Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, August 4, 2011

~~menanti encik postmen dengan penuh kesabaran~~

Assalammualaikum
hujan hujan ni seronok tidurkan dibuai mimpi mimpi indah, tapi disebabkan keeksitetan ingin mengupdate blog, aku tolak ketepi dulu tidur tu *kagum dengan diri sendiri perasaan ingin tidur sanggup mengalah, hanya kerana jejari yang comel ingin menaip dan idea mencurah curah ke ladang gandum ni
tahun ni agak agaknye ade tak orang nak bagi kad raye ye? setiap tahun dapat kad raye tau encik kekasih bagi *tak la setiap, ade jugak tahun yang tak dapat tapi tahun ni dia busy kerje macam tak berkesempatan je nak bagi kad raye kan *dengan harapan dia bace la kan, dan bagi kad raye, nak kad raye bunyi bunyi, ucapan tu tulis la panjang panjang tau *banyak songeh pulak kan

tadi geledah geledah kad terjumpe la semue kad kad yang orang bagi yang aku masih simpan lagi, terjumpe kad kad yang encik kekasih bagi
tadaaa~~ 
*tak payah nak tadaa sangat la kan
ni mase form one tau *tulisan kat dalam biarlah rahsia aku pun dah tak ingat tau, bile bace balik ketawe sendiri

ni encik kekasih bagi mase aku form two, aku mintak duit raye, dia bagi kad duit raye dalam ni, sekarang kene bagi betol betol dah, tak de dah tipu tipu

ni tahun 2006. encik kekasih pos kat kolej ni, mase kat uitm segamat, kad je besar, ayat dua baris je pun..hee

ni tahun 2007, dalam ni encik kekasih tulis jawi tau~~

tahun lepas encik kekasih ade jugak bagi kad raye pos kat shah alam, tapi kadnye ade dalam kotak lain la
*agak agak dia simpan lagi tak kad kad yang aku bagi

mase zaman mude mudi dulu *ceh, macam sekarang tua sangat kan baru puase berape harikan, dah sebok tunggu encik postmen tau *menanti seperti pungguk rindukan bulan bile dengar je bunyi motor encik postmen ape lagi la lari pecut 100meter tu, bukak pintu rumah dengan harapan dapat kad raye berlambak lambak la konon, pastu nanti siap kire lagi siape dapat kad raye lebih banyak tau, tiap kali encik postmen datang hati berdebar debar tau *macam la dia datang nak meminang kan berdebar sebab hati tertanye tanye siapalah yang dapat kad tu kan, kalau aku tak dapat kad je, rase kecewe tertonggeng tonggengla, seronok kan tunggu kad raye sekarang mane ade nak bagi bagi kad raye ni, encik postmen lalu pun tak heran, tak pandang pun *muke penuh berlagak

korang ade tak pengalaman hantar kad raye kat artis artis?
mase sekolah dulu, sebab ade geng la kan, aku, along dengan angah aku semangat la cari alamat artis artis kat majalah tu, pasui semangat giler post kad raye tu, waktu tu zaman kegemilangan erra fazira, fazley, kalau hantar kat diaorang kene tulis alamat tau pasti ada balasan kad,bile dapat punye la suke kan, padahal artis artis tu sign je kat satu kad tu dia cetek je banyak banyakkan pastu post je banyak banyak untuk semue peminat peminat dia tu semue pun PA dia yang uruskan kan, tapi tetap jugak over eksited *dasar kanak kanak hingusan betul tapi sekarang ni ade ke artis yang cetak kad raye banyak banyak lagi macam zaman dahulu kala

mase aku darjah satu lagi la semangat gilerkan, beli kat raye kat koperasi, mase tu yang kecik seposen je kot, lepas tu bagi je by hand kat kawan satu kelas, pastu tulis la pantun empat kerat yang memang dah jadi feverat dahulu kala kan:
pecah kaca
pecah gelas
sudah baca
harap balas
lepastu aku bagi la kawan baik aku, pastu bile dia balas dia tulis pulak pantun yang same, pastu aku pun balas semule tulis la pantun yang same jugak, sampai bile entah nak habis kan, 30 hari puasa pun tak cukup, tu mase zaman kanak kanak riang, lurus je kan, ape orang tulis ikot, sekarang dah tak lurus dah, dah senget senget

tapi sekarang zaman kegemilangan kad raye dah berlalu, sms hari raye tu pun orang dah malas nak hantar kan, sekarang orang wish kat facebook je kan, zaman dah semakin maju kan, tapi rindu jugak nak dapat kad raye

p/s: sape sape nak mintak alamat nak hantar kad raye di alu alukan..hee
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

6 comments:

  1. eceh3x...lamayer dia bercinta + siap bg kad lg..kalo ayie tak ad makne yer..hauahau

    ReplyDelete
  2. wahh simpan lg..sama la ngn aish. ahaks...pastu pantun tu mmg wajib la kan..pecah2 tu hahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha.. best kan bile dapt kad raye..eksited giler.. hehehe.. da lame xdapat kad raye.. rindu tol zaman dulu2.. huhuhu..

    ReplyDelete
  4. @cucu umie: hee, malu pulak.. ayie bagi la kad gak, buat kejutan untuk yang tersayang pulak kan..

    ReplyDelete
  5. @cik aish: tu semue kene simpan, khazanah alam, nak wariskan kat cucu cicit la kan..

    ReplyDelete
  6. @kaede atiqah: kan rindu zaman tunggu postmen.. sekarang setem pun dah naik harge kan..

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate