mungkin kalau korang beli banyak lagi dapat la murah, jadinye siape2 yang ade kat johor boleh la serbu kedai kat jusco tebrau
Aku beli 3pack je sebab aku cuma nak gunakan time akad nikah nanti, Prop dan Photobooth DIY, wat yang simple simple je, asalkan dapat memuaskan hati, nanti gambar mase akad nikah tu boleh la jadikan decoration untuk guestbook corner kan, board dah dibeli untuk digantikan dengan black board aku dah tak jadi nak guna blackboard, sebab dah dapat idea baru
*gambar ilham dari encik google malas aku nak amik gambar film, same je pun kan*

camera dah tak payah rungsing nak beli, tahun lepas lagi dah beli, mase tu harge dalam 300++, encik tunang yang belikan, hadiah, semuenye la hadiah :)

*gambar dari encik google*

aku punye camera colour pink,same je macam gambar kat atas, first gambar kitaorang amik mase encik tunang konvo, mase tu la majlis perasmian camera yang comel ni, tapi tadi gi jusco tebrau pehh ade warna warni pulak, ingat ke casing, encik tunang tanye orang kedai tu limited edition punye camera 400++, geram je nasib dah ade satu, tak pe la camera yang dah ade ni pun cukup comel
ok la nak sambung misi 30 hari, nak buat facial, pasni nak makan kueh teaw goreng mamak, ingat malam ni tak nak makan, mama belikan pulak, encik tunang cakap pipi aku cam pau, tak pela pau comel kan, tak nak beritau encik tunang nak mamam malam ni, macam la dia tak bace blog nikan, mestila dia tau :)

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. murah La!kt kedai biase dorg juaL 30hengget.ceh! sya seLaLu beLi onL9 jek~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan murah kan sebab tu dija beli je.. kalo kat tenet cost penghantaran lagi kan :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate